Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 670 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34  Następna
Autor Wiadomość
#601 PostWysłany: 21 Lis 2014 20:11 

info dla osób które kupiły w Airtickets.
Kupiliśmy bilety na Goa 3 os przez ebookers i jedna przez At. Dzisiaj do kolegi dzwoniła Pani z Airtickets z informacją, że jest zmiana godzin lotu na Goa i czy się zgadza.Z powodu tego że nam anulowali, kolega mówi, że nie i chce w takim wypadku aby mu oddali pieniądze. Na to Pani że nie ma opcji żeby się nie zgodził a jak chce anulować to zwrócą mu 70 złotych. Kolega spytał się jeszcze w takim wypadku po co do niego dzwoni, na co Panie powiedziała że wszyscy się zgadzają więc dzwonią w sumie informacyjnie ale zapytać się muszą hehe
Wydaje mi się po tej rozmowie że chyba ten pośrednik nie anuluje lotów.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#602 PostWysłany: 21 Lis 2014 20:43 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Ta pani wykonuje taki sam telefon do osoby, której zmieniła się godzina prostego lotu z Warszawy do Krakowa, ta pani nie ma zielonego pojęcia że ten bilet jest "inny", tej pani system wypluł żeby zadzwonić to zadzwoniła. Telefon od tej pani w żaden sposób nie zwiększa ani nie zmniejsza szansy przeżycia tych biletów.
Abstrahując od telefonu od "Pani z Aitickets" szanse na przeżycie tych biletów oczywiście istnieją, choć niektóre źródła twierdzą że szanse te nie są bardzo małe. Trzeba być dobrej myśli, nic innego nie pozostaje.
 Profil Relacje PM off  

#603 PostWysłany: 21 Lis 2014 22:57 

Loty: 44
Kilometry: 147 937
Krajów: 19 / 8.9%
Anonymous napisał(a):
@Marek696
Każdy z nas był kiedyś "zielony" i dopiero zaczynał swoją przygodę z tanim lataniem. Ale ty prezentujesz max roszczeniową postawę. Coś nie wyszło i pretensje do portalu i jego użytkowników. Jak się chce latać "po taniości" to jest ryzyko.
Ciekawe, czy jakbyś odbył [może odbyłeś ??] jakiś fajny wyjazd , dzięki F4F, to też byś się SPECJALNIE zarejestrował, żeby podziękować, ew udzielić informacji innym ??
Zapewne nie. Forum jest po to żeby brać, ale i dawać.
Wcześniej Cię jakoś nie zauważyłem....

I nie obrażaj ludzi, którzy tu się udzielają.
Dzięki nim mogę jechać gdziekolwiek , w ciemno bez żadnego przewodnika, bo wszystko wiem wcześniej.

Uderz w stół a nożyce się odezwą... Nikogo nie obrażam, stwierdzam jedynie przykre fakty. Ale widocznie wiesz, że dotyczyło to takich jak Ty skoro Cię zabolało...
 Profil Relacje PM off  

#604 PostWysłany: 21 Lis 2014 23:15 

Widzieliście, wszytkie usunięte komentarze na trustpilot już są odblokowane! Czy to dla nich już wszystko pozamiatane?
 Profil Relacje PM off  

#605 PostWysłany: 21 Lis 2014 23:44 

niebieski
Potwierdzam, bilet nadal aktualny na gotogate. Myślę, że anulacja na ebookers wynikła z tego powodu, że b. wiele osób kupiło bilet u nich. Natomiast na pozostałe OTA przypadła niewielka liczba pojedynczych zakupów, więc są w stanie to udźwignąć.
 Profil Relacje PM off  

#606 PostWysłany: 22 Lis 2014 02:30 

Pierwszy pasażer z biletem z innego OTA niżeli sławetne ebookers, któremu uda się odbyć podróż bez komplikacji , będzie oznaczał że bilety innych też powinny przeżyć :)
 Profil Relacje PM off  

#607 PostWysłany: 22 Lis 2014 12:30 

Loty: 178
Kilometry: 400 854
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
Pierwszemu pasażerowi ebookers biletu nie skasowano, choć akurat nie poleciał bo się nie wyrobił z wizą.
 Profil Relacje PM off  

#608 PostWysłany: 22 Lis 2014 15:11 

Zbanowany
beetle napisał(a):
Przepraszam za brak odzewu, byłem w długiej podróży, wracam teraz do tematu i odniosę się zdawkowo do niektórych "znawców". Generalnie - cały przekrój polskiego społeczeństwa :)

MUC2014 napisał(a):
beetle napisał(a):
Słuchajcie,
rzucam propozycję, ale potrzebuję Waszego wsparcia, bo w grupie mamy większą siłę. I od razu zastrzegam, że robię to wszystko pro bono, bo tak mi nacisnęli na odcisk, że poruszę wszystkie góry polskie i europejskie, aby za to zapłacili, chociażby utratą nerwów.
Chciałbym napisać grupowe wystąpienie do IATA, Ambasadora Irlandii w Polsce, Polskiej Ambasady w Dublinie, dając to do wiadomości MSZ. Napiszę też do The Competition Authority and the National Consumer Agency w Dublinie. Chciałbym to zrobić w formie grupowej. Jeżeli zebrałoby się nas z kilkadziesiąt osób to wygląda to imponująco.
W tym celu chciałbym abyście mnie (jako radcę prawnego) upoważnili do występowania także w swoim imieniu. Podkreślam - pełnomocnictwo dotyczyłoby tylko tych ww. wystąpień, które mogę skonsultować na forum. Przygotowałbym wzór, musielibyście tylko podpisać, wysłać scan mailem, a oryginał pocztą.
Zakładam, że poza zrobieniem złego PR ebookersowi i może jakimś zwróceniem uwagi to za wiele nie da, ale poświęcą czas i nerwy na tłumaczenie się, a w takich sytuacjach brzydki zapach zawsze zostaje. Po mailu Scotta, który też dostałem mam wrażenie, że sobie pomyśleli, że skoro to Eastern Europe to możemy sobie tak zrobić, bo i tak nie zareaguję. Chciałbym, aby poczuli jak bardzo się mylili. Z czasem planuje też zorganizowanie irlandzkiego solicitora, który za success fee chciałby zrobić pozew grupowy.
Czekam na Wasz feedback i poddaję pomysł krytyce.

zwykłe polskie pieniactwo , weż się nie ośmieszaj z tym jadem do ambasad sugeruje zimny prysznic - błąd to błąd cenowy - sprawia Tobie przyjemność że uprzykrzasz innym życie ? to takie polskie mścić się bezcelowo , nie masz pojęcia o pozwie zbiorowym , dzięki takim pieniaczom tylko inni mają anulowane rezerwacje nic więcej, raz się udaje a raz nie

Uprzykrzam innym życie? Żart. Wg moich informacji, a także wymiany zdań na forum jest to sytuacja bez precedensu tzn. odwołanie lotu ze względu na błąd cenowy 6 tygodni po rezerwacji! I nie poinformowanie o tym, że toczą rozmowy z liniami lotniczymi i są jakiekolwiek watpliwości co do ceny biletu. Ba! dostałem od nich (telefonicznie i czatowo) dwukrotnie potwierdzenie, że z biletami jest wszystko OK (dzwoniłem, bo nie wyświetlało się jedno połączenie). Moim zdaniem gross negligence jest ewidentne. I jeżeli w żaden sposób nie zareagujemy na takie praktyki to damy im do zrozumienia, że tak można sobie ludzi z Europy Wschodniej d..., bo i tak nam nic nie zrobią. Kolega ma mam wrażenie innaczej skalibrowane pojęcie "zemsty".

SAYMON_G napisał(a):
shacen napisał(a):
Jak widać pieniactwo Polaków wychodzi jak nie z prawej to z lewej...

Dlaczego macie problem,że ktoś ma pomysł na jakąś walkę? Kosztuje Was to coś? Ktoś Was o coś prosi?Przymusza? Nie chcesz to ok...było GOA nie ma Goa...masz czas to czekasz sobie na kolejną okazję...Więcej pożytku z Was będzie jak sie na tym skupicie a nie jak komentujecie i wszystko wiecie najlepiej...

Mam znajomych we Francji, którzy we krwi mają walkę i strajki i są silni bo mają wszelkiego rodzaju związki zawodowe...i oni nie godzą sie jak barany na wszystko tylko walczą, a bynajmniej próbują!

Bardzo szanuje portal f4f i czytuje go prawie codziennie od kilku lat i cieszę się, ze chłopaki sie z niego utrzymują, bo robią świetną robotę... Choć jesli wtopili jak to pisaliscie kilka wątków wyżej, to oczekiwałabym jakiejś pomocy z ich strony jak wybrnąć z sytuacji i pokierowania tych ludzi którzy jeszcze nie potrafią grypsować!
Zadowolę się nawet elementarzem szyfrowym i informacjami jak mogą smakować konsekwencje...
Jakoś nikt się nie chce pofatygować, zeby taki post stworzyć... a niby wszystko takie oczywiste...widocznie tak nie jest!!!

Nie chodzi o to że ktoś chce walczyć, tylko rozpętać III wojnę światową :lol:
Co do tego ma Ambasada czy MSZ - luuuuuuuudzie.
Jako radca prawny powinien mieć świadomość, że oczywiście może dochodzić swoich roszczeń na drodze sądowej i w tym celu udziela się pełnomocnictwa, a nie od ludzi notabene obcych chcieć "pełnomocnictwa do reprezentowania przed Ambasadą oraz MSZ w zakresie spraw poruszonych na forum F$F". :shock:

Obiecywano już nam japonię oraz irlandię, teraz pojawił się trzeci prorok który obiecuje nam GOA :mrgreen:

Kolega z kolei widzę, że błyszczy „wiedzą” na temat najskuteczniejszych kanałów skuteczności interwencji zagranicznych. Nic tylko pogratulować. Plus gratuluję wiedzy do czego można umocować pełnomocnika :) czad! Plus gratulację czytania ze zrozumieniem co mojego proroctwa (sic!) :)ostatniej rzeczy ode mnie nie pogratuluję z szacunku dla drugiego człowieka…

Dziękuję wszystkim osobom, które wysłały mi poztywny feedback i chęc kooperacji na priv oraz tym kilkudziesięcu na fb. Obiecuję odzew jak tylko wyjdę z jetlaga :) wszystkim, którzy piszą takie dziwne rzeczy w obawia, że scancellują im lot kupiony na innym portalu życzę, aby polecieli tam zgodnie z planem :)

Jeżeli tak kwestionujesz wszystkich wiedzę to przypomnę, iż umowy cywilnoprawne regulowane są Ustawą z dnia 23 kwietnia 1964 r. KODEKS CYWILNY (Dz. U. z dnia 18 maja 1964 r.).
Nie wiem jakie znasz skuteczniejsze metody, ale niestety tylko ta metoda jest właściwa , w tym zakresie można na chwilę obecną dokonać umocowania.
Nie ukrywam, iż w niektórych przypadkach można próbować eskalować sprawę na drodze politycznej, o ile uznałeś iż na drodze stanowionego prawa wszelkie drogi zostały wykorzystane, natomiast działania sądów powszechnych kierowane były względami politycznymi - zakup biletów na wakacje na pewno spełniają te przesłanki, kwota 500 USD też jest kwotą że temat musi oprzeć się o ambasadę i MSZ.
Nikt nie podnosi zarzutów że bilety anulowano ludziom ponieważ są z Europy Wschodniej, przeczytaj ze zrozumieniem uzasadnienie - skończyłeś prawo (podobno), więc nie siej fermentu na forum o dyskryminacji (ostatnio tego typu wątki stają się modne na forum ;) )
Reasumując, walczyć o coś a robić z siebie XXX (i wciągać w to inne osoby) robi wielkie znaczenie - sorki, ponieważ zauważam poważne problemy z czytaniem ze zrozumieniem, pomijam ironię oraz delikatne formy przekazu i nazywam rzeczy wprost.
EOT.

Ostatnio edytowany przez Washington, 22 Lis 2014 16:24, edytowano w sumie 1 raz
Wypowiedź niekulturalna/obrażająca innych/używanie słów wulgarnych, obraźliwych.
 Profil Relacje PM off  

#609 PostWysłany: 23 Lis 2014 11:25 

Ciekawe czy uzytkownik FilipW w koncu polecial ;) wie ktos ?
 Profil Relacje PM off  

#610 PostWysłany: 23 Lis 2014 11:38 

Zbanowany
ktoś nie poleciał ponieważ nie zdążył z wizą - ale czy filip ?
 Profil Relacje PM off  

#611 PostWysłany: 23 Lis 2014 11:51 

SAYMON_G napisał(a):
ktoś nie poleciał ponieważ nie zdążył z wizą - ale czy filip ?

nie to inna osoba, FilipW 13.11 pisal ze leci za 1,5 tyg.
 Profil Relacje PM off  

#612 PostWysłany: 23 Lis 2014 13:13 

złoty
Jeśli miał lot za 1,5 tygodnia to nie mogli anulować bo podchodziło by to pod 261/2004 i miałby 600EUR od osoby na drobne wydatki ;)

#613 PostWysłany: 23 Lis 2014 15:05 

srebrny
Eryk napisał(a):
tasma napisał(a):
Jeśli miał lot za 1,5 tygodnia to nie mogli anulować bo podchodziło by to pod 261/2004 i miałby 600EUR od osoby na drobne wydatki ;)

to nie ma związku, bo podstawa jest inna

zwiazek bada urzad, a potem ewentualnie sad. Nie prorokuj, chyba ze jestes Prezesem Urzedu Lotnictwa Cywilnego?!
 Profil Relacje PM off  

#614 PostWysłany: 23 Lis 2014 15:24 

niebieski
jacek96 napisał(a):
Eryk napisał(a):
tasma napisał(a):

zwiazek bada urzad, a potem ewentualnie sad. Nie prorokuj, chyba ze jestes Prezesem Urzedu Lotnictwa Cywilnego?!

Przecież te loty nie są ani opóźnione, ani odwołane, ani nie mamy do czynienia z odmową przyjęcia na pokład (nie da się tego zrobić, bez ważnego biletu). Rozporządzenie obejmuje tylko powyższe przypadki, więc wydaje się oczywiste, że w sytuacji anulowania biletu przez pośrednika nie ma ono zastosowania...
 Profil Relacje PM off
marek2011 lubi ten post.

#615 PostWysłany: 23 Lis 2014 15:36 

Zbanowany
Panowie i panie,
poczekajmy na stanowisko Filipa zanim znowu temat oprze się o Premiera, Prezydenta oraz sejm i senat. :D
Może jemu nie anulowali i całe proroctwa o worku pieniędzy w łeb wezmą, a chłopak jest zajęty pakowaniem walizek i nie zagląda na forum.

-- 23 Lis 2014 14:51 --

blasto napisał(a):
jacek96 napisał(a):
Eryk napisał(a):
tasma napisał(a):

Przecież te loty nie są ani opóźnione, ani odwołane, ani nie mamy do czynienia z odmową przyjęcia na pokład (nie da się tego zrobić, bez ważnego biletu). Rozporządzenie obejmuje tylko powyższe przypadki, więc wydaje się oczywiste, że w sytuacji anulowania biletu przez pośrednika nie ma ono zastosowania...

Może j.w. - nie traktujmy poszczególnych zapisów "ex cathedra", od tego są inne instytucje, skupmy się na meritum wątku , czyli anulacji biletów.
 Profil Relacje PM off  

#616 PostWysłany: 23 Lis 2014 16:19 

niebieski
SAYMON_G napisał(a):
Może j.w. - nie traktujmy poszczególnych zapisów "ex cathedra", od tego są inne instytucje, skupmy się na meritum wątku , czyli anulacji biletów.

Po co mącić ludziom w głowach, gdy sprawa jest oczywista? O wielu kwestiach można dyskutować, ale o tym raczej nie ma sensu. Bilet anulowany przez OTA = nie ma ważnego biletu = nie ma odmowy wejścia na pokład = nie ma odszkodowania.
 Profil Relacje PM off
marek2011 lubi ten post.

#617 PostWysłany: 23 Lis 2014 16:53 

srebrny
blasto napisał(a):
SAYMON_G napisał(a):

Po co mącić ludziom w głowach, gdy sprawa jest oczywista? O wielu kwestiach można dyskutować, ale o tym raczej nie ma sensu. Bilet anulowany przez OTA = nie ma ważnego biletu = nie ma odmowy wejścia na pokład = nie ma odszkodowania.

Stosujac doslownie litere prawa, sprawa wyglada tak jak to ujales.
Jednak czesto wyroki niezawislych sadow,zaskakuja nawet wybitnych wykladowcow prawa.
Dajmy wiec mozliwosc walczenia "o swoje", tym ktorzy czuja sie pokrzywdzeni i taka potrzebe.
Do niczego nie przekonuje, ani nie twierdze, ze sukces jest na wyciagniecie reki, a nawet mozliwy.

"Nieomylni" tez niech nie probuja za wszelka cene, narzucic jedynie slusznej narracji i dyktowac,kto co moze robic w swojej sprawie, bo decyzja nalezy do zainteresowanej osoby,czy to sie podoba komus,czy nie.
Tyle OT. Obiecuje wiecej nie zabierac glosu w tej slabo mnie interesujacej sprawie :)
 Profil Relacje PM off
SAYMON_G lubi ten post.

#618 PostWysłany: 23 Lis 2014 16:59 

HON fly4free
Ludzie, weźcie dajcie sobie na wstrzymanie.
Moja mała rada - lepiej tę energię wykorzystać na szukanie innych, lepszych dili, a takich na prawdę nie brakuje :)

Co do zaskakiwania przez sądy - w tym wypadku sprawa jest tak oczywista, jak napisał blasto i jak ja pisałem parę stron wyżej. Dalsze dywagacje pseudoprawnicze nie mają zwyczajnie sensu w tym punkcie.
 Profil Relacje PM off  

#619 PostWysłany: 23 Lis 2014 23:35 

a może nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło...bo mogło by nas to czekać :lol:

Profil Relacje PM off  

#620 PostWysłany: 24 Lis 2014 17:49 

Czy komuś anulowali bilety z Tripsta.de ? Mam wylot na początku marca. Ktoś coś wie o anulacjach z Tripsta.de?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 670 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości