Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 11 Sty 2014 23:54 

niebieski
Hej,

Ma ktos sensowny pomysł (czas/cena) jak dostać sie na lotnisko z Wrocławia/Warszawy?

Wylot mam o 14:55 i niestety Polski bus dobija o 13:20 wiec raczej nie zdarze mimo brak nadawania bagażu. Wcześniejszy jest o 4:50 wiec tez troche biednie to wyglada, zwłaszcza ze czeka mnie 23 godziny lotów i lotnisk. Szukam jakiejs sensowniejszej alternatywy.

Ma ktos jakis pomysł? :)
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 11 Sty 2014 23:56 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Zawsze możesz jechać jednym PB do Wrocławia i tam się przesiąść na drugiego do Pragi, który jedzie z Gdańska.

#3 PostWysłany: 12 Sty 2014 00:01 

niebieski
To sa te same połączenia chyba. I tak nie ma niestety nic interesującego :(

Patrzyłem tez na PKP. Jest połączenie godzine dłuższe niz PB i w super godzinach. Niestety z 2 przesiadkami i to takimi po kilka minut. To chyba za duże ryzyko? :/
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 12 Sty 2014 00:04 
Awatar użytkownika

Loty: 128
Kilometry: 82 783
Krajów: 15 / 7.0%
srebrny
bartek. napisał(a):

Patrzyłem tez na PKP. Jest połączenie godzine dłuższe niz PB i w super godzinach. Niestety z 2 przesiadkami i to takimi po kilka minut. To chyba za duże ryzyko? :/

Jeśli będziesz miał to na jednym bilecie to nawet jak się nie uda - jedziesz kolejnym :)

#5 PostWysłany: 12 Sty 2014 00:06 

Loty: 295
Kilometry: 404 833
Krajów: 47 / 22.0%
złoty
jacob94 napisał(a):
bartek. napisał(a):

Jeśli będziesz miał to na jednym bilecie to nawet jak się nie uda - jedziesz kolejnym :)

Jemu zależy żeby dotrzeć punktualnie na lotnisko, więc jak nie zdąży na któryś z pociągów to podróż następnym raczej nie wchodzi w grę bo już i tak nie zdąży na samolot.
Spróbuj na blablacar poszukać ;)

#6 PostWysłany: 12 Sty 2014 00:10 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Nocnym pociągiem Warszawa - Praga, ale kupujesz bilet do Zebrzydowic Gr., i jedziesz na "gapę" aż do Bohumina. Z stamtąd masz kupiony bilet Bohumin - Praga, i jedziesz prosto do Pragi. Jesteś tam koło 8 rano ;)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 12 Sty 2014 00:12 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Zeus napisał(a):
Nocnym pociągiem Warszawa - Praga, ale kupujesz bilet do Zebrzydowic Gr., i jedziesz na "gapę" aż do Bohumina. Z stamtąd masz kupiony bilet Bohumin - Praga, i jedziesz prosto do Pragi. Jesteś tam koło 8 rano ;)

Często system sprzedaży biletów cd.cz, przy zakupie biletów dla dwóch osób w weekend, oferuje bilet jednodniowy sieciowy, ważny na całą sieć CD do 3:00 następnego dnia, więc w tym przypadku nie ma żadnego odcinka " na gapę ". ;)

#8 PostWysłany: 12 Sty 2014 00:46 

niebieski
Chodzi o ten o 20:20? To tez troche bezsensu, bo owszem - dojade pozniej ale jeszcze wiecej czasu bede sie tlukl w pociagu niz w busie :(

Blabla to alternatywa ale za duzo ofert nie ma, szanse sa jakies moze 20%. To zawsze cos. W ostateczności nocny PB wtedy zostanie lub ten pociąg.

Inne pksy czy prywatne busy do Pragi nie kursują moze? Na rozkłady.com.pl tylko PB pokazuje niestety :(
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 12 Sty 2014 00:55 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Ecolines jedzie co Wtorek, Piątek, Sobota
Wyjazd z Wawy o 2330 przyjazd do Pragi o 1030
Normalny 109 ulgowy 99
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 12 Sty 2014 01:01 

niebieski
Noz kurde odlot mam (bede miał) w czwartek :(
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 12 Sty 2014 01:06 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 273
Kilometry: 473 820
Krajów: 40 / 18.7%
Popatrz na www.bilety.pl - są różne Eurolinesy i inne wynalazki, tylko w cenach ok.140 PLN
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 12 Sty 2014 01:21 

niebieski
Dzieki za linka. Nie znałem tej strony. Niestety 6 marca jest jedno połączenie i nie pasuje zupełnie :)

Kurde. Szkoda tych czasów. Generalnie chciałem skorzystać z tej "promocji" BA/JetAirways PRG-BKK-VIE za 1750.

Ale jak mam doliczyć do tego uciążliwe połączenia do PRG i VIE ktore kosztować mnie beda ok 120-150 zł + wyżywienie kolejne 100 zł. To zaraz sie okaże ze lepszym wyborem bedzie wzięcie jakiejs droższego biletu z wawy gdzie kwota wyjdzie podobnie, a mniej uciążliwe :(
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 12 Sty 2014 01:21 
Awatar użytkownika

Loty: 369
Kilometry: 708 029
Krajów: 59 / 27.6%
srebrny
jestes bardzo wybredny. Chcesz przy okazji zwiedzic prage? Nie ma porównania pb z pkp jesli chodzi o jakosc podrozy. Ja ostatnio na 4 osoby dostalem caly przedzial albo i dwa w podrozy do Wiednia,wiec pewnie podobnie wyglada sprawa z Praga. mozna sie komfortowo wyspac w przeciwienstie do pb. a zameldowanie sie w okolicach 8-9 w pradze to jeszcze jest czas zeby 3-4 godziny pochodzic po Prażce aż do wylotu.

#14 PostWysłany: 12 Sty 2014 01:24 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 273
Kilometry: 473 820
Krajów: 40 / 18.7%
Masz 5.03 o 23:30, o 11 na miejscu. Czego chcieć więcej?
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 12 Sty 2014 01:32 

niebieski
dmirstek napisał(a):
Masz 5.03 o 23:30, o 11 na miejscu. Czego chcieć więcej?

O czym konkretnie mówisz bo nie znalazłem takiego połączenia?

Szczerze srednio zalezy mi na zwiedzaniu Pragi. 10 lat mieszkania we Wrocławiu = Praga juz mi sie znudziła ;)

Pociąg lepszy - prawda. Chociaz jak pamietam ten nocny z Warszawy był w trójce najbardziej okradanych połączeń w Polsce. Moze sie cos zmieniło. Jechałem ostatni raz nim z 12 lat temu i wtedy okradli prawie wszystkich moich znajomych...

Łączony post:
Ok. Juz wiem o czym mówisz.

Ostatnio edytowany przez zbyhu, 12 Sty 2014 02:18, edytowano w sumie 1 raz
post pod postem - połączyłem
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 12 Sty 2014 02:49 
Awatar użytkownika

srebrny
"Zgodnie z wyjaśnieniami przedstawionymi przez PKP InterCity S.A. pociąg „Chopin” nie zatrzymuje się na stacji w Zawierciu ze względu na nagminne przypadki okradania podróżnych na odcinku Sosnowiec - Zawiercie - tłumaczył podsekretarz stanu Andrzej Massel. - Ponadto według informacji przewoźnika w latach, gdy pociąg ten miał wyznaczony postój w Zawierciu, korzystało z niego na tej stacji około 3-4 podróżnych."

za http://zawiercie.naszemiasto.pl/.

Postój jednak od nowego rozkładu został przywrócony. Czyli złodziejstwa ciąg dalszy. :twisted:
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości