Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 84 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 16 Lip 2024 09:36 

Nie wiem w jakim temacie nawet o to pytać bo problem jest absurdalny.

W styczniu kupowaliśmy bilety AirAsią na wrześniowe loty Singapur-Denpasar i powrotny.
Ja coś nie mogłem się do appki zalogować, to żona kupiła na swoim telefonie na swoim koncie.
Płatność się powiodła, z tego co kojarzę to nie przyszedł nam żaden mail z potwierdzeniem ale w aplikacji normalnie rezerwacja/zakup był widoczny więc to olaliśmy (chyba błędnie...) oraz nie zapisaliśmy nigdzie booking code (bardzo błednie)

No i teraz jakiś czas temu żonie popsuł się telefon, na nowym nie miała appki AirAsia a chcieliśmy sprawdzić o której dokładnie mamy loty.
Zorientowaliśmy się, że maila nie mamy, no ale żona zainstalowała appke, loguje się a tam pusto.

Nie mamy tego biletu, konto puste i jest problem.
Chatbot na stronie w żaden sposób nie pomaga, na maila wpierw przekierowali na inny adres, potem prosili o podanie booking code, którego nie mamy, na kolejnego maila nie odpisali.

Mamy potwierdzenie płatności w którym jest jakiś 8 znakowy kod złożony z liter i cyfr, oraz 12 cyfrowy kod ale nie wiem czy to jest związane z konkretnym lotem czy tylko odbiorcą (AIR ASIA BERHAD).

Jak nie odpowiedzą to w jaki sposób się jeszcze można z nimi kontaktować?
 Profil Relacje PM off  

#82 PostWysłany: 16 Lip 2024 09:41 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.5%
spróbować wpisać ten 8 znakowy kod do airsasia i sprawdzic czy to nie booking code
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 02 Wrz 2024 10:26 

Może ktoś miał podobny problem i wie jak go rozwiązać.
AirAsia usunęła z systemu połączenie, na które miałem bilet. Automat Bo potwierdził to eufemistycznie nazywając to „travel disruption” i że mój bilet kwalifikuje się na „service recovery options”. Po wielu próbach udało mi się zgłosić refund request. I ten został został rozpatrzony pozytywnie czyli negatywnie. Pozytywnie bo niby Bo napisał że „refund already done in form of credits” pomimo iż żądałem zwrotu na kartę. Negatywnie gdyż żadnych credits nigdzie nie widać.
Ktoś wie jak to dalej ruszyć aby odzyskać kasę? Żadnego normalnego kontaktu z AirAsią nie ma, tylko bezużyteczny, bardzo ograniczony bot Bo.
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 08 Paź 2024 15:15 

Sam sobie odpowiem ?
Kluczem jest cierpliwość. Przez około trzy tygodnie po usunięciu połączenia nie dało się nic zrobić. Bilet wisiał jako wciąż ważny i potwierdzony, zaś Bo jednocześnie twierdził że połączenia już nie ma i przysługuje mi recovery option. Złożone w tym okresie 2 reklamacje z prośbami o refund zostały odrzucone. W uzasadnieniu było info o zwrocie środków w postaci credits, co zresztą nigdy nie nastąpiło.
Dopiero kiedy po tych trzech tygodniach wreszcie dostałem oficjalnego maila że połączenie skasowano, złożyłem jeszcze raz refund request i tym razem zadziałało. Po około tygodniu pojawiła się informacja, że prośbę procesują i kilka dni potem info że środki wysłali.
Złożenie wniosku o refund głęboko ukryte, zupełnie nie intuicyjne i trzeba wyrobić się w 50 znakach.
 Profil Relacje PM off
piwili uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 84 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości