Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 356 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 18  Następna
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 21 Kwi 2023 15:55 
Awatar użytkownika

złoty
O przepraszam, ja jestem porządnym obywatelem. Mam 1 bilet, na 1 osobę i nawet nie sprawdzałem ile milionów mi zwrócą jeśli coś zmienię w bilecie :D
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#222 PostWysłany: 21 Kwi 2023 16:01 
Awatar użytkownika

Mnie kusiło, żeby zmienić bo Jakarta jest mało wygodnym punktem startowym, ale czułem, że ma to sens dopiero jeśli w ogóle uznają bilety i przywrócą możliwość zmian. Teraz się w sumie cieszę, że nic nie zmieniłem.
 Profil Relacje PM off  

#223 PostWysłany: 21 Kwi 2023 16:23 
Awatar użytkownika

Loty: 370
Kilometry: 709 136
Krajów: 59 / 27.6%
srebrny
ja w ogole tego nie ascjuje ze blokada zeszla tym ktorzy kupili jeden bilet i nic nie zmienialo.
Może zalezy to czy rezerwacja szla przez OTA czy na stronie,
daty rezerwacji, kraju wydania karty(?)
ale od tego czy ktoś kupil 1 bilet czy 10 to moim zdaniem nie ma sensu.

#224 PostWysłany: 21 Kwi 2023 16:49 

HON fly4free
Kompletnie nie ma znaczenia IMO to ile biletów czy zmieniane itp.
 Profil Relacje PM off  

#225 PostWysłany: 21 Kwi 2023 17:40 
Awatar użytkownika

złoty
Ostatnie 5 stron polega na wróżeniu z fusów i ekscytacji niczym w '81 (wejdą /nie wejdą) a nie na konkretnych informacjach
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#226 PostWysłany: 21 Kwi 2023 17:44 
Awatar użytkownika

Loty: 257
Kilometry: 557 368
Krajów: 55 / 25.7%
srebrny
Ale czyta się jak dobry thriller, pomimo, że nie kupiłem. Nie przestawajcie :mrgreen:
4 ludzi lubi ten post.

#227 PostWysłany: 21 Kwi 2023 17:45 
Awatar użytkownika

Loty: 370
Kilometry: 709 136
Krajów: 59 / 27.6%
srebrny
ale do tego sluzy forum,
dokladnie do tego,
ja wiem ze tutaj niektorym to nie pasuje,
ale do wlasnie wymiany mysli, pogladow, porad pytan to sluzy
jesli ktos poszukuje sprawdzonych mniej lub wiecej informacji zawsze moze zadzwonic do linii i zapytac co maja zrobic z jego biletem.

#228 PostWysłany: 21 Kwi 2023 18:42 
Awatar użytkownika

Loty: 594
Kilometry: 1 044 139
Krajów: 86 / 40.2%
platynowy
O nie @Robaku. Tutaj podstawowa zasada jest taka, że: NIE DZWONIMY DO LINII LOTNICZEJ
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#229 PostWysłany: 21 Kwi 2023 19:25 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Ale linia już wie
 Profil Relacje PM off  

#230 PostWysłany: 21 Kwi 2023 19:29 

Loty: 40
Kilometry: 97 863
Krajów: 11 / 5.1%
srebrny
Podobno kto się przyzna i zadzwoni to bedzie mial bilet uznany.

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#231 PostWysłany: 21 Kwi 2023 19:31 

HON fly4free
pawfazi napisał(a):
O nie @Robaku. Tutaj podstawowa zasada jest taka, że: NIE DZWONIMY DO LINII LOTNICZEJ

Dopóki działa taryfa. Jak wygaśnie i linia sama już przyznała, że wie o sprawie, dzwonienie / niedzwonienie nie ma najmniejszego znaczenia ;-)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#232 PostWysłany: 22 Kwi 2023 22:11 
Awatar użytkownika

Loty: 233
Kilometry: 633 266
Krajów: 54 / 25.2%
złoty
Nie wszyscy czytają wątek na FT (chociaż są też tacy, którzy wypowiadają się w nim sporadycznie, np. @tropikey czy @man4business) dlatego mała aktualizacja. Otóż tamten wątek w 98% jest albo trollowany albo dyskusja jest tak samo jałowa jak nasza (a właściwie to nawet gorzej ;) ) jednak czasami można wyszukać w nim (RACZEJ) wiarygodne informacje, jak chociażby poniższe (nie będę streszczał, każdy sam sobie przeczyta):
Cytuj:
I had another call with ANA US, and most of the tickets booked for this fare are still under investigation by ANA headquarters. They expect to send out an email within the next two weeks to inform us of the outcome. However, the agent also mentioned something that seemed quite odd to me. She said that reservations departing in April or May might be accepted, but tickets booked for after June probably won't be. The final decision will be made later, and the outcome will be communicated by email.

This might be one of the reasons why many payments are still pending or processing. In fact, someone else in a FB group who also called ANA Thai was told the same thing that changes are not allowed and that ANA will send an email to those who are traveling after June 23. It's interesting to note that there's an with 2.1k members specifically for people who have booked this fare. Apparently, quite a few people have already departed over the weekend and are sharing their experiences. The number of tickets that have been booked must be significant.

Also, In 2017, while the promotion was running, an ANA airline agent informed certain customers that if they called in to inquire about the fare, it would be honored. You can find further information regarding this incident in the FT thread available to read.

Cytuj:
I just got off a call with ANA. I needed to clarify whether the booking would be honored as I would need to book repositioning flights to CGK as well as hotels that require downpayment. My booking is for departure on 12 May. After the initial greeting and question, the call operator told me that she needed to put me on hold to check. After about 10 minutes of holding, the operator came back on the line.

Thereafter, she confirmed with me if I was agreeable to following 2 conditions:

1) The refund that I got (22,000VND) for the date change would not be issued.
2) No further changes could be made to the itinerary (but they accepted my return date change from 17 to 18 May, made on the website on Monday)

After I agreed to the following 2 conditions, she proceeded to tell me that I could "go ahead and book my hotels". This seems to corroborate with the posts of a few others before mine. Whilst this doesn't elucidate the fate of bookings for much later, I reckon this is great news for the tickets that are departing in the near future. This also perhaps sheds light on what ANA intends to do with the refunds that were issued for changes to dates.

TLDR: called ANA, informed about 2 conditions pertaining to my booking; told that I can proceed to book my hotels with certainty.

Jeśli powyższe jest prawdą (a na to wygląda):
- osoby, które zmieniały swoje rezerwacje z jakimś zwrotem mogą o nim oczywiście zapomnieć ;) chociaż zmieniona rezerwacja powinna być akceptowana;
- prawdopodobnie zmiany nie będą już możliwe a jeśli zostaną przywrócone to zapewne nie będą opłacalne;
- osoby podróżujące w najbliższych 3-4 tygodniach powinny spać spokojnie (nie chodzi więc tylko o kwiecień jak pierwotnie informowano).

IMO brak reakcji ze strony ANA przez prawie tydzień jest dość dobrym znakiem (część rezerwacji zapewne zostanie ocalona).
Link do dyskusji:
https://www.flyertalk.com/forum/mileage ... nh-89.html
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#233 PostWysłany: 22 Kwi 2023 22:24 

HON fly4free
Z tym kwietniem, to też ANA nie informowała w żaden oficjalny / weryfikowalny sposób, tylko opierało się to tak samo na mniej czy bardziej wiarygodnych doniesieniach pośrednich. To co na razie wiemy na 100% to, że kilka osób bez problemu skorzystało z tych biletów.

Z EF jest zasada zawsze taka sama: im dłużej nic się nie dzieje, tym lepiej. Oczywiście zdarzały się bardzo różne historie i linie potrafiły kasować bilety po wielu tygodniach a nawet miesiącach, ale takie przypadki zawsze były jednak w zasadniczej mniejszości. Większość EF jeśli ma upaść, to upada w ciągu kilku dni od rezerwacji (wykrycia).

W tym wypadku pojawia się, na razie delikatny, optymizm, w szczególności jeśli nadal nic się nie wydarzy zaraz po weekendzie.
 Profil Relacje PM off
monroe lubi ten post.

#234 PostWysłany: 22 Kwi 2023 22:29 

HON fly4free
Powiem tak: to co się wyprawia na FT to jest jakaś zbiorowa histeria, oczywiście jest ona dziełem części nabywców okazyjnych biletów, najczęściej (jak widać po świeżo założonych kontach na FT) może to być ich "pierwsza okazja w życiu" i nie wiedzą co z tym zrobić. Czytają więc wszystkie bzdury z wypiekami na twarzy, dzwonią namolnie na infolinię ANA itd. Nie mam pojęcia co zamierza zrobić ANA, ale jeśli wymyśli jakieś dziwaczne reguły traktowania biletów, w stylu, ci co lecą w maju są ok, a ci w czerwcu są nie ok (i tak dalej, można by mnożyć), to PR-owo się pogrążą. Lepiej by wyglądali kasując wszystko jak leci, ale dni mijają, a oni jakoś nie mogą się zdecydować. Wiadomo, że części się uda z samego faktu, że już polecieli lub bardzo niedługo. Niemniej, im dalej w czasie, tym gorzej będzie wyglądać jeśli "części pozwolą, a resztę uwalą". Tak ja to widzę ;-) Te gadki z infolinii ANA brzmią dla mnie bardzo dziwacznie i wg mnie konkluzją będzie oficjalne stanowisko ANA (pytanie, czy w ogóle takowe będzie), a nie pani z telefonu...
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#235 PostWysłany: 22 Kwi 2023 22:34 

HON fly4free
@man4business: przecież taka histeria na FT jest przy każdym poważniejszym / atrakcyjniejszym zwłaszcza z jankeskiego punktu widzenia EF. Nihil novi.
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#236 PostWysłany: 22 Kwi 2023 22:40 
Awatar użytkownika

Loty: 233
Kilometry: 633 266
Krajów: 54 / 25.2%
złoty
@man4business
Masz rację tylko wydaje mi się, że jednak konsultanci w ANA musieli otrzymać z centrali jakieś tymczasowe wytyczne odnośnie traktowania tych biletów (bo po pierwsze sprawa jest jednak dla nich bardzo poważna a po drugie to jednak japońska korporacja ;) ).
Teorii jak i co ANA zrobi z tymi biletami jest oczywiście mnóstwo i zgadzam się, że jeśli pozwolą realizować rezerwacje w maju a od czerwcowych wszystko wykasują to będzie to wyglądało bardzo słabo.
Skoro jednak decyzji do teraz nie ma żadnej to znaczy, że prawdopodobnie pracują nad jakimś rozwiązaniem innym niż kasowanie wszystkiego...
...albo osoba za to odpowiedzialna poleciała do USA i wszyscy czekają aż wróci ;)
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#237 PostWysłany: 22 Kwi 2023 22:45 

HON fly4free
monroe napisał(a):
...albo osoba za to odpowiedzialna poleciała do USA i wszyscy czekają aż wróci ;)
To stwierdzenie mi się podoba. Jest jeszcze opcja, że CEO pojechał i popełnił skrycie sepuku. I teraz go szukają, bo jeszcze nie wiedzą... Najbardziej mnie bawi to niekończące się ustalanie, że "mój bilet jest nadal ważny", tak jakby nie wierzyli w to, że jak się zalogują na stronę ANA (czy tam użyją podany link) i widzą potwierdzoną rezerwację, to nie jest jakaś fatamorgana. Faktem jest, że może to być problem dla ludzi, którzy niedługo mają taki lot i muszą się zdecydować na konkretne nietanie zakupy lotów pozycjonujących, czy ew. jakichś planów "wycieczkowych"...
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#238 PostWysłany: 23 Kwi 2023 00:38 

HON fly4free
Pełna zgoda z @man4business i @monroe.
Ja tylko dodam, że takie potencjalne rozwiązanie, które gdzieś tam często się przewija na FT, że bilety do... są ważne, a od.... są nieważne, poza kwestią PR, narażałoby NH w jakimś stopniu na spore tarapaty prawne: zdecydowana większość biletów jest do US, więc łatwo sobie wyobrazić, że jakaś część ludzi poszłaby z tym do amerykańskich sądów w tej sytuacji, szybko pewnie znaleźliby się chętni prawnicy, bo kazus ciekawy, a ostateczny wynik niekoniecznie byłby po myśli NH.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#239 PostWysłany: 23 Kwi 2023 00:58 

HON fly4free
Zawsze ANA może coś uciążliwego wymyślić... np. że nie będzie mil za te loty. Albo nie będzie saloników po drodze. Albo... za bagaż nadawany trzeba będzie zapłacić :lol: robię sobie trochę bekę, ale na FT to by pewnie bardzo serio potraktowali. Jak te uwagi, że jeśli zadzwonisz do ANA i powiesz, że jesteś "gluten free", to na pewno ci nie skasują. Póki co, na FT nieoceniony mod Pat89339 wreszcie zamknął wątek. Jest nadzieja, że otworzy go dopiero gdy będzie rzeczywiście coś konkretnego do powiedzenia. A na razie można się "spełniać" na FB grupie https://www.facebook.com/groups/anaerrorfares2023 [Error Fares] ANA Business & First Class
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#240 PostWysłany: 23 Kwi 2023 01:12 

HON fly4free
@man4business: żeby tylko nie powstała za jakiś czas kolejna grupa "Oszukani przez ANA" :lol: :lol: :lol:
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 356 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 18  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość