Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Chiny w lipcu
#1 PostWysłany: 30 Mar 2014 13:54 

Dokąd
  • Miejsce docelowe- Chengdu, ale z tego co wiem można tanio podróżować po Chinach, więc Pekin lub inne miasto też okej.

Data wylotu
  • 06.07.2014

Data powrotu
  • 18.08.2014

Długość pobytu
  • 6 tygodni

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • Warszawa-Moskwa-Pekin za prawie 3000zł. Trochę dużo...

Dodatkowe informacje
  • Będę lecieć sama, chińskiego jeszcze nie znam ale zamierzam ekspresowo się nauczyć paru zwrotów. Najlepiej byłoby prosto do Chengdu, ale to chyba wyjdzie drożej i dłużej (Warszawa-Pekin zajmuje 11h, ale już Warszawa-Chengdu ponad 20!)
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
 Temat postu: Re: Chiny w lipcu
#2 PostWysłany: 30 Mar 2014 16:12 

Ojoj, 3tys. to Pekinu to za dużo.
Zobacz Lufthansę. Pełno terminów (w tym i te Twoje) za ok. 2030zł w dwie strony (Wawa - Pekin z przesiadkami gdzieś tam w Niemczech). Warszawka - Szanghaj to wydatek ok. 2100PLN, a odległość do Chengdu z Szanghaju podobna. Także można kombinować na różne sposoby..

Pekin - Chengdu.
Jakimś dobrym dealem, niestety, nie rzucę. Szybko przejrzałem kilka stron typu: Air China, AirAsia, Sichuan Airlines, Hainan Airlines, China Southern Airlines, itp. ale nic specjalnego nie rzuciło mi się w uczy. Standardowo to ok. 1400 yuanów za lot w jedną stronę.

EDIT: Nawet loty Poznań - Pekin w podanych terminach można znaleźć w spoko cenie. Tj. ok. 2080zł.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 22 Kwi 2014 22:05 

Pięknie dziękuję za pomoc! Przejrzę wszystkie strony, które podałeś :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 23 Kwi 2014 17:00 

Najlepiej szukaj lotów z Warszawy do Pekinu. Z Poznania jedziesz do Warszawy Zachodniej, przechodzisz na odpowiedni peron i dojeżdżasz pięknie SKM na lotnisko.
Z Pekinu do Chengdu najtaniej dojedziesz pociągiem, niestety taka podróż to ponad doba:
http://www.beijingchina.net.cn/transportation/train/train-from-chengdu.html

Jeżeli to za długo, to lotów szukaj tutaj:
http://english.ctrip.com/

Na wyuczone słówka lepiej nie licz, nawet jak jakimś cudem ktoś Cię zrozumie (chiński to język tonalny) to i tak w odpowiedzi otrzymasz niezrozumiały bełkot ;)
Korzystanie z pomocy angielskojęzycznych, miłych Chińczyków (szczególnie na lotniskach, dworcach) wiąże się z dużym prawdopodobieństwem oszustwa, przykre to, ale niestety prawdziwe.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 26 Kwi 2014 22:21 

Mam kolejne pytanko- różnice cenowe nie są duże, więc czy lepiej bezpośrednio na stronie Lufthansy rezerwować czy przez pośrednika?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 29 Kwi 2014 00:05 

Dzięki wielkie!
Nie mam niestety doświadczenia, na jakich stronach można bezpiecznie rezerwować? Czytałam na portalu że dość wiarygodne jest np empiktravel. Co myślicie?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 30 Kwi 2014 23:40 
Awatar użytkownika

po Chinach proponuje na Ctrip i na pewno znajdziesz atrakcyjne cenowo polaczenie
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 03 Maj 2014 14:28 

Loty: 199
Kilometry: 289 509
Krajów: 49 / 22.9%
niebieski
Do Chin sie nie leci w czerwcu. Proponuje wrzesien albo pazdziernik.
Rozumiem, ze pierwszy raz do Chin lecisz?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości