Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Katowice-Palermo
#1 PostWysłany: 02 Lis 2013 20:20 

Dokąd
  • Palermo

Data wylotu
  • 12.02.2014

Długość pobytu
  • 5 msc

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • Znalazłam lot do Neapolu z wizzair, jednak nie mam pojęcia jak następnie przemieścić się do celu podróży.

Dodatkowe informacje
  • Jestem całkowitym amatorem, jeżeli chodzi o podróże sięgające dalej niż do Rzymu :) Lot do Neapolu, który znalazłam jest korzystny, jednak problem w tym, że nie wiem, jakiego (taniego) środka komunikacji użyć następnie (pociąg?). Bezpośrednie połączenia z Warszawy (LOT) nie istnieją, a z przesiadką są... nie na moją kieszeń. Jeżeli ktoś posiada informacje jak tanio i wygodnie dotrzeć z Neapolu do Palermo, to proszę o kontakt. Czy też jak w inny sposób przetransportować się do Palermo :)
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
 Temat postu: Re: Katowice-Palermo
#2 PostWysłany: 02 Lis 2013 20:53 

A może jednak z Modlina, lub z Katowic wizzair 12.02 rano obecnie za 74 zł/osoba z wdc do Rzym Ciampino wykorzystując poniższy drugi odcinek ryanair za ok. 15 euro :
Kod:
ODLOTY - śr., 12 lut 2014
Wylot    12:35    WMI Warszawa Modlin    Ryanair    FR7026
Cel podróży    14:55    CIA Rzym Ciampino    2 h 20 min    
Połączenie na lotnisku       Długie oczekiwanie    4 h 30 min    
Wylot    19:25    CIA Rzym Ciampino    Ryanair    FR6078
Cel podróży    20:40    TPS Trapani Birgi    1 h 15 min
Cena całkowita 205,94 zł/osoba w cenie duży bagaż podręczny + koszt bagażu rejestrowanego na obu odcinkach lotu

Z Neapolu do Palermo ponad 720 km, z Lotniska Trapani "rzut beretem" bo ok.30 km (pamiętaj o różnicach w bagażu rejestrowanym w wizz i ryanair)

Poczytaj również poniższy temat:
viewtopic.php?f=35&t=2188&hilit=trenitalia
 PM off  

#3 PostWysłany: 03 Lis 2013 00:25 

Dzięki wielkie, dobra uwaga :)

Jeszcze w sprawie wizzair i biletów. Czy discount club obejmuje bilety zakupione przez osobę, która przynależy do klubu bez względu na to, na kogo są one (bilety) zakupione. Zakręcone to zdanie... Discount dotyczy zakupu dokonywanego przez osobę, która do klubu należy, nieważne, dla kogo są przeznaczone bilety, prawda?

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 03 Lis 2013 00:41 

disagreement napisał(a):
Dzięki wielkie, dobra uwaga :)

Jeszcze w sprawie wizzair i biletów. Czy discount club obejmuje bilety zakupione przez osobę, która przynależy do klubu bez względu na to, na kogo są one (bilety) zakupione. Zakręcone to zdanie... Discount dotyczy zakupu dokonywanego przez osobę, która do klubu należy, nieważne, dla kogo są przeznaczone bilety, prawda?

Pozdrawiam

By skorzystać z zakupu biletów ze zniżką wdc to osoba go posiadająca dokonuje zakupu dla siebie i innych osób w ramach jednej rezerwacji i co oczywiste musi być na każdej rezerwacji biletów
 PM off  

#5 PostWysłany: 03 Lis 2013 18:39 

Dzięki wielkie :) Teraz mam jasność sytuacji.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Gadekk oraz 4 gości