Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Sty 2014 12:02 

Witam

Przeglądając możliwości wakacyjnego wypadu z dziećmi ( wiek 10 i 6) trafiła mi się dosyć ciekawa opcja aby polecieć do Sharm el Sheikh z Mediolanu za około 550 euro w dwie strony dla 4 osób. Hotele za 1000 euro all inclisive spokojnie można znaleźć. Dla porównania w biurach wychodzi powyżej 10 tys za moją czwórkę.

Mam prośbę o informacje na ile bezpiecznie jest w Sharm el Sheikh i czy dostanie się z lotniska na własna rękę (np. taxi) do hotelu jest jakimś problemem?

Dzięki za info
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#2 PostWysłany: 17 Sty 2014 12:47 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 629 490
Krajów: 49 / 22.9%
niebieski
Z lotniska do miasta dostaniesz się taksówką, ale te lotniskowe mają strasznie duże ceny, nam chyba proponowali 40 dolarów (w 2011 roku). Normalnie taksówki w mieście są bardzo tanie. Jakiegoś oficjalnego transportu autobusowego chyba nie było.
Natomiast na lotnisku ląduje mnostwo czarterow, dla ktorych są podstawione autobusy rozwożące do hoteli. Jak ja byłam to akurat przyleciał jakis rosyjski samolot i mieli podstawionych chyba z 10 autokarów. Zagadałam z ich opiekunem, czy mają jakies wolne miejsce. Poczatkowo nie chciał nas podwiezc bo mu nie wolno nikogo spoza wycieczki brac, ale potem sie zgodzil nas wziac po cichu. Dalismy mu chyba 5 dolarow za 2 osoby i dojechalismy prawie pod sam hotel. Więc taka opcja transportu istnieje, ale nie ma pewności, że wypali.
Co do bezpieczeństwa to nie wiem bo ja byłam dość dawno, ale sądzę, że w mieście jest zupełnie bezpiecznie.

#3 PostWysłany: 17 Sty 2014 13:21 

Z jakiej strony szukasz hotelu bo na bookingu wiekszosć tylko sniadania.

#4 PostWysłany: 17 Sty 2014 13:53 

Loty: 259
Kilometry: 427 536
Krajów: 34 / 15.9%
niebieski
A może jednak Hurghada? :-)
Popatrz na promocję WEZYRA - plik w załączniku.
Rewelacyjny hotel w bardzo dobrej cenie!
Dzieci nie płacą za hotel! Najniższa cena którą wczoraj sprawdzałem w opcji 2+2 to ok 5200 zł w pierwszej połowie czerwca.

Załączniki:
Tia-Heights.jpg
Tia-Heights.jpg [ 149.42 KiB | Obejrzany 5786 razy ]

#5 PostWysłany: 28 Sty 2014 11:07 

Loty: 43
Kilometry: 117 371
Krajów: 14 / 6.5%
Witam,
Transfer do hotelu można załatwić też za pośrednictwem
http://www.a2btransfers.com/
http://pl.resorthoppa.com/

z tego drugiego korzystałem na krecie
Po naszą piątkę przysłali autobus
Koszt śmiesznie niski w porównaniu do taxi
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 07 Lut 2014 00:41 

Takie pytanie z ciekawości. Co Tobą kieruje wybierając się do Egiptu z dziećmi? Osobiście wybrałbym ciekawsze kierunki...
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 25 Mar 2014 19:55 

Ja byłam w Egipcie z pół rocznym dzieckiem i była to już jej druga tak daleka podróż, mała zniosła zarówno lot jak i cały pobyt bardzo dzielnie, ale mieliśmy przy sobie spory zapas naszej wody, wolałam jej nie dawać tamtejszej
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość