Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 83 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Alitalia
#41 PostWysłany: 22 Gru 2012 11:35 

Przeglądając moją rezerwacje zauważyłem że przez pośpiech wybrałem mega słabe miejsca. Rezerwacja jest odnajdywana wyłącznie na Alitali, ale tam nie ma opcji zmiany miejsc w pozostałych znanych mi serwisach rezerwacyjnych nie odnajduje rezerwacji. Jakieś pomysły?
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#42 PostWysłany: 22 Gru 2012 12:04 

ja tez mam jedno kiepskie miejsce na powrocie z Tokio kolo Lawatory
ale chyba na 30 godzin przed jest check-in i chyba można zmienić miejsca :)
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 22 Gru 2012 12:27 

HON fly4free
@kamnowacki : była już o tym mowa wielokrotnie wątku poświęconym "promocji" japońskiej AZ. Sprawa dotyczy sporu co do faktu zawarcia lub nie umowy przewozu i ustalenia ewentualnych konsekwencji zviodowania biletów przez AZ w tym kontekście. Tym nie zajmuje się ULC i Twojej skargi merytorycznie nie rozpatrzy.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 23 Gru 2012 10:22 
Awatar użytkownika

Bad news, AlItalia pokasowała sporo lotów z WAW - w styczniu zostały tylko w czwartek i poniedziałek;// Mam z lot z nimi w piątek do FCO którego już w systemie nie ma, ciekawe co zrobią;//

#45 PostWysłany: 23 Gru 2012 12:38 

skoro w ciągu 30 dni nie odpowiedzieli na reklamacje z tego co kojarzę znaczy, że ją przyjęli, najbezpieczniej to sprawdzić w UOKiKu. Tam też zamiast do ULC powinieneś wysłać to pismo.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 23 Gru 2012 16:48 

Zbanowany
No właśnie odpowiedzieli komuś ?

Wysyłacie za wszystkie loty czy pojedyńczo, tzn lot RT tylko
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 23 Gru 2012 23:14 

Witam,

Jestem tu nowy, kupiłem ostatnio bilety do Pekinu na 28 stycznia. Mam pytanie do bardziej doświadczonych użytkowników:
1) Jak mogę zmienić nr paszportu (wpisałem na jednym bilecie zły),
2) Czy mogę wybrać miejsca - na jednym bilecie zaznaczyłem "miejsce przy oknie", a na drugim obojętnie, więc tylko jeden bilet ma wybrane miejsce, a chcielibyśmy siedzieć obok siebie.

Najlepiej zadzwonić do biura obsługi klienta czy też jest jakieś inne wyjście?

Pozdrawiam
Łukasz
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 24 Gru 2012 19:21 

filippom napisał(a):
Bad news, AlItalia pokasowała sporo lotów z WAW - w styczniu zostały tylko w czwartek i poniedziałek;// Mam z lot z nimi w piątek do FCO którego już w systemie nie ma, ciekawe co zrobią;//

No właśnie, panikowac już czy dopiero za chwile? http://m.onet.pl/wiedza-swiat/podroze,8xfh1 ?
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Odp: Alitalia
#49 PostWysłany: 24 Gru 2012 20:40 

a dlaczego panikowac przecież to Onet a te włoskie dzienniki to tez taki fakt
myślę że niema się co bać, nasz lot też niby na skraju bankructwa a nikt nie sieje takiej paniki
dzisiaj dzwonila do mnie babka z Alitalii prosto z Włoch że mam przesunięty lot, wiec jakieś zainteresowanie jest i nic raczej się u nich nie dzieje ale to tylko moje zdanie

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 25 Gru 2012 21:00 
Awatar użytkownika

Mam taki mały problem. Kupiłem właśnie - a raczej próbowałem kupić - bilet do Abu Dhabi. Wpisałem dane karty itp, ale nie wyrzuciło mi okienka z potwierdzeniem. Na mailu otrzymałem info:

We are sorry that this transaction failed due to a technical problem.Your reservation has been completed successfully and it will be kept in our system for the next 24 hours.

Na karcie mam kasę zablokowaną za bilet. W banku mówią że transakcja wykonana poprawnie.

Czy ktoś może miał już taki przypadek i ew co teraz począć?
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 25 Gru 2012 21:13 
Awatar użytkownika

niebieski
Vieriman napisał(a):
Mam taki mały problem. Kupiłem właśnie - a raczej próbowałem kupić - bilet do Abu Dhabi. Wpisałem dane karty itp, ale nie wyrzuciło mi okienka z potwierdzeniem. Na mailu otrzymałem info:

We are sorry that this transaction failed due to a technical problem.Your reservation has been completed successfully and it will be kept in our system for the next 24 hours.

Na karcie mam kasę zablokowaną za bilet. W banku mówią że transakcja wykonana poprawnie.

Czy ktoś może miał już taki przypadek i ew co teraz począć?
ja bym czekał 24h i jeśli nic sie nie stanie (nie dostaniesz nr rezerwacji/eTx) to dzwonic/maila napisac. Powinno byc ok IMO.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Odp: Alitalia
#52 PostWysłany: 25 Gru 2012 21:18 
Awatar użytkownika

srebrny
diarem napisał(a):
dzisiaj dzwonila do mnie babka z Alitalii prosto z Włoch że mam przesunięty lot, wiec jakieś zainteresowanie jest i nic raczej się u nich nie dzieje ale to tylko moje zdanie

Ta. W SkyClubie wycieczki sprzedawali jeszcze w dniu ogłoszenia bankructwa.
Podziwiam optymizm! :)

Z pozdrowieniami!
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 26 Gru 2012 00:56 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 160 637
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
dlatego ja nie napalam się na wylot z Alitalią - mało tego, świadomie przyjmuję że mój lot za 4zł po prostu może się nie odbyć (anulowali mi już jeden z trzech kupionych na początek roku) zabezpieczając się na każdym kroku :)

Swoją drogą, od samego początku bilety od AI z PromoJP traktowałem z przymrużeniem oka :)

#54 PostWysłany: 31 Gru 2012 13:37 

niebieski
adriano84 napisał(a):
dlatego ja nie napalam się na wylot z Alitalią - mało tego, świadomie przyjmuję że mój lot za 4zł po prostu może się nie odbyć (anulowali mi już jeden z trzech kupionych na początek roku) zabezpieczając się na każdym kroku :)

Swoją drogą, od samego początku bilety od AI z PromoJP traktowałem z przymrużeniem oka :)

hmm, a mi bilety przesunęli jakims automatem na następny dzień (tylko wylot, powrót zostawiając na nieistniejący juz lot w niedziele FCO-WAW). Nikt się ze mną nie kontaktował z Alitalii.. mogą tak?
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 31 Gru 2012 21:29 

HON fly4free
Oczywicie, że tak nie mogą.
Wszystkie zmiany rezerwacji muszą być uzgodnione z pasażerem.
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 02 Sty 2013 22:18 

Niestety Alitalia nie zbyt się przejmuje pasażerami i ich prawami.
Ja zauważyłem w rozkładzie, że anulowali mój rejs z BCN do FCO. Nikt się ze mną w tej sprawie nie skontaktował, a rezerwacja cały czas była na lot, którego już nie było. Czekałem cierpliwie tydzień i w końcu do nich zadzwoniłem, a oni, że wszystkie moje loty są potwierdzone i na pewno się odbędą. Aż mnie zamurowało. Sprawdziłem więc jeszcze raz, ale w systemie jednak tego lotu już nie ma. Znowu telefon, a ani znowu, że nic nie zostało odwołane. Tym razem proszę więc o sprawdzenie czy w danym dniu operuje dany numer rejsu. A Pani na to, że faktycznie nie, ale nie ma problemu, bo polecę następnym za 5 godzin. Tylko, że za 5 godzin to powinienem być już w WAW i nie ma szans, abym zdążył na rejs FCO-WAW, który mam na tym samym bilecie. No to Pani proponuje zmianę na dzień później lub lot BCN-FCO dzień wcześniej, noc w Rzymie i lot do WAW wg planu. Ale w obu przypadkach za hotel mam zapłacić sam.
Mógłbym się z nimi użerać, aby przerzucili mnie na inne połączenie, albo zapłacili za hotel, ale pewnie sprawa nie skończyłaby się przed moja podróżą za 3 tygodnie, więc poprosiłem o zwrot kasy i anulowanie rezerwacji. Anulowali od razu, ale powiedzieli, że pieniądze zwracają w przeciągu 3-6 miesięcy. To już zupełna kpina. Zdaje się, że wg dyrektywy UE mają na to 7 dni. Coś czuję, że bez walki się nie obędzie.
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 02 Sty 2013 22:33 

Loty: 180
Kilometry: 424 089
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
Chyba takie było zamierzenie przy kasacji siatki połączeń. Szkoda, że odpuściłeś, bo następnym
razem znowu w taki chamski, nieregulaminowy sposób będą pozbawiali ludzi reklamacji. I nie chodzi
tu o to, że ktoś zapłacił za bilet 1000 PLN, inna osoba tylko 1 PLN. Umowa to umowa i skoro są
partaczami i nie potrafią przeprowadzić promocji to niech ponoszą tego konsekwwencje.

#58 PostWysłany: 03 Sty 2013 13:58 
Awatar użytkownika

niebieski
czy ktoś jeszcze po sprawdzeniu rezerwacji na stronie AZ ma np. dwa bilety na ten sam rejs o różnych godzinach?
Ja i znajomy (osobne rezerwacje) mamy pierwszy odcinek, czyli VCE - FCO (dalej PEK) o 8 rano i... o 11.15 bodajże. Na maila przyszło ok, ostatnio zauważyłem, że w systemie są takie jaja (choć zaraz po zakupie wydaje mi sie, ze nie bylo).
Teoretycznie niestawienie sie na odcinek lotu anuluje rezerwacje... a ciężko sie na niego stawic jak wykonało się niemal identyczny rejs 3h wczesniej...
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 03 Sty 2013 14:22 

Loty: 140
Kilometry: 216 351
Krajów: 28 / 13.1%
Gdzie można sprawdzić rezerwację Alitalii? Szukam i nie mogę znaleźć...
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 03 Sty 2013 14:38 
Awatar użytkownika

niebieski
dzdzoanna napisał(a):
Gdzie można sprawdzić rezerwację Alitalii? Szukam i nie mogę znaleźć...

Jest to możliwe: >>>tutaj<<< (poprzez kod rezerwacji bądź numer E-ticket) lub np. >>>tutaj<<< -> Manage My Bookings (jedynie chyba poprzez numer E-ticket).

Cytuj:
czy ktoś jeszcze po sprawdzeniu rezerwacji na stronie AZ ma np. dwa bilety na ten sam rejs o różnych godzinach?
Ja i znajomy (osobne rezerwacje) mamy pierwszy odcinek, czyli VCE - FCO (dalej PEK) o 8 rano i... o 11.15 bodajże. Na maila przyszło ok, ostatnio zauważyłem, że w systemie są takie jaja (choć zaraz po zakupie wydaje mi sie, ze nie bylo). [...]

U mnie chyba jest podobnie ... dziwna sytuacja.

Image

Ale czego się spodziewać po systemie ... który w nagłówku rezerwacji podczas sprawdzania jej poprzez kod rezerwacji, twierdzi, że bilet nie został wydany :) !

Ostatnio edytowany przez nikoFTW, 03 Sty 2013 14:49, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 83 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości