Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 34 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 03 Maj 2015 01:44 

No własnie, o co chodzi z tym "dobrym" ostatnim rzedem ?
Jakie sa jego zalety skoro uwazacie ze jest ok ? Ktos moze podpowiedziec co przeważa ?

Bliskosc toalet ? Chyba tylko jak ktos ma mdłosci w czasie lotu (ale własnie ostatnie miejsca to najwieksze turbulencje).
Bliskosc do wyjscia ? Tylko jak komus sie wyjatkowo spieszy - zyska wtedy pojedyncze minuty.

wydaje mi sie ze fotele te w/g opisow nie sa odchylane (nie jest kwestia to ze nie mozna sie odchylic, ale to ze jak ktos sie odchyli przed nami to nie mamy mozliwosci skompensowania tego), miejscca jest najmniej. A kibelki moga jednak przeszkadzac, i nawet jak sie ustawią pojedyncze osoby to stoja nam nad głową.
a to ze kiedys byly jako premium? Moze dlatego bo zawsze znajda sie osoby ktore panicznie boja sie latac dopłaca aby byc blisko drzwi w najbezpieczniejszej czesci samolotu nawet kosztem komfortu (lub blizej kibla na żyganko).

Moze ktos sie ustosunkowac ?
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#22 PostWysłany: 03 Maj 2015 01:48 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Dobre dlatego, że zazwyczaj podstawiane są wchody pod tylne drzwi i wtedy jesteś pierwszy przy wyjściu. Jeśli zaś chodzi o odchylanie foteli, to z tym w Ryanair problemu nie ma, bo w ich samolotach żaden fotel się nie odchyla.
elwirka lubi ten post.

#23 PostWysłany: 03 Maj 2015 02:05 
Awatar użytkownika

Loty: 442
Kilometry: 537 690
Krajów: 57 / 26.6%
srebrny
A gorsze dlatego, że schowki na bagaż nad głową są zajęte przez duperele załogi. Czasami zdarza się że pozwalają trzymać bagaż za swoim siedzeniem, ale nie zawsze i wtedy gdy wejdziesz na końcu to albo bagaż masz pod nogami albo gdzieś w środku samolotu.

#24 PostWysłany: 03 Maj 2015 07:23 
Awatar użytkownika

Loty: 146
Kilometry: 347 466
Krajów: 39 / 18.2%
Ja osobiscie nie lubie ostatniego rzedy w Ryanie-raz mialam tylko okazje leciec i to byl ten jeden, pechowy raz, ktory sprawia, ze unikam tych miejsc jak ognia. Jechalo z toalety. Ale to tak naprawde-jak na jakims podrzednym dworcu, gdzie wszystko dookola obsiusiane i od tygodnia nie sprzatane... Mysle, ze zapach ten docieral jeszcze pare rzedow przed nami...Nie wiem, jak Ci pasazerowie ciut z przodu, ale nikt z naszej 6-stki siedzacych na ostatnich siedzieniach nic nie zjadl przez caly lot...Nie dalo sie, bo zamiast zapachu jedzenia czujesz...wiadomo co. Ale biorac pod uwage mase ludzi, ktorzy chwala sobie tyly domyslam sie, ze tylko ja mialam tak ekstremalne przygody ;) No i pozostala 5-tka pechowcow ;)

#25 PostWysłany: 03 Maj 2015 07:28 

Loty: 2
Kilometry: 2 559
Krajów: 2 / 0.9%
niebieski
W którym rzędzie nie ma okna? tzn. chyba jest ale przy oparciu co uniemożliwia obserwację, i robienie zdjęć ;)
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 03 Maj 2015 07:36 

Loty: 1
Kilometry: 3 789
Krajów: 2 / 0.9%
niebieski
unikaj na pewno 18 - ostatnio tak miałem i ani cos zobaczyć nie wspominajac o fotkach do tego skrzydło i zaraz za fotelami XXL (drzwi ewakuacyjne)
jak masz wybór polecam np 10 -ładnie całe okno bez skrzydła
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 03 Maj 2015 09:51 
Awatar użytkownika

Loty: 523
Kilometry: 841 507
Krajów: 69 / 32.2%
złoty
Lot krajowy z WMI do GDN trwa najcześciej ok. 32-34 minut.

Z tego ok.5-6 minut musisz mieć zapięte pasy na start i ok. 8-9 minut na lądowanie.

Więc zostaje ok. 20 minut na to, że ktoś może pójść do toalety.

Ja bym nie demonizował.

Max. Długość lotu krajowego to będzie 50 minut WAW-SSZ lub KRK-GDN

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 03 Maj 2015 10:06 

Z tyłu jest ciszej niż w środku czy z przodu.
Prawdopodobieństwo przeżycia w razie katastrofy lotniczej jest większe dla miejsc z tyłu :)
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 03 Maj 2015 10:39 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
A ja mam zupełnie inne odczucia :)
Na początku siadałem z tyłu, z reguły okolice 27-29
Teraz lubię przód, zdecydowanie ciszej...albo się uszy przyzwyczaiły ;)

#30 PostWysłany: 03 Maj 2015 11:36 
Awatar użytkownika

Loty: 139
Kilometry: 164 580
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
wulkan napisał(a):
W którym rzędzie nie ma okna? tzn. chyba jest ale przy oparciu co uniemożliwia obserwację, i robienie zdjęć ;)

Okna nie ma w ogóle w 11 rzędzie z lewej strony. Raz miałem nieprzyjemność tam siedzieć, jak w towarowym :/

#31 PostWysłany: 03 Maj 2015 11:42 

niebieski
Picekk napisał(a):

???? Ciekawe zdanie! Na moje 115 lotów jest dokładnie odwrotnie :D Najciszej w jecie jest w środku, na skrzydłach. Następnie przód (lubię dźwięk wirówek tak jak go słychać z przodu). Z tyłu największy szum silników.

#32 PostWysłany: 03 Maj 2015 13:19 
Awatar użytkownika

Loty: 76
Kilometry: 129 541
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
Juve napisał(a):
wulkan napisał(a):

Okna nie ma w ogóle w 11 rzędzie z lewej strony. Raz miałem nieprzyjemność tam siedzieć, jak w towarowym :/

Potwierdzam, również miałam nieprzyjemność siedzieć na tym miejscu, zrobiłam nawet foto, masakra jakaś, dotyczy tylko 11A, w 11F okno jest.

Załączniki:
DSC_2712.JPG
DSC_2712.JPG [ 45.55 KiB | Obejrzany 1430 razy ]

#33 PostWysłany: 03 Maj 2015 16:29 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
w ostatnim rzędzie (moim ulubionym) nikt nie kopie w siedzenia.
ja też uważam, że jest to najcichszy rząd. znacznie bardziej przeszkadza mi kłapanie za plecami niż kogoś z przodu.

#34 PostWysłany: 11 Maj 2015 19:13 

shiver napisał(a):
Picekk napisał(a):

???? Ciekawe zdanie! Na moje 115 lotów jest dokładnie odwrotnie :D Najciszej w jecie jest w środku, na skrzydłach. Następnie przód (lubię dźwięk wirówek tak jak go słychać z przodu). Z tyłu największy szum silników.

Ja tam wolę szum, wirówka to mi w łazience wystarczająco hałasuje :lol:
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 34 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości