Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Wrz 2011 00:05 

Witam,

Jestem poczatkujacym szukaczem lotow i zaczynam od dosc (jak dla mnie) odleglego lotu - jak w temacie Wawa (WAW) -> San Diego (SAN). Terminy od drugiej polowy listopada do pierwszej polowy grudnia 2011. Moze ktos planuje taka podroz i trafil na polaczenia warte uwagi?

PS Na przesiadke w Nowym Jorku nie bede narzekal. Fajnie by bylo spedzic np jeden dzien na Manhatanie :) Zapewne lotnisko JFK nie jest blisko, ale jak juz sie jest w USA...... :)

Dzieki z gory za sugestie i pomoc!

Ostatnio edytowany przez studentttt 24 Wrz 2011 14:35, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
 Temat postu: Re: Warszawa-San Diego
#2 PostWysłany: 21 Wrz 2011 00:29 

Loty: 35
Kilometry: 94 159
Krajów: 13 / 6.1%
niebieski
One Way? Najtaniej 807$, ale przez Chicago.

Jest przez NY 895$, 11h 40min przesiadki. Starczy na poczucie chociaż przez chwilę NY ;)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 22 Wrz 2011 00:44 

Sorki zapomnialem napisac kiedy powrot :) Wylot planuje na srodek/koniec listopada a powrot koniec listopada/poczatek grudnia 2011, okres ok 10 - 15 dni.

Gdzie znalazles to 900$ ? Np Lot proponuje juz ok 3600 PLN w 2 strony. Ale tez przez Chicago... fajnie by bylo NY przynajmniej w ktoras ze stron :( :)

Ps Przypomnienia o nowym poscie nie przychodza? Nie wiedzialem ze Ormo odpisales :(

Załączniki:
lot.jpg
lot.jpg [ 226.29 KiB | Obejrzany 860 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 22 Wrz 2011 11:08 

niebieski
Znalazłem coś takiego za 752$, przesiadka w NYC w drodze powrotnej, 20 listopada-3/4 grudnia:

Image
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 22 Wrz 2011 12:25 

niebieski
@ormo-z jakiej strony korzystasz,nie znam jej , a wyniki są dużo lepsze niż np. na KAYAK-u
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 22 Wrz 2011 13:09 

niebieski
Ajj jak zwykle zapominam, przepraszam. Orbitz.com :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 23 Wrz 2011 19:26 

Na Orbitz.com rzeczywiscie maja ciekawe oferty :) Dzieki.

Nastapila mala zmiana planow i zamiast polaczenia do SAN DIEGO szukam do SAN JOSE lub SAN FRANCISCO. Jakies propozycje?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 23 Wrz 2011 19:45 

niebieski
Nadal chcesz odwiedzić NYC? ;) No to łap:

Image
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 23 Wrz 2011 20:10 

eleagncko :) chyba cos z tego wybiore!
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 23 Wrz 2011 20:21 

niebieski
Ceny w innych terminach dogodnych dla Ciebie są praktycznie takie same. Do San Diego jest drożej,o ponad 100$.

Mam nadzieję, że pomogłem :)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 24 Wrz 2011 14:32 

Tak jest, dzieki wielkie :)

Wybiore chyba jakis multifly, WAW-SFO pozniej SFO-NYC, dwa dni w NY i NYC-WAW :)) Wychodzi troche drozej ale co tam :) A moze ktos bedzie w tym czasie gdzies w okolicy? W SFO mam kumpla ale cala pozostala podroz sam.

pzdr
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 27 Wrz 2011 03:28 

Jeśli będziesz juz na zachodnim wybrzeżu to ja polecam Las Vegas. Lot San Francisco - Las Vegas można wyhaczyć za 16 usd OW ( 9$ z członkostwem w klubie) by Spirit, a hotele w Vegas w ciągu tygodnia, za trzydzieści parę dolarów (za pokój/noc) w hotelu ***. Przy rezerwacji trzeba uwazać, że dowtown to stare centrum Vegas.

Jak już piszę posta to może mały offtopic. Czy ktoś interesował się rejsami wycieczkowymi? Znajomi właśnie wrócili i za 500 usd (z podatkami, 350 bez) popłyneli z NY na Bermudy na tydzień. W cenie wszystko prócz alkoholi. Czy ktoś wie, czy jest coś porównywalnego z Europy? Strona http://www.vacationstogo.com
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 27 Wrz 2011 19:47 

Tak wlasnie mam w planie zahaczyc o LAS, narazie myslelismy o wynajeciu samochodu na tydzien (ok 200$) + paliwo = wychodzi taniej niz loty ktore znalezlismy. http://www.spirit.com nie znalem, poszukam - dzieki za podpowiedz ! :)

----
Wlasnie sprawdzilem z "9$ - fareClub" ze spirit.com oplacalo by sie gdyby bylo wiecej promocji. Niby oplata prawie 60$ sie zwraca szybko, ale na jeden lot nie bardzo sie oplaca. Tym bardziej ze dosc malo lotow jest dla klubowiczow z tego co widze :) Ale bede sprawdzal, moze akurat sie cos pojawi ! thx
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 27 Wrz 2011 23:37 

Zawsze możesz też oczywiście wypożyczyć w San Francisco i oddać w Vegas, albo na odwrót i do tego dostosować najtańszy bilet. Podróżowanie samochodem ma rzeczywiście dużo zalet: po drodze Hollywood, Park Sekwoji czy Wielki Kanion. I do tego benzyna - prawie połowa ceny w Polsce :) Cóż na podróżowanie po Stanach jest z pewnością dużo możliwości i to po rozsądnej cenie. Można dodać, że będąc w USA jest to dobra baza wypadowa do Ameryki Środkowej czy Południowej. Ja osobiście życzę powodzenia... ;)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 21 Lis 2011 02:29 

Orientuje sie ktos jakie ubezpieczenie najlepiej wykupic na podroz jak temacie? Jestem ubezpieczony w Medicover (tylko, bez NFZ), kontaktowalem sie z nimi i teoretycznie jezeli cos sie stanie to powinienem zadzwonic do nich i przekaza mi informacje gdzie powinienem sie zglosic w celu uzyskania pomocy. Chcialbym ubezpieczyc sie jednak na wszelki wypadek gdzies indziej.

Szukam ubezpieczenia ktore obejmie wiekszosc wypadkow najczesciej spotykanych (bez sportow i sytuacji ekstremalnych) i bedzie respektowane oraz bezproblemowe jezeli chodzi o uzyskanie pomocy w USA oraz podczas ew. wypadku podczas podrozy, czekania na lotnisku itd. Chodzi o objecie ubezp. calego tripu.

Przy kupnie biletu na orbitz.com nie zaznaczalem zadnych dodatkowych ubezpieczen wiec na lot tez chyba nie mam zadnego ubezpiecznia. Chociaz prawdopodonie w cenie biletu jest jakies? Rzadko podrozuje, nie wiem, nie wczytywalem sie w szczegoly.

Tam w stanach tak pisalem wczesniej pozyczamy samochod, tam jest jakies ubezpiecznie, ale na ta chwile nie orientuje sie dokladnie co obejmuje.

W sumie to mam 1 dzien na wybor. Wczesniej brak czasu niestety... Jezeli ktos mial doczynienia z tym tematem ubezpieczen, bede wdzieczny za pomoc. Dziekuje.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości