Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 28 Lip 2014 15:26 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 1 599
Krajów: 2 / 0.9%
Hej,
Planujemy wypad do Grecji na tydzień we wrześniu lub październiku.

Najbardziej zależy nam na zwiedzaniu Aten i okolic.
Plan można ułożyć na podstawie np. tej relacji:
http://www.wnieznane.pl/ateny,24,1,rela ... ywilizacji
http://www.wnieznane.pl/peloponez,37,1, ... eloponezie

Podróż chcielibyśmy zorganizować jak najtańszym kosztem, ale, że nie posiadamy auta to liczymy na tanie loty.
Z tego co patrzyłam to obecnie najtańszy lot z W-wy do Aten jest 12.10 (tripsta).

Ryanair ma też tanie loty do Salonik - stamtąd do Aten można dostać się pociągiem lub wewnętrznym lotem.

Są też tanie czartery na wyspy.

Szukamy towarzyszy, żeby podróż była ciekawsza i tańsza ;)
Poprosimy też o rady forumowiczów odnośnie planu, gdzie się zatrzymać, jak podróżować itp.

Ewelina i Paweł 30,34l.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 31 Lip 2014 22:00 

Hej, jestem wstępnie zainteresowana :) chciałam wysłać pw ale się nie da więc proszę was o kontakt albo podanie maila.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 08 Sie 2014 11:46 

ja rowniez jestem zainteresowany :) i poprosze o wiecej szczegolow jak kolezanka wyzej ;)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 08 Sie 2014 13:28 
Awatar użytkownika

W celu zwiedzenia Grecji kontynentalnej najbardziej opłaca się wynająć na miejscu auto, czy macie doświadczenie w prowadzeniu za granicą? Możemy się dogadać, że my poniesiemy większe koszty wynajęcia auta.
Oczywiście można kombinować z wykupieniem wycieczek w lokalnych biurach, ale to dużo droższa opcja. Można też liczyć na transport miejski, ale wtedy na pewno nie da się wszystkiego zobaczyć.

Jeśli chodzi o przelot do Grecji to na chwilę obecną jest kilka opcji:

Najtaniej za 225zł 10.10 (tripsta) można polecieć bezpośrednio z Warszawy do Aten.
Jeśli ma się Wizz Club (nie mamy) to 8 i 13.10 z przesiadką w Bergamo wychodzi 40E
Można też przez Saloniki z Modlina 11.10 za 131 zł Ryanairem, potem do Aten samolotem za 20e, busem lub pociągiem(10E).

Można też przez Kretę:
20.10 Modlin-Chania 109 zł, Chania-Ateny teraz 20E, ale to jakaś promo, nie wiadomo do kiedy

Można czarterem z TUI np. na Kretę (Chania) - teraz ok. 300zł (nie wiadomo jak będzie na wrzesień/październik)
Z Chanii do Aten samolotem - teraz za 20E

Są też czartery na Peloponez - teraz 300zł
Z tego co wyczytałam autobusem z lotniska można dostać się do Patry czy do Aten.

Jeśli chodzi o powrót to najtańsza opcja
Ateny- Warszawa 27.10 z przesiadką 231zł
Saloniki-Warszawa 25.10 126zł

Wszystko do ustalenia i wybrania najlepszej opcji.

Mój mail: eweli@autograf.pl
Piszcie jakie są Wasze propozycje
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 11 Sie 2014 14:14 
Awatar użytkownika

Trafiłam na bardzo przydatny wątek: http://forum.gazeta.pl/forum/w,203,1494 ... z.html?v=2
Chodzi mi o bardzo podobną wyprawę.
Jakby znalazły się 2-3 osoby to można byłoby podzielić koszt wynajęcia samochodu i może hotelu/apartamentu.
Zachęcam :D
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 15 Sie 2014 18:10 
Awatar użytkownika

Wstępnie jesteśmy dogadani z osobą, która ma doświadczenie w prowadzeniu auta i była już w Grecji. Szukamy chętnych współpasażerów.
Lot najprawdopodobniej ryanairem z Warszawy Modlin do Salonik i z powrotem. Chyba, że znajdzie się coś w dobrej cenie w jedną stronę bezpośrednio do Aten, albo czarterem.
Zwiedzanie Aten + zwiedzanie i odpoczynek na Peloponezie.
Wrzesień lub przełom września i października.
Piszcie! :D
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 01 Wrz 2014 13:17 
Awatar użytkownika

Zaktualizowany termin - 12.10

Ostatnio edytowany przez Ewelina1984 01 Wrz 2014 21:09, edytowano w sumie 3 razy
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 01 Wrz 2014 15:27 

Witajcie ! Podam Wam nr.tel. do Polaka , który 20 lat mieszka w Atenach - bardzo dobrze zna język,ciekawe miejsca i i tamtejsze realia - posiada wygodny Ford Galaxy którym doskonale porusza się po tamtejszych drogach i uliczkach .Odbierze ,oraz odwiezie Was na lotnisko , pomoże w zorganizowaniu noclegu.Zamiast pożyczć samochód ,czy kozystać z lokalnego biura , myślę że bez problemu dogadacie się i zamiast ryzykować jazda po tamtejszych uliczkach bedziecie mieć samochód z kierowcę i przewodnikiem w jednej osobie .Polecam , bo po podziale koszty niewielkie , a pomoc na miejscu wręcz bezcenna.
Dzwońcie KRZYSIEK - ATENY 00306989651792 POWODZENIA !!
 Profil Relacje PM off
Monty lubi ten post.

#9 PostWysłany: 04 Wrz 2014 14:28 

W odpowiedzi na zapytania o koszty zainteresowanym podałem bezpośredni nr.tel. Nie znam maila .Krzysiek ok.45l w ten sposób od czasu do czasu dorabia - poświęca swój czas i samochód , więc na pewno zwrot kosztów paliwa ,a resztę sobie uzgodnicie - gość bezproblemowy ,więc na pewno się dogadacie.Polecam , bo moim (i nie tylko moim) zdaniem to bardzo przydatna pomoc na miejscu .
 Profil Relacje PM off
Ewelina1984 lubi ten post.

#10 PostWysłany: 05 Wrz 2014 13:16 
Awatar użytkownika

Mamy już zakupione bilety w 2 strony: 12.10 Warszawa-Ateny, powrót 19.10 Ateny-Warszawa z przesiadką w Bergamo (8h, więc zdążymy coś zwiedzić :D ).
Planujemy zakwaterowanie w Atenach i na Peloponezie.
Jeśli też kupiliście bilety (albo kupicie) - odezwijcie się! Zawsze raźniej (i taniej) zwiedzać, posiedzieć w knajpce itp. :)
A wycieczka zapowiada się super! Wrażenia niezapomniane!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości