Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 95 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 11 Sie 2015 14:46 
Awatar użytkownika

srebrny
michcioj napisał(a):
boots napisał(a):
Ale może zadam pytanie: co oglądałeś i Ci się nie podobało?

przedmiescia i brooklyn byly oblesnie, manhattan nijaki i przereklamowany, tlumy ludzi, drogo jak cholera
i co jest takiego fajnego w blyskajacych swiatelkach ? central park taki sobie, nic tam ciekawego nie bylo.
brudno jak cholera, jakies dziwna byla logika w tym metrze (nigdy nie wiedzialem kiedy pociag jest local a kiedy
nie ;-) w metrze smierdzi, wystarczy odejsc od glownych ulic i masa smieci wala sie pod nogami.
statua wolnosci moze i troche ciekawa, tylko dlaczego tak ciezko tam poplynac i trzeba tyle stac w tych cholernych
kolejkach ? :)
World Trade Center - hmm.. miejsce historyczne, ale poprostu nijakie.
w chinatown niektore knajpki byly fajne, sushi i chinszczyzna bardzo smaczne, szkoda tylko ze wszystkie smiecie
trzeba wyrzucac na chodnik i strasznie smierdzi.
JFK - lotnisko beznadziejnie zorganizowane, kolejki do immigration (jasnie Panstwo nie wiedza kiedy przylatuja
samoloty z Europy ? ), po odprawie bagazowej na lot do Frankfurtu musielismy czekac 45 minut w kolejce do security,
ledwo zdazylismy.

ten opis można zastosować do każdego miejsca na świecie
tylko ze;
nieprawda jest ze jest tam drogo
nieprawda jest ze central park jest taki sobie
nieprawda jest ze Manhattan jest przereklamowany i nijaki
nieprawda jest ze jest tan brudno
nieprawda jest ze w metrze śmierdzi i walają się śmieci miedzy nogami
nieprawda jest ze śmiecie trzeba wyrzucać na chodnik(robią tak tylko chamy i brudasy)
nieprawda jest ze śmierdzi (tu co prawda nie wiem co ma smierdziec ...china town?)
reszta sie pewnie zgadza, ale
odprawa do FRA w 10 min, security drugie 10
najwięcej czekałem na wejście do samolotu

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#82 PostWysłany: 11 Sie 2015 15:18 

srebrny
no dobrze. czy w takim wypadku ktos mnie moze oswiecic co takiego fajnego jest w Nowym Jorku ? bo nadal nie wiem :-)
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 11 Sie 2015 15:23 
Awatar użytkownika

srebrny
kuchnia/kultura/architektura/zakupy
to tak w dużym uproszczeniu

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 11 Sie 2015 15:27 

niebieski
Wątek: "Czego NIE WARTO zobaczyć w USA?"

Cytuj:
W tym temacie proszę o wypisywanie miejsc naszym zdaniem niewartych swego rozgłosu wraz z dokładną argumentacją.

Padła nazwa NYC. Fakt, na początku bez argumentacji, potem już tak. Wcześniej wymieniono Vegas, LA i kilka innych. Wolność słowa, de gustibus itd. A tu taki dym po wpisie michcioja, moderatorzy śpią zamiast wyczyścić wątek z głupawych przepychanek (mój post też do wykasowania). Chyba upał jednak szkodzi................... :shock: :shock: :shock:
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 11 Sie 2015 15:29 

srebrny
kuchnia - ok, chinska plus sushi
architektura - no coz, mnie nie zachwycaja kolorowe swiatelka i wiezowce :)
kultura - kul ze co ? nie widzialem haha :-)
zakupy - no coz, tax 0 na ciuchy, ok jakis tam tj max czy marshalls sie znajdzie :-)
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 11 Sie 2015 15:38 
Awatar użytkownika

srebrny
kuchnia to nie tylko dania azjatyckie ale perełki kulinarne z całego świata,
architektura to nie tylko wieżowce ale tez cale dzielnice, mosty czy stacje metra,
kultura-bardzo bogate zbiory muzealne, najlepsze teatry, a także bogate życie miejskie
zakupy-ciuchy/elektronika/kultura
bez urazy ale to co ty wypisujesz to jakieś totalne bzdury
taka opinia jak pana spod budki z piwem na temat otaczającego nas świata
temu panu jak i tobie wystarcza 3 słowa i wszystkie są na k

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 11 Sie 2015 15:41 

srebrny
becek napisał(a):
taka opinia jak pana spod budki z piwem na temat otaczającego nas świata
temu panu jak i tobie wystarcza 3 słowa i wszystkie są na k

spoko becek jakis slowa na k masz na mysli ? :)

-- 11 Sie 2015 15:42 --

becek napisał(a):

ok, ale nie widzialem tych perelek kulinarnych.

-- 11 Sie 2015 15:42 --

becek napisał(a):
kultura-bardzo bogate zbiory muzealne, najlepsze teatry, a także bogate życie miejskie

no ok, muzea mnie nie interesuja, teatry mam w krakowie, co to jest bogate zycie miejskie wedlug Ciebie ? :)

-- 11 Sie 2015 15:43 --

becek napisał(a):
architektura to nie tylko wieżowce ale tez cale dzielnice, mosty czy stacje metra,

mosty ??? ktore ? co w nich takiego ciekawego ? dzielnice ? niby jakie ?
stacje metra ??? te stary obskurne, brudne smierdzace (w lecie) ze szczurami stacje metra ?
co w nich jest ciekawego ?
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 11 Sie 2015 15:55 

niebieski
ja caly czas czekam az mi podasz co polecasz i dlaczego , bo chciałbym tak dal kontrastu poznać Twoje widzi mi się.
byleś kiedyś w jakimś mieście ktore cie zachwyciło ? może Ci się miasta nie podobają tylko architektura na wsi stodoły i inne takie

-- 11 Sie 2015 15:59 --

kamwad napisał(a):
Wątek: "Czego NIE WARTO zobaczyć w USA?"

Cytuj:
W tym temacie proszę o wypisywanie miejsc naszym zdaniem niewartych swego rozgłosu wraz z dokładną argumentacją.

Padła nazwa NYC. Fakt, na początku bez argumentacji, potem już tak. Wcześniej wymieniono Vegas, LA i kilka innych. Wolność słowa, de gustibus itd. A tu taki dym po wpisie michcioja, moderatorzy śpią zamiast wyczyścić wątek z głupawych przepychanek (mój post też do wykasowania). Chyba upał jednak szkodzi................... :shock: :shock: :shock:

dla mnie to cały czas jest brak argumentacji.
manhattan nijaki i przereklamowany sorry to poziom typowego trolowania i malkontenta
dla przykładu proponuje wrócić do pierwszego posta w tym temacie dla porównania
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 11 Sie 2015 16:06 

srebrny
luke_ro napisał(a):
ja caly czas czekam az mi podasz co polecasz i dlaczego , bo chciałbym tak dal kontrastu poznać Twoje widzi mi się.

aha, to do mnie bylo ? podalem wczesniej co mi sie podobalo w USA i co chcialbym zobaczyc :)
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 11 Sie 2015 16:13 

niebieski
michcioj napisał(a):
luke_ro napisał(a):

aha, to do mnie bylo ? podalem wczesniej co mi sie podobalo w USA i co chcialbym zobaczyc :)

tak. chodzi mi o miejsca w których byleś i możesz podać przykłady po za USA.
Co Ci się podobało np w Washingtonie bo jest tam bardziej brudno niz w NY, logika w metrze podobna, ceny podobne.
dużo ludzi ceni je za muzea których ty zdaje się nie zwiedzasz wiec czym Ci tak zachwycił?
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 11 Sie 2015 16:24 

srebrny
ok, washington byl bardziej swojski, zadbany, zorganizowany, czysciejszy.

muzea - odziwo bylem. i nawet mi sie podobalo.
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 11 Sie 2015 16:33 

niebieski
michcioj napisał(a):
kuchnia - ok, chinska plus sushi
architektura - no coz, mnie nie zachwycaja kolorowe swiatelka i wiezowce :)
kultura - kul ze co ? nie widzialem haha :-)
zakupy - no coz, tax 0 na ciuchy, ok jakis tam tj max czy marshalls sie znajdzie :-)

Tak, tak. A Wielki Kanion to tylko dziura w ziemi...
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 11 Sie 2015 16:55 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
michcioj napisał(a):
...
becek napisał(a):

ok, ale nie widzialem tych perelek kulinarnych.

...

to chyba o mcdonalda chodzi! :P
michcioj lubi ten post.

#94 PostWysłany: 11 Sie 2015 16:57 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
Starałem się jakoś tę dyskusję posprzątać żeby usunąć niepotrzebne zaczepki a pozostawić te w miarę konstruktywne argumenty.

Chciałbym przypomnieć że wątek nie brzmi "co mi się nie podobało w USA", tylko "czego nie warto". Zamykać dyskusji nad zaproponowanymi tu miejscami nie ma co, bo zrobi nam się wątek w którym będzie wszystko, bo jednemu Ocean za zimny, drugi się męczy w miastach, a trzeci nie znosi chodzić po parkach narodowych (chociaż w USA to się raczej po tych parkach jeździ :P). Apeluję tylko o kulturalną rozmowę, a nie wyzywanie tego który śmiał mieć inne zdanie.

Na mnie Nowy Jork zrobił niesamowite wrażenie. Wieżowce na Manhattanie wręcz przytłaczają swoją wielkością i ilością, musicali na Broadwayu nie da się porównać z żadnym przedstawieniem w krakowskich teatrach, ilość i jakość dzieł sztuki w MoMA czy Met również bije na głowę sporą część europejskich kolekcji. Nie umiem Nowego Jorku porównać z żadnym innym miejscem na świecie. Rozumiem że cały ten hałas może być męczący, ale moim zdaniem warto pojechać i zobaczyć.

A potem ewentualnie nie wracać jak się nie spodoba.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
Wodzu_800XL uważa post za pomocny.

#95 PostWysłany: 12 Sie 2015 09:13 

srebrny
blasto napisał(a):
Tak, tak. A Wielki Kanion to tylko dziura w ziemi...

tego nie powiedzialem. miejsce byc moze ciekawe, ale pewnie kanionu Colca w Peru nie pobije :)
kto wie, moze kiedys dotre :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 95 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość