Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Bagaż Wizzair
#21 PostWysłany: 07 Lip 2011 14:13 

No 60 litrowy plecak, to chyba na razie za duży hardkor jak dla mnie ;) chociaż nie mierzyłem swojego, ale gdyby miał wymiary zbliżone do wymaganych, to pewnie bym się w niego spakował. Ale tym razem nie będę się nigdzie wałęsał, więc biorę walizkę (tak naprawdę 1. raz, bo wcześniej brałem plecak). Więc kubatury się nie obawiam, tylko tej wagi, bo muszę zabrać dużo rzeczy oprócz ubrań.

annaja napisał(a):
książek nie musisz rozdawać :) wizz ma ten fajny zapis w regulaminie, że oprócz bagażu podręcznego "Dodatkowo pasażerowie mogą wnosić następujące przedmioty:
* płaszcz lub koc;
* telefon komórkowy;
* materiały do czytania podczas lotu; itd."
jak wracałam po roku z Madrytu to miałam duuużo materiałów do czytania i nikt się nie przyczepił. Zakładając że dużo i szybko czytasz, musisz przecież coś mieć, żeby się nie nudziło w czasie lotu :)

więc może jednak kilka książek w ręce przejdzie, zawsze to kilo mniej.
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#22 PostWysłany: 17 Sie 2011 19:10 

Z tego co zauważyłem na kilku stronach co osoba - to inna opinia. Więc mam takie pytanie do osób obytych już w lataniu.
Spotykałem się z opiniami, że nikt nie robi problemu co do małego aparatu, małej torebki lub koca. Szczególnie interesuje sprawa koca. Mała kurtka + wniesienie koca przejdzie? Wyraz "lub" w regulaminie pozostawia niejasność.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 17 Sie 2011 19:17 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
nie tyle co osoba to inna opinia, a raczej co lotnisko to inna opinia. Z moich obserwacji to im mniejsze lotnisko, tym na mniej pozwalają :) Ale to naprawdę ciężkie do przewidzenia.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 18 Sie 2011 09:19 
Awatar użytkownika

Loty: 6
Kilometry: 7 594
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
Ja uważam że generalnie to zależy jak się trafi, ale są pewne zasady. Lepiej z plecakiem niż z walizką bo rzadziej kontrolują i dla bezpieczeństwa lepiej jak się mieści w koszach, bo jak każą nadać jako rejestrowy to zabawa traci sens. Jako przykład można podać przykład Kamila z Rzymu, bagaż musi się zgadzać co do centymetr inaczej do luku :o : http://www.fly4free.pl/rzym-na-weekend- ... raktyczny/
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 21 Sie 2011 17:05 

No więc wczoraj miałem lot z Aarhus, o którym wspominałem wyżej. Ostatecznie spakowałem się jednak w plecak 60l, bo walizka ważyła prawie 4kg, więc bez sensu tracić połowę limitu, a wyjechałem na 2 tyg i musiałem wziąc laptop. Na lotnisku okazało się, że przekraczam limit o 2kg, więc spakowałem co mogłem w kieszenie marynarki, trochę papierów do ręki, a torbę na lapka schował mi sympatyczny Pan do swojego bagażu. Trochę bałem się, że mogą chcieć sprawdzić wymiary w koszyku, z tym mógłby być problem.
Ostatecznie jednak myślę, że już zawsze będę się pakował w ten plecak, problem z wymiarami miałem tylko z powodu komputera, bałem się jego uszkodzenia przy ewentualnym wciskaniu. Ale chyba nie każdy lata z laptopem :) Więc duży niewypchany na max plecak jest bdb rozwiązaniem.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: nowy rodzaj bagażu
#26 PostWysłany: 11 Sie 2015 10:14 

Wizzair wrzucił do systemu rezerwacyjnego możliwość zakupu bagażu 23 kg!
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 11 Sie 2015 13:58 
Awatar użytkownika

Loty: 265
Kilometry: 343 142
Krajów: 35 / 16.4%
I teraz bagaż 23 kg jest w cenie wcześniejszych 32 :cry:

#28 PostWysłany: 30 Sty 2016 19:14 

Pytanie mam odnośnie możliwości wniesienia "materiały do czytania podczas lotu": czy laptop może być tak traktowany?

Regulamin nie precyzuje czym dokładnie są te materiały a mogą to być dokumenty zapisane np. w laptopie - w duchu ochrony środowiska zamiast drukowania wszystkiego na papierze. Jedyne co znalazłem odnośnie laptopów w regulaminie to to, że mogą podczas lotu ograniczyć lub uniemożliwić korzystanie z niego - tutaj bardziej chodzi mi o to żeby go wnieść osobno bo razem z zasilaczem zajmuje mi całą walizkę dużego bagażu podręcznego a do luku nie oddam ;)
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 30 Sty 2016 20:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Laptop jako "materiał do czytania" raczej na pewno nie przejdzie. Kiedyś widziałam jak ktoś się wykłócał w tej sprawie i poległ. Jak chcesz być spokojny to wykup pierwszeństwo wejścia na pokład i wtedy przysługuje 1 dodatkowy przedmiot osobisty max. 40x30x18 cm - np. laptop.
https://wizzair.com/pl-PL/useful_information/baggage
 Profil Relacje PM off
deadliners uważa post za pomocny.

#30 PostWysłany: 30 Sty 2016 21:59 

Dzięki, jest to całkiem dobry pomysł :)
Gorzej, że rezerwację mam grupową i ten pass z automatu system przydziela całej grupie - czyli cena x ilość osób - jeszcze spróbuję się dopytać czy można na jedną osobę to wykupić.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości