Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 09 Wrz 2014 09:20 
Awatar użytkownika

Jaki serwis oferuje najlepszy program lojalnościowy w kwestii noclegów ?
W tej chwili korzystam z "booking.com" ale czy to najlepszy serwis (cena, dostępność, oferta, możliwość uzyskania jakichś "gratisów").
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 09 Wrz 2014 13:17 

Loty: 801
Kilometry: 1 030 727
Krajów: 72 / 33.6%
platynowy
Z bookingu to korzystam tylko wyłącznie aby pooglądać co ma hotel do zaoferowania (trzeba przyznać, że mają to zrobione bardzo przejrzyście)
Chyba że mają jakiś błąd, którego i tak w ostateczności nie uznają:) Osobiście już dawano zrezygnowałem z tego serwisu, czasami go jeszcze stosuje do BPG/BRG.

Odkąd zacząłem się bawić hotelowymi programami lojalnościowymi generalnie nie śpię w żadnym hotelu/sieci z którego nie mogę czegoś dodatkowego uszczknąć:>
typu: tańsza stawka, lepszy pokój, śniadanie, punkty/dodatkowe punkty, salonik itd.
W kwestii dwudniowych noclegów/weekendowych najbardziej mi się podoba CC (club carlson) ale tam trzeba posiadać złoty status aby dostać dwie nocki a płacić za jedną.
Coś tam można uzyskać w Le Club Accor ale to trzeba trochę pospać, aby uzbierać 2000 punktów (chyba ze są jakieś promocje punktowe) na voucher zniżkowy na spanie.
Bardzo dobrze traktuje wg mnie swoich członków HH (Hilton Honors) od złota wzwyż, podobnie jest w SPG.
Chyba najlepszy pod względem punktów to jest IHG ubiegłoroczne promocje BIG WIN czy obecna INTO THE NiGHTS,
pozwalają naprawdę nazbierać dużo punktów na późniejsze darmowe nocki. I sugeruję od tego programu zacząć na początek.

W sumie to jestem pozapisywany w większości programów lojalnościowych/hotelowych, zawsze gdzieś pojawi się jakaś promocja,
i sobie skacze w zależności od dostępności hotelu z danej sieci oraz miejsca do którego się wybieram.
Wiadomo że skacząc po wszystkich sieciach ciężko byłoby otrzymać po spędzeniu kilka noclegów wysokie statusy (które sie naprawdę przydają),
dlatego trzeba ciągle szukać min tutaj i na blogach, kiedy są oferowane wysokie statusy w promocji albo w wyniku "sprytu blogowiczów/forumowiczów":>
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 09 Wrz 2014 18:02 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
zdecydowanie na początek IHG
wcześniej tez bawiłem się bookingiem, ale jak popatrzyłem że za niedużo większe pieniądze można spać w sieciówce i jeszcze dojdą do tego inne benefity to nie ma o czym gadać... ogólnie jak u większości booking tylko do ogólnego rozeznania, poczytania opinii, ewentualnie rezerwacja jak nie ma w pobliżu HIXa ;)
rok temu to byla bajka - GOLD po jednym pobycie, potem BIGWIN i kody bonusowe...do tej pory zrobiłem 5 płatnych noclegów a już mam GOLDa na nastepny rok i jeszcze prawie 50000punktów na koncie, nie licząc "darmowych" - bo za punkty, noclegów na które za gotówkę bym się raczej nie zdecydował...
w innych programach też mam konta ale wolę się jednak skupić na jednym bo nei robię dużo noclegów w roku i wolę mieć jedną "mocną" kartę niż 3 silvery ;)
no ale jak kto lubi wybór jest duży

#4 PostWysłany: 09 Wrz 2014 18:47 
Awatar użytkownika

Loty: 307
Kilometry: 488 854
Krajów: 71 / 33.2%
niebieski
mam małe pytanie, a jak Ci się udało 5 noclegami zapewnić Golda na kolejny rok?
z.

#5 PostWysłany: 09 Wrz 2014 18:52 

srebrny
Pewnie pakiety po 5 tys. - w niektórych hotelach mają takie stawki.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 09 Wrz 2014 20:16 
Awatar użytkownika

niebieski
po PŁATNYCH ;)

ano okazało się że biorąc dwa pokoje na 2 dni za punkty naliczyli mi 4 noce do fast tracka
do tego doszły pobyty z początku roku do bigwina (czyli zrobiły się 3 brandy i 10 nocek) + pobyty z PB i jest :)

w tym roku miałem tylko 4 płatne (2x HI, po razie HIX i IC)

#7 PostWysłany: 10 Wrz 2014 10:37 
Awatar użytkownika

nie ukrywam - jestem początkującym podróżnikiem :D
zaczęłam od booking.com - wydawał mi się przejrzysty..i w sumie niewiele jeszcze wiem na temat tego programu ;-)
czy można tam "uzyskać cokolwiek" w ramach programu lojalnościowego przy powiedzmy kilkukrotnym skorzystaniu z ich oferty ;-)? jakieś kruczki ;-) ?

wydaje mi się (może mylnie) że pozostałe programy lojalnościowe że już dla osób które naprawdę poświęcają dużo czasu na wyjazdy...ja przy Was to taki mały żuczek :D w tym roku planuję jeszcze trzy wyjazdy 4-5 dniowe, na przyszły w tej chwili mam zarezerwowany dopiero jeden wyjazd tygodniowy...przy podróżach po PL zapisałam się do Le Club Accor...no ale jednak przeliczyłam się, tam chyba naprawdę trzeba się najeździć i naspać w niemałych ilościach ;-)

a IHG jest korzystniejszy niż booking.com ? cenowo/ofertowo/gratisowo ?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 10 Wrz 2014 10:45 

Izuu napisał(a):
nie ukrywam - jestem początkującym podróżnikiem :D
zaczęłam od booking.com - wydawał mi się przejrzysty..i w sumie niewiele jeszcze wiem na temat tego programu ;-)
czy można tam "uzyskać cokolwiek" w ramach programu lojalnościowego przy powiedzmy kilkukrotnym skorzystaniu z ich oferty ;-)? jakieś kruczki ;-) ?

wydaje mi się (może mylnie) że pozostałe programy lojalnościowe że już dla osób które naprawdę poświęcają dużo czasu na wyjazdy...ja przy Was to taki mały żuczek :D w tym roku planuję jeszcze trzy wyjazdy 4-5 dniowe, na przyszły w tej chwili mam zarezerwowany dopiero jeden wyjazd tygodniowy...przy podróżach po PL zapisałam się do Le Club Accor...no ale jednak przeliczyłam się, tam chyba naprawdę trzeba się najeździć i naspać w niemałych ilościach ;-)

a IHG jest korzystniejszy niż booking.com ? cenowo/ofertowo/gratisowo ?

Na booking.com po bodajże 10 rezerwacjach zostajesz Geniusem, dzięki czemu masz 10-20% rabatu na hotele uczestniczące w programie - czyli nie wszystkie. To jest, z tego co wiem, wszystko co możesz ugrać. Większość sieci hotelowych ma gwarancję najniższej ceny dzięki czemu, jeśli znajdziesz np. na booking.com niższą cenę to oni ją przebiją, więc booking nie może być tańszy.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 10 Wrz 2014 21:41 
Awatar użytkownika

niebieski
booking to nie program - to po prostu pośrednik i tyle

Cytuj:
wydaje mi się (może mylnie) że pozostałe programy lojalnościowe że już dla osób które naprawdę poświęcają dużo czasu na wyjazdy...ja przy Was to taki mały żuczek

mylnie Ci się wydaje :)

zdarzają się nieraz promocje typu za dwie noce jedna gratis - to przecież niekoniecznie dotyczy osób często nocujących ;)

#10 PostWysłany: 12 Wrz 2014 08:15 
Awatar użytkownika

vivere napisał(a):
booking to nie program - to po prostu pośrednik i tyle

Cytuj:
wydaje mi się (może mylnie) że pozostałe programy lojalnościowe że już dla osób które naprawdę poświęcają dużo czasu na wyjazdy...ja przy Was to taki mały żuczek

mylnie Ci się wydaje :)

zdarzają się nieraz promocje typu za dwie noce jedna gratis - to przecież niekoniecznie dotyczy osób często nocujących ;)

na IHG zdarzają sie takie promocje czy na innym portalu ;-)? czy tego typu promocje obejmują "świerzaków" czy weteranów danego programu lojalnościowego ;-)?
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 12 Wrz 2014 11:11 

niebieski
Programy są fajne ale nie zawsze to najlepsza opcja.

Ogólnie dobre jest trivago.pl - tutaj znajdziesz najlepsze oferty. Booking rzadko bywa tu najtanszy. Ponadto jakieś kody zniżkowe itp ..
Szukam hoteli z bardzo dobrymi opiniami 4/5*, najlepiej ze śniadaniem.

Mam punkty IHG ale nie zawsze mam ochotę je wykorzystać. Przede wszystkim nie mam tam śniadania przy noclegu za punkty. A cena przy doliczeniu nieraz nie w ogóle się nie opłaca ... W Pradze wolałem Marriotta za 200PLN za noc ze świetnym śniadaniem niż wydawać punkty za wcale nie lepszy hotel, bez śniadań ... w gorszej lokalizacji.
Nocleg w Wilnie za punkty się opłacał, Holiday Inn apartament, za 5k pkt ... tu mogłem przeboleć brak śniadania bo oferta znakomita. 110k pkt kosztowało mnie ok 1100PLN, a tu miałem 2 noce warte 1200 PLN za 10k pkt czyli jakieś 100PLN ... a tę kasę za zbieranie punktów wydałem też na noclegi, chociażby super IC w Wawie.

Punkty IHG są świetnie bo cena hotelu nie skacze nawet w najbardziej gorącym okresie. I można nocleg odwolać w ostatniej chwili ...
Teraz zrobiłem rezerwację na HI Berlin na finał LM, 10k pkt, chociaż cena normalna od 400 EUR.

Podobnie mogłem wziąć Dubaj na SYlwestra gdy ceny są dużo wyższe ale w pkt nadal to samo. Niestety nocleg nie wywalił ...

Polecam punkty trzymać właśnie na takie specjalnie okazje, gorące okresy urlopowe albo promocje po 5k pkt ...

Mam profile też w innych programach ale chyba nic lepiej nie wyszło niż IHG.

No jeszcze SPG, za 2 noclegi w Westin Wawa mam 2 noclegi w hotelach kategorii do 6 włacznie. I w ten sposob niedługo spędze 2 noce w Westin Paryż. Normalnie tam cena pponad 300 EUR, niektore okresy ponad 500 EUR za noc. A mnie to będzie kosztowało 220 PLN czyli cena jaką zapłaciłem za Westin Wawa. Do tego Holiday Inn w centrum za 30k pkt i mam w noce w 4* hotelach w centrum za darmo. Normalnej ceny łacznej 850 EUR bym nigdy nie zapłacił.

Tak więc wszystko zalezy od akazji.

Z pośredników cenie hotels.com
Naprawdę spoko ceny a do tego czasami -10% kod. Chociaż tak jak pisałem - trivago wiele pomaga.

Odnosnie IHG - teraz promocja niezła ale najlepsze już minęło bo kiedyś mieli duzo kodow, ktore dawały ttysiace punktów za pojedynczy nocleg ...
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 12 Wrz 2014 11:52 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 342 494
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
Jak jade gdzies do cywilizacji, to zawsze sprawdzam jakie sieci maja tam swoje hotele, ile kosztuja, czy pasuje mi lokalizacja, itp. Ostatnio np chcialam nabic okreslona liczbe nocek w Hiltonach, ale nijak nie bylo ich w okolicy, w ktora jechalam. Generalnie sprawdzam zawsze: Hilton, Marriott, Accor. Do IHG nie naleze, jakos nigdy mi nie po drodze. Jak nie ma hoteli sieciowych, to szukam czegos na booking.com. Czesto jezdze po jakis zadupiach i losuje co jest nabardziej dogodne/tanie/inne czynniki.

Spodziewam sie statusu gold w Hiltonie po nastepnym pobycie, przyda sie na wakacje grudniowe, gdzie oczekuje upgrade'u pokoju. W Marriott bez zadnego wysilku zaliczylam 10 nocek na status silver, tyle, ze on niewiele daje. Ale czesto korzystam z ekstra znizek dla czlonkow programu.

Z moim trybem zycia, zaliczam rocznie z 50 nocy lub wiecej w hotelach, srednio co tydzien chociaz jedna.

#13 PostWysłany: 12 Wrz 2014 11:58 

Loty: 801
Kilometry: 1 030 727
Krajów: 72 / 33.6%
platynowy
rydzo napisał(a):

.....No jeszcze SPG, za 2 noclegi w Westin Wawa mam 2 noclegi w hotelach kategorii do 6 włacznie. I w ten sposob niedługo spędze 2 noce w Westin Paryż. Normalnie tam cena pponad 300 EUR, niektore okresy ponad 500 EUR za noc. A mnie to będzie kosztowało 220 PLN czyli cena jaką zapłaciłem za Westin Wawa. Do tego Holiday Inn w centrum za 30k pkt i mam w noce w 4* hotelach w centrum za darmo. Normalnej ceny łacznej 850 EUR bym nigdy nie zapłacił....

Hehe, zrobiłem identycznie z promocji dla nowych w SPG i również wybrałem dwie nocki w Westin Paris Vendome:)
Który Holiday INN jest za 15k pkt w Paryżu??
Ja kolejne dwie nocki w Paryżu wybrałem w Best Western z TP (za $ z poleceń), ale lokalizacja mi trochę nie odpowiada, może zamienię również na tego HI, z ekonomicznego punktu widzenia pi razy drzwi wychodzi to samo, ale za to w centrum.

Aga_podrozniczka napisał(a):
..Z moim trybem zycia, zaliczam rocznie z 50 nocy lub wiecej w hotelach, srednio co tydzien chociaz jedna.

To mi bardzo przypomina "tryb życia" z filmu "W chmurach" z George Clonney, fajnie:)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 12 Wrz 2014 12:13 

srebrny
kacper451 napisał(a):
Hehe, zrobiłem identycznie z promocji dla nowych w SPG i również wybrałem dwie nocki w Westin Paris Vendome:)

To była świetna promocja, prawda? :) Ja jadę na te 2 noce do Londynu, The Park Tower Knightsbridge, Classic Room za 330 GBP/noc. W porównaniu do Westina, Warszawa za 200 PLN to spory zysk. :lol:
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 12 Wrz 2014 16:29 

niebieski
Odnosnie Holiday Inn w Paryzu, za 15k to chyba nic nie ma.
Ja wzialem jedna noc w Paris Opera - Grands Blvds - 30k.

Niemalo ale hotel spoko, poza tym mam blisko spacerem z Westin Vendome ;)

3 noce w Paryzu, kazda za darmo :)

Londyn tez wygladal spoko. Ogolnie Londyn i Paryz najbardziej sie oplacaly.

Poza Europa bylo multum mozliwosci - w NY przy Times Square czy bardzo drogie hotele w Tokio albo Hong Kongu :)
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 14 Wrz 2014 00:59 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 342 494
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
kacper451 napisał(a):

Aga_podrozniczka napisał(a):
..Z moim trybem zycia, zaliczam rocznie z 50 nocy lub wiecej w hotelach, srednio co tydzien chociaz jedna.

To mi bardzo przypomina "tryb życia" z filmu "W chmurach" z George Clonney, fajnie:)

Tyle, ze ja musze placic za swoje podroze, jedyne co, to przepuszczam hotele w Londynie i okazjonalnie w Niemczech przez firme. W ten weekend dwie noce w hotelu "no name" w Norwegii na zadupiu, bo akurat taki byl po drodze.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość