Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 25 Kwi 2014 11:13 

Bardzo proszę o pomoc gdzie najlepiej zarezerwować auto na lotnisku w Gironie. Którą wypożyczalnie możecie polecić,którą omijać. Która wychodzi najkorzystniej cenowo? Czy każda wymaga wykupienia dodatkowego ubezpieczenia lub blokuje środki na karcie? Czy lepiej przez pośrednika czy bezpośrednio na stronie danej wypożyczalni? Proszę o pomoc bo bo przeczytaniu kilku forów mam już mętlik w głowie:)
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#2 PostWysłany: 25 Kwi 2014 11:48 

Hej,

2 tyg temu wypożyczałem auto na lotnisku w Gironie. Zrobiłem to przez stronę www.doyouspain.com (pośrednik).
Wypożyczalnia którą mi przydzielili to FireFly.
Auto dostajesz z pełnym bakiem i oddajesz puste (jak nie wyjeździsz to twoja strata).
Na wejściu kasują Cię za pełen bak paliwa. Do tego ubezpieczenie które masz w cenie nie obejmuje lusterek, szyb, kół etc...
To ubezpieczenie oferują dodatkowo. Jeśli go nie chcesz to blokują kasę na karcie kredytowej.

Generalnie wiele ludzi narzeka bo są zaskoczeni przy okienku że nagle z kwoty 15 EUR robi się ok. 150 EUR (bak paliwa i ubezpieczenie).

Ja o tym wiedziałem wobec czego zaskoczenia nie było i wszystko przebiegło tak jak się spodziewałem. Ogólnie jestem zadowolony.

pozdrawiam Piotr
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 25 Kwi 2014 15:44 

A możesz napisać jaki był całkowity koszt?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 26 Kwi 2014 10:19 

Hej,

Całość za małe autko na 3 dni to 590PLN. W tym bak benzyny (możesz tej opłaty uniknąć czyli polityka full-full ale wtedy kasują więcej za samo wypożyczenie więc wielkiej różnicy i tak nie ma) plus pełne ubezpieczenie dzięki czemu nie masz blokady na karcie.

Mnie zwłaszcza zależało na tym aby nie mieć żadnej blokady na karcie bo naczytałem się wiele wątków na necie że po oddaniu auta nagle po miesiącu z karty pobierali kasę za szkodę której nie spowodowałeś, także chciałem być spokojny i wziąłem dodatkowe ubezpieczenie.

pozdr
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 28 Kwi 2014 11:08 

A czy ktoś może ma doświadczenie z wypożyczalnią Solmar? Na ich stronie wychodzi mi koszt wypożyczenia auta klasy B za 10 dni 159,47 euro z pełnym ubezpieczeniem i opcją paliwa full-full. Czy to może być faktycznie końcowa cena czy mogą coś jeszcze doliczyć?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 14 Maj 2014 10:56 

niebieski
szukam opcji wynajęcia auta w Barcelonie ze zwrotem w Gironie?

ile być czasu przed odlotem na lotnisku? czy jest tam dość ruchliwie?

Ostatnio edytowany przez Abcn, 14 Maj 2014 11:15, edytowano w sumie 1 raz
przeniesione z Dojazdu . Nie jest dla mnie jasny ten post, ale w koncu to sprawa autora
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 19 Maj 2014 23:32 

Korzystał ktoś z FireFly na lotnisku w Gironie ? Zdzierają mocno czy są pobłażliwi ?
Jak jest z parkowaniem na ulicy w kurortach ? - Loret, Blanes, Tossa de Mar będzie ciężko o miejsce na ulicy na początku czerwca ? Parkingi na ulicy, przy plaży są płatne ?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 19 Maj 2014 23:36 

Zbanowany
Cytuj:
Korzystał ktoś z FireFly na lotnisku w Gironie ? Zdzierają mocno czy są pobłażliwi ?

Pobieraja oplaty zgodne z warunkami najmu.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 21 Maj 2014 21:54 

Biura wynajmu liczą sobie opłaty za użytkowanie auta zagranicą, jak oni weryfikują czy przekroczyłem granicę ?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 21 Maj 2014 23:05 

Zbanowany
traveller napisał(a):
Biura wynajmu liczą sobie opłaty za użytkowanie auta zagranicą, jak oni weryfikują czy przekroczyłem granicę ?

Najwazniejsze, ze nie bedziesz mial ani ubezpieczenia, ani uprawnien do kierowania pojazdem za granica, jesli nie oplacisz tej opcji.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 21 Maj 2014 23:29 

klayton napisał(a):
traveller napisał(a):

Najwazniejsze, ze nie bedziesz mial ani ubezpieczenia, ani uprawnien do kierowania pojazdem za granica, jesli nie oplacisz tej opcji.

Czyli konsekwencje poniosę tylko gdy zatrzyma mnie policja lub jakiś wypadek ?
Z góry dzięki klayton
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 21 Maj 2014 23:34 

Zbanowany
traveller napisał(a):
klayton napisał(a):
traveller napisał(a):

Czyli konsekwencje poniosę tylko gdy zatrzyma mnie policja lub jakiś wypadek ?
Z góry dzięki klayton

O ile auto nie ma lokalizatora gps.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości