Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 17 Sie 2018 17:51 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 142 806
Krajów: 26 / 12.1%
niebieski
Ale odszkodowania od przewoźnika na podstawie rozporządzenia 261/04, czy operatora turystycznego na podstawie kc i ustawy prawo turystyczne?
Zajrzyj jeszcze tu:https://www.fly4free.pl/forum/viewtopic.php?p=1105192#p1105192
...i do niektórych innych tematów o nieoczywistym tytule.

#22 PostWysłany: 28 Cze 2019 20:20 

Bardzo proszę o pomoc...czy myślicie ,że tej sprawie da się coś zrobić
W dniu 27.06.2019 r. był zaplanowany powrót według umowy i dokumentu podróży Z Hurghada do Katowice lot SM 603 godzina 15.00.
Zupełnym przypadkiem okazało się , że mamy wylecieć lotem 27.03.2019 o 3.00 lot UJ 4010. Wyjazd z hotelu dla tego lotu zaplanowano przed godziną 23.00. Poszliśmy pod autokar , pożegnać znajomych, którzy wyjeżdżali lotem o 3. Kiedy odchodziliśmy znajomi z autokaru zawołali nas że
jesteśmy na liście , którą miał Pan w autobusie i mamy jechać na lotnisko z nimi. Byliśmy w szoku, ponieważ nie było wcześniej żadnej informacji. Od razu zadzwoniłam do rezydenta , który nic nie wiedział. Oddzwonił za 10 min z informacją ,że mamy natychmiast wsiadać do autokaru. Mamy na tą całą sytuację świadków którzy stali przy nas w recepcji i wszystko słyszeli. Pan z autokaru powiedział ,że mamy 10 min na spakowanie się bo inaczej odjedzie. O zmianie lotu nie było informacji w segregatorze informującym o lotach. Co więcej osoby, które wracały tym lotem widziały informacje o wylocie w segregatorze i ani jedna osoba z 8 osób , które to czytały nie widziała informacji, że lot SM603 został nam zmieniony na UJ4010. Segregator od razu w trakcie sytuacji przyniosłam i pokazałam Panu, który zabierał grupę do autokaru. On też widział ,że nie ma tam nic o zmianie.
Co więcej w tym samym dniu w godzinach popołudniowych rozmawiałam z rezydentem ponieważ chciałam przesunąć pobyt do 30.06. 2019 r. Nawet wtedy nie zwrócił nam uwagi ,że lot jest zmieniony o kilkanaście godzin. Nie było kontaktu ze strony biura ani telefonicznego ani mailowego.
Gdybyśmy wtedy nie podeszli pod autokar zapewne nie wylecielibyśmy.

W związku z tą sytuacją nie otrzymaliśmy nawet butelki wody. Pozostałe osoby miały przygotowane luchboxy. Dla nas nie było nic.
Nasz pobyt w ostatnich godzinach stał się koszmarem. Przeżyliśmy bardzo dużo stresu. zostały zmienione bez poinformowania nas warunki umowy, które mowiły ,że lot powrotny to SM 604 15-19. Nasz pobyt został skrócony a dokonując rezerwacji dostaliśmy info ,że są dwa samoloty na 27.06.2017 i dla wylotu z KTW o 20.00 powrót jest z HRG o 15.00 27.06
Sprawdzając przyloty w dniu 27. 6 do Katowic lot SM603 odbywa się wg planu. Więc nasz zapłacony wylot nie został odwołany tylko biuro zmieniło bez naszej wiedzy warunki umowy
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 28 Cze 2019 20:40 
Awatar użytkownika

Loty: 128
Kilometry: 184 046
Krajów: 19 / 8.8%
niebieski
Przede wszystkim reklamacja do biura podróży. Potem ewentualnie sąd za zabrany dzień urlopu i inne niedogodności.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 28 gości