Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 20 Lut 2015 23:54 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Klamka zapadła - przylot 17.00 piątek pod koniec września wylot poniedziałek o 14.30
Rodzina 2+1 ( 4,5 latek) będzie auto i teraz plan jest taki:
po przylocie zostajemy w Pizie , pobranie auta, hotel rzut okiem na Wieżę i tyle :) drugą opcja jest dojazd gdzieś poprostu na wiochę.
Założeniem jest znaleźć nocleg ala agroturystyka ( np. na wimdu) i ewentualnie 1 nocleg w Pizie
sobota - autem pojeźdździć po fajnych, klimatycznych wioskach - kierunek Siena czy za daleko?
Niedziela - Florencja/Lucca? ewentualnie ciąg dalszy wiejskich widoczków
Poniedziałek do południa - kierunek lotnisko ) ewentualnie w niedzielę wieczorem powrót do Pizy a w poniedziałek od rana zwiedzania ( Wieża)

Co myślicie - wiem,że Toskania to nie do ogarnięcia jest :) więc biorąc pod uwagę to,że to będzie week już mnie głowa boli od planowania - będę wdzięczny za uwagi i pomoc w korekcie planu!
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#2 PostWysłany: 21 Lut 2015 00:16 

Czy brales pod uwage pociagi zamiast auta?Do Sieny ,Florencji czy Cinque Terra dojedziesz koleja bez problemow i nie drogo.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 21 Lut 2015 00:19 

niebieski
brałem i biorę nadal - autem za to będzie atwiej jak pojedziemy w te wiejskie klimaty
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 21 Lut 2015 00:23 

Ale juz na moja uwielboina Cinque Terra pociag jest idealny ,samochod na wyprawe tam sie nie nadaje. Oczywiscie samochod daje pewna niezaleznosc ale urlop od samochdu to tez fajna sprawa.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 21 Lut 2015 09:08 

Ja przez 4 czy 5 dni pobytu w Pizie zrobiłam sobie wycieczki do Lukki, Sieny, Genui i jeden dzień Cinqueterre. We Florencji byłam przy okazji wizyty w Bolonii wiec już drugi raz nie jechałam ale to fantastyczne miasto i koniecznie trzeba na nie zarezerwować jeden dzień.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 PM off  

#6 PostWysłany: 21 Lut 2015 16:08 
Awatar użytkownika

Loty: 76
Kilometry: 129 541
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
U mnie początek toskańskiego tripu wyglądał tak:
1)Piza (zwiedzanie+obiad) ---> Luka (krótki spacer) ---> Florencja (podziwianie miasta wieczorem, kolacyjka, nocleg)
2)Florencja (dalej zwiedzanie) ---> jeździmy po Chianti, obiad w Greve in Chianti----> nocleg na wsi w Castelnuovo Berardenga
3)zwiedzamy miasteczko Castelnuovo Berardenga----> Siena---->my jedziemy dalej nad morze do Castiglione della Pescaia.
Ty z Sieny możesz zawrócić, jadąc do San Gimignano, a potem w stronę Pizy. Nocleg ostatni możesz wziąć gdzieś nad morzem pod Pizą, do lotniska blisko, a nadmorski relaks zawsze fajny dla każdego :-)

#7 PostWysłany: 21 Lut 2015 16:18 

niebieski
Już jestem po bookowaniu hoteli :)
pomysł jest taki:
pt- nocleg Piza ( popołudnie i wieczór Wieża i miasto" )
sobota - przejazd do Sieny z przytankiem w San Gimignano ( nocleg w okolicach Sieny - tego jeszcze nie mam)
niedziela - chyba Florencja ( ponoć fajne widoki są na trasie Siena-Florencja) i wieczorem nocleg w Montecatini-Terme
poniedziałek - powrót do Pizy ( jak starczy do południa czasu- w co wątpię to Lucca) i lotnisko
No za dużo fajnych rzeczy jest aby tam wszystko zobaczyć :) takich weekendów to z 5 trzebaby zrobić.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: kameander oraz 1 gość