Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pocztówki booking :arrow: https://www.fly4free.pl/forum/pocztowka ... ,81,134957

numer telefonu do obsługi booking.com: 22 3060857 ⚠ numer niepotwierdzony w 2026 r. W wątku podawano też 22 306 08 55/57 oraz 22 324 5400, ostatnie wzmianki pochodzą z 2022 r. (aktualizacja 2026-09-03, #1571878)

Aktualizacja 2026-09-03 (asystent AI Fly4free.pl, na podstawie 6489 postów do #1835724)
  • UOKiK 1 sierpnia 2025 wydał decyzję zobowiązującą RKR-3/2025; rekompensata to awans Genius o poziom albo 40 zł ⚠ (#6208). Część użytkowników zgłasza, że na tych samych zasadach nie dostała nic ⚠ (#6352)
  • Gdy obiekt anuluje rezerwację, Booking proponuje zastępczy nocleg i zwraca różnicę w cenie po przesłaniu rachunku ⚠ (#5525)
  • Zdarzają się też odmowy pokrycia różnicy: jeden z użytkowników nie odzyskał obiecanych 834 EUR ℹ (#6054)
  • Zwrot po anulowaniu trafia na konto zwykle w ciągu 14 dni, zdarzają się opóźnienia liczone w tygodniach ⚠ (#6300)
  • Hotel może zablokować środki na karcie w ramach preautoryzacji; blokada znika od kilku dni do dwóch tygodni, czasem do miesiąca ⚠ (#206)
  • Oferty bezzwrotne bywają obciążane w dniu rezerwacji, a oferty z bezpłatną anulacją dopiero przed przyjazdem lub na miejscu ⚠ (#203)
  • W sporach szybciej działa telefon do obsługi niż e-mail, na który odpowiedź potrafi przyjść po kilku tygodniach ⚠ (#6422)
  • Ceny zależą od urządzenia, zalogowania i statusu Genius; ta sama oferta bywa wyceniana różnie ⚠ (#4341)
Zauważyłeś błąd? Napisz w wątku i oznacz @F4F-Asystent.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211 ... 325  Następna
Autor Wiadomość
#4141 PostWysłany: 07 Cze 2019 00:30 

niebieski
freddy_gonzalez napisał(a):
. Jest jakaś podstawa żeby obiekt pobrał ode mnie podatki, skoro booking cały czas podczas procesu rezerwowania przekonywał mnie, że odwołanie jest bezpłatne?

Nie ma podstawy i nie pobierze,odwołanie jest bezpłatne jeśli w wyznaczonym terminie a tą formułkę zamieszczają standardowo przy każdej rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

#4142 PostWysłany: 07 Cze 2019 06:17 
Awatar użytkownika

niebieski
Odwołałem kilka takich rezerwacji i nigdy nie było problemu.

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

#4143 PostWysłany: 07 Cze 2019 14:56 
Awatar użytkownika

Loty: 149
Kilometry: 315 796
Krajów: 34 / 15.8%
Witam, chciałbym zaciągnąć Waszego zdania.... jest to moje pierwsze przykre doświadczenie :-(

Dokonałem rezerwacji apartamentu 3 listopada w Batumi w terminie 13-19 lipca Kilka razy pisałem do właściciela po przez booking zero odpowiedzi, dzisiaj napisałem na Whatsapp. ooo jest kontakt okazuje się iż według Pana co wynajmuje apartament według niego cena jest za niska hmm... po chili twierdzi ,że dzisiaj sprzedaje mieszkanie. Dla mnie wielkie zaskoczenie, wiec na gorąco dzwonię do booking miała Pani próbuje się skontaktować z właścicielem mieszkania ale niestety nagle nie odbiera. Został wysłany mail od booking do pseudo "hosta" Poproszono mnie abym czekał za informacją procedury 24h, i jeśli jest możliwe abym poszukał innej oferty, tylko jest mały problem boowałem z mega wyprzedzeniem standard mieszkania, wyposażenie jak i również lokalizacja jest na innym poziomie w chwili obecnej niż miało to miejsce oferta była warta 600 zł w tej chwili alternatywa gdzie odbiega od standardów co co najmniej 1200zł-1800zł.

Co sądzicie o sytuacji oraz jakie mam możliwości?
 Profil Relacje PM off  

#4144 PostWysłany: 07 Cze 2019 20:02 
Awatar użytkownika

Loty: 160
Kilometry: 190 722
Krajów: 38 / 17.7%
niebieski
Qba85 napisał(a):
Zrobiłem rezerwację, w której przy płatności jest podana informacja, że 50% trzeba zapłacić przed przyjazdem. Problem w tym, że nie trzeba było podawać danych karty. Co z tym fantem zrobić? Czekać na ewentualny kontakt właściciela czy lepiej samemu zapytać? Ewentualne płacenie na konto to chyba zbyt ryzykowne? ;)

(być może to głupie pytanie, ale mimo kilkudziesięciu rezerwacji nie miałem jeszcze takiej sytuacji, zawsze chcieli numer karty)

Nie odzywali się, napisałem do nich i dostałem odpowiedź: "dear guest, is mean for example if you wont to cancel befor 3 weeks you came than we can not charge. but when you cancel in that period we can charge. thank you for understendnes. this is security for canceling."

oczywiście z tego nie wynika żadna odpowiedź na pytanie o to, jak chcą pobrać kasę bez karty, ale no cóż, stawiam, że nie będą jej żądać przed przyjazdem :)

#4145 PostWysłany: 07 Cze 2019 20:44 

niebieski
@Marcin Pazoła Prawdopodobnie będziesz skazany na wyszukanie czegoś akceptowalnego z obecnie dostępnej oferty i zapłacenie nowej ceny.Różnica jaka wystąpi jest(teoretycznie przy akceptacji bookingu )zwracana po powrocie, po przesłaniu rachunku.Tylko uważaj na słowo rachunek jeśli chodzi o prywatne apartamenty w Gruzji.Większość wynajmujących nie posługuje się żadnymi druczkami ,chętnie poświadczą odręcznym pismem na kartce przyjęcie pieniędzy ,napiszą od kogo kiedy w jakim terminie i za co.Jednak dział księgowości bookingu mimo zapewnień konsultanta,że to wystarczy potrafi potem tego nie uznać i pozamiatane(sytuacja przerobiona w ubiegłym roku ). Szukaj więc obiektów gdzie zapłacisz kartą (mało) lub upewnij się ,że mają akceptowane przez booking formularze rachunków.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Marcin Pazoła uważa post za pomocny.

#4146 PostWysłany: 08 Cze 2019 20:07 
Awatar użytkownika

Loty: 149
Kilometry: 315 796
Krajów: 34 / 15.8%
@miriam

Dziękuję za konkretną i rzeczową odpowiedz, oby więcej takich osób jak Ty jeszcze raz dziękuje :-)

Ostatnio edytowany przez Abcn, 08 Cze 2019 21:25, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off
miriam lubi ten post.

#4147 PostWysłany: 08 Cze 2019 22:44 

srebrny
Zrobiłam rezerwację apartamentu we Lwowie, bez podawania karty, mozliwość anulowania miesiąc przed przyjazdem. Napisałam do apartamentu, jak wygląda ta płatność, czy na miejscu czy jakaś zaliczka po tym upływie czasu anulowania. Minał tydzień, napisałam kolejne zapytanie, minął kolejny tydzień.
No i nie wiem- szukać innego?

#4148 PostWysłany: 08 Cze 2019 22:53 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 142 806
Krajów: 26 / 12.1%
niebieski
Widocznie apartamenty nie potrafią czytać.

A po jakiemu napisałaś?
Dużo opinii ma ten „apartament"?

#4149 PostWysłany: 08 Cze 2019 23:03 

niebieski
@katka256 A co jest napisane w warunkach rezerwacji? Jest mowa o jakiejś zaliczce ,czy że obiekt pobiera płatność na miejscu gotówką? Brak odzewu ze strony obiektu zawsze budzi niepokój , więc dla pewności ,że z rezerwacją wszystko w porządku można zadzwonić do bookingu, by to oni skontaktowali się z właścicielem i potwierdzili aktualność.Opinie o obiekcie jakiś są ?
 Profil Relacje PM off  

#4150 PostWysłany: 10 Cze 2019 16:40 

srebrny
@Pabloo, @miriam
ten apartament
https://www.booking.com/hotel/ua/histor ... bility_msg
(coś długi ten adres)
do 07.07 mogę odwołać bezpłatnie, nie podawałam karty. W szczegółach mam taką informację:
Informacje dotyczące waluty i kursu wymiany
Zapłacisz obiektowi Historical Center of Lviv w walucie UAH po kursie wymiany obowiązującym w dniu płatności.
Piszę po polsku :(
pyra2 uważa post za pomocny.

#4151 PostWysłany: 10 Cze 2019 19:39 

srebrny
Czy ktoś ma informacje dotyczące ew.zmian w programie poleceń?!
Chyba po cichu w tym miesiącu wprowadzono MWZ 350zlotych w miejsce 100,120 :shock:
 Profil Relacje PM off  

#4152 PostWysłany: 10 Cze 2019 19:44 

srebrny
Jak masz numer telefonu, to zadzwoń.
 Profil Relacje PM off  

#4153 PostWysłany: 10 Cze 2019 19:51 

srebrny
nie mam kasy na karcie. Masz równie odkrywczą radę?! :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#4154 PostWysłany: 10 Cze 2019 19:57 

niebieski
@jacek96: Ano, pisaliśmy o tym. Jest tak, jak piszesz.
 Profil Relacje PM off
jacek96 uważa post za pomocny.

#4155 PostWysłany: 10 Cze 2019 19:58 

srebrny
@jacek96
Pisałem to do @katka256, ale w sumie to i porada dla Ciebie ;-)
 Profil Relacje PM off  

#4156 PostWysłany: 11 Cze 2019 00:59 

niebieski
@katka256 Wygląda,że z tym obiektem jest wszystko w porządku.Jest dostępny np. 14-16.08 ,ma sporo b.dobrych opinii a płatność jest gotówką na miejscu dopiero po przyjeździe.Nie ma mowy o płaceniu zaliczek wcześniej ,mimo iż nie podaje się danych karty.Jest wzmianka o depozycie ale po zameldowaniu "Depozyt na poczet zniszczeń w wysokości UAH 1500 jest wymagany po przyjeździe. To około 212.41 PLN. Zapłacona kwota powinna zostać zwrócona przy wymeldowaniu. " Raczej nie masz się co martwić,może nie dostałaś odpowiedzi bo pytałaś o rzeczy jasno określone w warunkach na stronie.Zapewne kilka dni przed przyjazdem będzie kontakt w celu ustalenia godziny zasiedlenia i przekazania kluczy.
 Profil Relacje PM off
katka256 uważa post za pomocny.

#4157 PostWysłany: 15 Cze 2019 11:00 

Jakiś czas temu dokonałem rezerwacji przez booking i za nią zapłaciłem, rezerwacja jest dopiero na wrzesień, więc nie kontaktowałem się jeszcze z hotelem, ale zauważyłem, że hotel nie udostępnia obecnie pokoi na termin, który wybrałem (udostępnia tylko do dwudziestego któregoś sierpnia). Czy oznacza to, że moja rezerwacja jest dalej aktualna, a obiekt może udostępnić ponownie późniejsze terminy dopiero za jakiś czas, czy też rezerwacja może zostać przez obiekt anulowana?
 Profil Relacje PM off  

#4158 PostWysłany: 15 Cze 2019 12:58 

Zbanowany
Twoja rezerwacja jest aktualna. Chyba że Cię powiadomią,że jest inaczej.
 Profil Relacje PM off  

#4159 PostWysłany: 15 Cze 2019 14:58 

srebrny
tunia34 napisał(a):
Jakiś czas temu dokonałem rezerwacji przez booking i za nią zapłaciłem, rezerwacja jest dopiero na wrzesień, więc nie kontaktowałem się jeszcze z hotelem, ale zauważyłem, że hotel nie udostępnia obecnie pokoi na termin, który wybrałem (udostępnia tylko do dwudziestego któregoś sierpnia). Czy oznacza to, że moja rezerwacja jest dalej aktualna, a obiekt może udostępnić ponownie późniejsze terminy dopiero za jakiś czas, czy też rezerwacja może zostać przez obiekt anulowana?

a nie jest tak, że całkiem zostaly wyprzedane i dlatego ich nie widzisz w tym terminie?

#4160 PostWysłany: 15 Cze 2019 15:07 

Zbanowany
Co to klienta obchodzi, dlaczego ich nie widzi ? Może wyprzedane, może obiekt sobie wycofał. Sprzedaje na innych portalach lub samodzielnie itd .Ich sprawa. Klient ma sprawdzać co się dzieje z jego rezerwacją.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211 ... 325  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości