Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 16 Lis 2012 20:45 

Witam Was serdecznie,

po raz pierwszy chciałbym spróbować lotu tanimi liniami lotniczymi. Nie mam jako tako obranego kierunku. Zależy mi raczej (jak pewnie większości) na tanim przelocie. Najchętniej poleciał bym do Paryża czy Londynu z pobytem 3-4 dni.
Przeczesuję od kilku dni forum szukając wskazówek i czytając poradniki ale jeszcze słabo się w tym łapię.
Czy możecie poradzić laikowi jak ugryźć temat? Jak wyszukiwać tanie połączenia - kiedy pojawiają się nowe promocje?

A może pomożecie mi wyszukać coś do Paryża czy Londynu ? Termin nie gra większej roli :) tak jak pisałem wyżej pobyt na miejscu 3-4 dni.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 16 Lis 2012 21:49 

niebieski
a skąd ten wylot?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 16 Lis 2012 21:51 
Awatar użytkownika

Hej.
chętnie Ci pomogę w tym wszystkim, ale sprawa nie jest do załatwienia w kilku zdaniach, więc jeśli jesteś zainteresowany, to pisz proszę na gg.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 16 Lis 2012 22:18 

Zbanowany
Panowie a ja apeluje zeby sie nie tajniaczyc w tym temacie bo mysle ze wielu uzytkownikow by skorzystalo z tej wiedzy
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 16 Lis 2012 22:50 

Przepraszam za chaotyny post wyżej... z tego wszystkiego zapomniałem podać konkretnych danych:

wylot - Warszawa w ostateczności Łódź
data - bez znaczenia najlepiej grudzień/styczeń
dzień tygodnia - także bez znaczenia
2 osoby powyżej 26roku życia.

Chciałbym wejść w temat podróży - ostatnio postanowiłem sobie że przyszły rok będzie właśnie rokiem podróży.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 16 Lis 2012 23:03 
Awatar użytkownika

No to Londyn da się znaleźć po 26zł w obie strony od osoby w kilku terminach w grudniu i styczniu, a Paryż za 44zł. Z Modlina
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 16 Lis 2012 23:11 
Awatar użytkownika

Lotów tanich można znaleźć dużo na przykład w styczniu Ryanair wylot 19 stycznia o 21:25 z Modlina a powrót 23 o 17:45 albo 24 o 11:30 z Londyn Stansted to zapłacisz za obie osoby w obie strony 88 zł !

Pozdrawiam

Image

#8 PostWysłany: 16 Lis 2012 23:17 

Jak to jest że dzisiaj siedziałem 3h przeklikując się przez grudzień styczeń luty i nie znalazłem takich cen :( Wiele nauki mnie czeka.

Dzięki za tip z Londynem. Przejrzę jeszcze raz Paryż.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 16 Lis 2012 23:20 
Awatar użytkownika

Musisz po prostu najprościej rzecz ujmując skontaktować się z jedną z osób, które Ci tu piszą i pomogą kupić bilety ze zniżkami, które tak na pierwszy rzut oka nie są widoczne. Ale są realne i legalne
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 18 Lis 2012 14:45 
Awatar użytkownika

Loty: 59
Kilometry: 74 028
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
GOVERN napisał(a):
Musisz po prostu najprościej rzecz ujmując skontaktować się z jedną z osób, które Ci tu piszą i pomogą kupić bilety ze zniżkami, które tak na pierwszy rzut oka nie są widoczne. Ale są realne i legalne

Na wszystkich forumowiczach którzy się ogłaszają można polegać, szczegółowe wątki "pomocowe" tutaj

viewforum.php?f=181

Musisz mieć wiedzę jak wygląda rezerwacja i tanie miejsca w wizzair i ryanair. W wizz osoby pomagające mają członkostwo w discount wizz club + kartę kredytową citi wizzair mastercard co chroni przed płaceniem haraczu za każdy bilet.

Co do Ryana się nie wypowiadam bo nie mam doświadczenia. Zobacz sobie tylko różnice w cenie. W pierwszym - standardowa rezerwacja bez karty kredytowej citi wizz i bez discount. Dwa bilety W-wa Londyn jednodniówka. Druga to 3 bilety na tej samej trasie z uwzględnieniem wszystkich zniżek - mało tego, to 3 bilety (bo by pasażerowie mieli zniżkę, jeden z biletów musi być właściciela karty rabatowej).

Załączniki:
ScreenShot002.jpg
ScreenShot002.jpg [ 127.86 KiB | Obejrzany 764 razy ]
ScreenShot001.jpg
ScreenShot001.jpg [ 134.14 KiB | Obejrzany 764 razy ]

Wish to be on the road again ... next step is ...
don't know yet :)

Wybierasz się do Warszawy i potrzebujesz pomocy? Wal śmiało :)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 18 Lis 2012 14:51 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Pamiętaj też, że lotniska low costowe często nie są usytuowane bezpośrednio w mieście, do którego chcesz lecieć i musisz doliczyć koszta podróży na i z lotniska. W przypadku Paryża to jest 30 euro/osoba w obie strony, w Londynie da się już od 4GBP/osoba dojechać. No i dojazd do Modlina, tudzież parking tam :)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 19 Lis 2012 11:52 

Dzięki za wszystkie informacje.
Udało mi się "wyrwać" lot do Paryża 24.01 wylot po 4zł / 29.01 powrót po 6,3zł więc jest nieźle.
Teraz tylko muszę tylko zakupić torby co by pasowały do wymiaru małego podręcznego w Wizzair i można lecieć :)

Mam jeszcze pytanie. Powrót mam z BVA o 08:55 - czy bez problemu dostanę się tak wcześnie na lotnisko. Na lotnisku muszę być max 07:30 - do tego dojazd do lotniska liczę 1:30 i dostanie sie z miejsca pobytu do autobusu/pociagu. Ktoś przerabiał już taki temat ?
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 19 Lis 2012 12:08 

Godziny autobusow sa dostosowane do godzin przylotow/odlotow samolotow.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 19 Lis 2012 12:24 

HON fly4free
defi napisał(a):
Mam jeszcze pytanie. Powrót mam z BVA o 08:55 - czy bez problemu dostanę się tak wcześnie na lotnisko. Na lotnisku muszę być max 07:30 - do tego dojazd do lotniska liczę 1:30 i dostanie sie z miejsca pobytu do autobusu/pociagu. Ktoś przerabiał już taki temat ?

proponuję przejrzeć
http://www.fly4free.pl/forum/paris-beauvais,43,5842
http://www.fly4free.pl/forum/jak-z-lotn ... sta,43,454
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 19 Lis 2012 12:40 

Ok przeczytane. Ja chyba ostatniego dnia pojadę z Paryża do Beauvais i tam przenocuje bo jakoś nie widzi mi się jechać bezpośrednio z Paryża na lotnisko - szczególnie, że jadę pierwszy raz - samolotami latałem mało za młodu więc lepiej zostawić sobie więcej czasu :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość