Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 246 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 26 Lis 2013 01:10 

maxima napisał(a):
Był ktoś może w Radissonie Royal w Dublinie? Rezerwowałam częściowo za punkty nocleg (10 000 + gotówka) i w taryfie nie było info o śniadaniu. Napisałam do nich maila, czy jest możliwy upgrade (bo jedziemy w 3 osoby dorosłe, więc szkoda żeby był ścisk) i czy mamy śniadanie. Laska napisała, ze śniadanie jest, a upgrade jak się uda, ale gwarancji nie ma...

Przy rezerwacji mam takie info: HOTEL AMENITIES: Suites
Przy innych nie mam i zastanawia mnie co to znaczy. Nigdzie też nie mogę znaleźć info o tym śniadaniu poza mailem z hotelu.

"HOTEL AMENITIES: Suites" oznacza, że hotel dysponuje apartamentami. Czasem hotele to zaznaczają, jeśli są to naprawdę ponadprzeciętne warunki (w tym przypadku najlepsze apartamenty mają po 100metrów kw. i prywatną windę).

Niestety w żadnym Radissonie w Dublinie nie ma gwarantowanego śniadania w najtańszych ofertach, w tym także w Royal za 10k pkt+gotówka. Aby mieć gwarantowane trzeba wziąć Premium Award za 66k pkt.
Przy upgradzie z pokoju standardowego (szansa 50/50 mając Golda) do Business+ dostaniesz śniadanie.

Aha... być może nie wiesz - nie ma tego na stronie - w Royal w Dublinie skasują Cię extra 45 euro za 3 osobę w pokoju! :|

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#182 PostWysłany: 26 Lis 2013 13:40 

Loty: 577
Kilometry: 1 264 611
Krajów: 133 / 62.2%
złoty
maciejwroclaw napisał(a):

Aha... być może nie wiesz - nie ma tego na stronie - w Royal w Dublinie skasują Cię extra 45 euro za 3 osobę w pokoju! :|

Zarezerwowałam pokój 3os i tyle jest zadeklarowanych dorosłych. Cena oczywiście była wyższa niż dla rezerwacji dla 2os. Przypuszczam, że kolejnej opłaty za 3os nie będzie?

no i na zapytanie o śniadanie dostałam maila:

Hi There

Breakfast is included in the reservation.

If there is anything else I can help you with please let me know
Kind Regards
Jennifer

Jennifer Farrel
Trainee Reservation Agent
T: +353 1 898 2900, D: +353 1 898 2929
F: +353 1 898 2904
reservations.royal.dublin@radissonblu.com
www.radissonblu.com
Radisson Blu Royal Hotel
Golden Lane, Dublin 8

Zastanawia mnie, co ewentualnie zrobić w sytuacji, gdy na miejscu powiedzą, że jednak śniadania nie ma. Powoływać się na maila?

#183 PostWysłany: 26 Lis 2013 14:05 
Awatar użytkownika

srebrny
maxima napisał(a):
Powoływać się na maila?

Oczywiście.
 Profil Relacje PM off  

#184 PostWysłany: 26 Lis 2013 14:20 

Wydrukuj koniecznie email. Przy check-in jeśli nie dostaniesz upgradu na pewno zapytają "czy życzysz sobie śniadania" (w domyśle za opłatą). Powołaj się i pokaż wtedy email. Nie powinno być problemów z realizacją.
Niemniej to potwierdzenie wygląda na ewidentny błąd pracownika.

Sprawę dopłaty potwierdziłbym też emailowo. Możlwe, że obecnie cena podawana przy rezerwacji w tym hotelu uwzględnia już opłatę za 3 osobę. Jeszcze niedawno było inaczej - dodatkowa opłata była doliczana przy płatności w hotelu.

Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 26 Lis 2013 14:29 

złoty
maciejwroclaw napisał(a):
Sprawę dopłaty potwierdziłbym też emailowo. Możlwe, że obecnie cena podawana przy rezerwacji w tym hotelu uwzględnia już opłatę za 3 osobę. Jeszcze niedawno było inaczej - dodatkowa opłata była doliczana przy płatności w hotelu.

W takim razie napiszę do nich, bo kurcze nie po to podaję, że chce pokój 3os, żeby jeszcze na miejscu za to płacić - różnica za pokój 3os. w stosunku do 2os przy opcji punkty+cash była ok 27eur

Edit:
Tak jak myślałam - nie ma żadnych dopłat:

You made the booking for three people, so there will be no extra charge
for the rollaway bed as it was already incorporated into the price for
three people.

#186 PostWysłany: 05 Gru 2013 20:35 

złoty
http://www.radissonblu.co.uk/big-sale

szybka promocja - zostało parę godzin
ceny ze śniadaniem w okresie 3.12 do 31.01 w UK i Irlandii

#187 PostWysłany: 08 Gru 2013 00:17 

złoty
W Dublinie bez problemu dostalismy upgrade:-) pokój Business Class, do tego śniadanie. W pokoju dla każdego szlafroczek, woda, owoce i express nespresso.

#188 PostWysłany: 08 Gru 2013 01:46 

maxima napisał(a):
W Dublinie bez problemu dostalismy upgrade:-) pokój Business Class, do tego śniadanie. W pokoju dla każdego szlafroczek, woda, owoce i express nespresso.

A nam dali business class ale bez sniadania:( Wprawdzie business class sam w sobie zawiera darmowe sniadanie lecz pani na recepcji poinformowala nas, iz upgrade tyczy sie tylko standardu pokoju i w zwiazku z tym sniadanie nam nie przysluguje
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 11 Gru 2013 15:22 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 66 649
Krajów: 8 / 3.7%
Witajcie, mam pewien dylemat, otóż mam zarezerwowany hotel w Budapeszcie przez Booking.com, mam czlonkowstwo w Clubcarlson, ale nie posiadam karty bo jeszcze nie nocowalem w tej sieciówce, czy po przybyciu mam podac numer czlonkowski, zeby otrzymac poźniej karte, czy jak?? Jak wogole moge sprawdzic czy program naliczy mi jakies punkty za nocleg?
 Profil Relacje PM off  

#190 PostWysłany: 11 Gru 2013 15:45 
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 227 790
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
Kondzio79, zawsze możesz podać numer karty na miejscu, ale sprawdź w regulaminie, czy w ogóle Ci naliczą... mi przez HRS w programie IHG nie dodali, bo... serwisy pośredniczące kupują pokoje hurtowo i wtedy żadnych punktów nie ma.
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 11 Gru 2013 15:45 

Kondzio79 napisał(a):
Witajcie, mam pewien dylemat, otóż mam zarezerwowany hotel w Budapeszcie przez Booking.com, mam czlonkowstwo w Clubcarlson, ale nie posiadam karty bo jeszcze nie nocowalem w tej sieciówce, czy po przybyciu mam podac numer czlonkowski, zeby otrzymac poźniej karte, czy jak?? Jak wogole moge sprawdzic czy program naliczy mi jakies punkty za nocleg?
Przy rezerwacji przez pośrednika punkty nie są naliczane w ClubCarlson.
Jeśli to nie była żadna sekretna oferta to proponuje następnym razem chwilę przed wykonaniem rezerwacji np. na Booking wykonać identyczną rezerwację przez stronę Carlsona, a następnie wykonać ją u pośrednika i skorzystać z BRG. Zgłoszenie musi być wysłane w ciągu 24godzin od złożenia rezerwacji w Carlsonie.
Tutaj szczegóły: http://www.clubcarlson.com/lrg/
Przy BRG przysługują normalne punkty, a cena jest 25% niższa niż znaleziona u pośrednika.
Zwracam jednak szczególnie uwagę na trzy detale:
- oferta pośrednika musi być dostępna publicznie
- waluta (u pośrednika musi być identyczna jak przy rezerwacji bezpośredniej)
- warunki anulacji (muszą być identyczne u pośrednika jak przy rezerwacji bezpośredniej)
To, że data, rodzaj pokoju i ilość osób muszą być takie same wspominać chyba nie muszę.

Profil Relacje PM off  

#192 PostWysłany: 12 Gru 2013 13:24 

Carlson Club udostępnił nową funkcję.
Po zalogowaniu się na carlsonclub.com możemy wydrukować swoją kartę klubową - wraz z informacją o numerze i statusie. Pomocne jeśli zgubimy kartę lub nie odbyliśmy jeszcze pierwszego noclegu.

Załączniki:
CC print card.png
CC print card.png [ 7.44 KiB | Obejrzany 2106 razy ]

Profil Relacje PM off  

#193 PostWysłany: 23 Sty 2014 21:12 

Loty: 4
Kilometry: 14 401
Krajów: 3 / 1.4%
Na karcie mam podane wazne do 02/15 czyli rozumiem, ze status Gold jakims cudem mam do lutego 2015 tak ? :D
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 23 Sty 2014 23:17 

platynowy
Na karcie oraz na stronie po zalogowaniu widać również status złoty do 02/2015.
Przed końcem roku CC wysyłał maile o niezbędnej ilości noclegów/pobytów koniecznych do zatrzymania złotego statusu.
Najwidoczniej był to mail z automatu do wszystkich (domyślam się że status złoty zdobyłeś jak ja sposobem azjatyckim) :)
Miejmy nadzieję, że jeszcze rok pozwolą korzystać z golda i np promocji 2 for 1 :>
 Profil Relacje PM off  

#195 PostWysłany: 25 Sty 2014 19:41 

kacper451 napisał(a):
Na karcie oraz na stronie po zalogowaniu widać również status złoty do 02/2015.
Przed końcem roku CC wysyłał maile o niezbędnej ilości noclegów/pobytów koniecznych do zatrzymania złotego statusu.
Najwidoczniej był to mail z automatu do wszystkich (domyślam się że status złoty zdobyłeś jak ja sposobem azjatyckim) :)
Miejmy nadzieję, że jeszcze rok pozwolą korzystać z golda i np promocji 2 for 1 :>

Ja też zdobyłem sposobem azjatyckim, ale po niespełnieniu warunków z tego mejla zdegradowali mi do Reda, więc to chyba nie automat.
 Profil Relacje PM off  

#196 PostWysłany: 25 Sty 2014 20:01 

niebieski
Ja również dostałem do Lutego 2015
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 27 Sty 2014 09:55 

platynowy
zmijas napisał(a):
Ja też zdobyłem sposobem azjatyckim, ale po niespełnieniu warunków z tego mejla zdegradowali mi do Reda, więc to chyba nie automat.

Ciężko jednoznacznie stwierdzić (ja również nie wyrobiłem odpowiedniej ilości noclegów/pobytów), a status został nietknięty.
Także nie wiem w sumie od czego zależy to utrzymanie/zabieranie.
Może to być wynik jakiegoś błędu, jak to miało miejsce ostatnio w IHG, gdzie wielu ludziom pozabierali Platinum ze status match.
Później zweryfikowali tą pomyłkę (po interwencji swoich członków) i pozwracali odpowiednie poziomy.
Może trzeba byłoby do nich napisać podpiąć screen swojej karty (ja również zrobiłem sobie screen ze strony CC ze statusem ważnym do 02/2015, tak na wszelki wypadek).
Wolałbym jednak utrzymać ten status tym bardziej, że w lutym mam u nich 3 rezerwacje zrobione, w tym dwie "2 for 1".
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 27 Sty 2014 21:40 

Loty: 27
Kilometry: 39 504
Krajów: 13 / 6.1%
niebieski
Czy orientuje się ktoś jeszcze czy jest możliwość pozyskania statusu GOLD za free bez robienia StatusMatch z innych sieci??
 Profil Relacje PM off  

#199 PostWysłany: 30 Sty 2014 15:21 
Awatar użytkownika

forever89 napisał(a):
Czy orientuje się ktoś jeszcze czy jest możliwość pozyskania statusu GOLD za free bez robienia StatusMatch z innych sieci??

Z tego co pamiętam tylko raz była taka akcja rok temu. Bez robienia Status Match pozostaje Ci nabicie 35 noclegów / 20 pobytów, aby otrzymać status GOLD w Club Carlson.
 Profil Relacje PM off  

#200 PostWysłany: 30 Sty 2014 22:20 

Loty: 27
Kilometry: 39 504
Krajów: 13 / 6.1%
niebieski
Dzięki za odpowiedź. Właśnie prześledziłem wszystkie wątki i chyba pozostaje albo SM albo noclegi, ale w moim przypadku noclegi nie wejdą w grę.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 246 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość