Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek poświęcony opiniom i wrażeniom z pobytów w hotelach sieci Accor: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921

adres kontaktowy do BOK:
accor.customercare.pl@acc.accor-customercare.com
ewentualnie customercare@accor.com
zwrotnie odpisują (po polsku) ze skrzynki:
Guestrelations.Coordinator.en@acc.accor ... ercare.com
jako dalsza linia ewentualnie
guestexperience.gb@accor.com

Linki do kalendarzy miesiąca z cenami: viewtopic.php?p=914692#p914692
Lub jeśli znany jest kod hotelu, to link
Kod:
http://www.ibis.com/pl/booking/dispo-calendar.shtml?tarsCode=XXXX
gdzie XXXX to ten kod

Hotele ibis Budget biorące udział w programie Le Club Accorhotels (można płacić punktami i otrzymywać punkty za noclegi)
[+] Pokaż
Wszystkie w Polsce, Korei Płd, Japonii, Chile, Rosji, Meksyku, Kolumbii, Peru, Gruzji, Kambodży,
W Belgii tylko: Knokke, Gent Centrum Dampoort, Oostende airport, Blankenberge.
W Holandii tylko: Rotterdam The Hague Airport, Stein Maastricht, Amsterdam City South.
W UK tylko: Newport, Bromsgrove, Bishops Stortford London Stansted Airport, Burton Upon Trent Centre, Portishead Marina, Lancaster Centre, Dundee Camperdown, London Bromley Centre, Glasgow Cumbernauld, Sheffield Centre St Marys Gate.
W Brazylii wszystkie, oprócz Santos Gonzaga, Belo Horizonte Afonso Pena, SP Centro São João, Sertaozinho i SP Frei Caneca.
W Australii wszystkie, oprócz Sydney Airport, Melbourne Airport, Gosford, Perth Airport, Melbourne CBD, Windsor Brisbane.
W Hiszpanii, Niemczech, Portugalii, Francji, Austrii, Indonezji, Szwajcarii, Nowej Zelandii, Luksemburgu, Singapurze żaden.

Hotele Accor z salonikiem dla Platinum
https://www.accorhotels.com/leclub/user ... x.en.shtml
[+] Pokaż
Chiny
+ Novotel Citygate Hong Kong
+ Novotel Beijing Xinqiao (codziennie śniadania i kolacje gratis dla Platinum, w ciągu dnia przekąski)
+ Pullman Shanghai Jing An (Jedzenia nie jest za dużo w porze "free" czyli 18-20, ale za to bardzo smaczne i wymyślne kompozycje. Oczywiście nie mając wykupionych śniadań, mając dostęp do saloniku masz śniadania w saloniku.)
+ Sofitel Shanghai Hyland

Czechy:
+ Mercure Ostrava Center

Grecja:
+ Sofitel Athens Airport

Malezja:
+Novotel Kuala Lumpur City Centre
+ Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Niemcy:
+ Sofitel Berlin Kurfürstendamm
+ Novotel Muenchen City
+ Novotel Muenchen Airport

Tajlandia:
+ Novotel Phuket Vintage Park Resort
+ Pullman Bangkok Hotel G
+ Novotel Bangkok Siam
+ Novotel Bangkok Platinum Pratunam
+ Novotel Bangkok Sukhumvit 20
+ Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort and SPA

Węgry:
+ Novotel Budapest Centrum
+ Sofitel Budapest Chain Bridge

Wielka Brytania:
+Pullman Liverpool

Gwarancja dostępności pokoju: https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/bod.html

Pokoje hotelowe w ciągu dnia, bez nocy, tzw. "day use":
https://all.accor.com/hotels-services-d ... x.en.shtml

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14094 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 705  Następna
Autor Wiadomość
#941 PostWysłany: 01 Cze 2015 09:38 

srebrny
maxima napisał(a):

dodatkowo można płacić punktami za te rezerwacje :))

A gdzie widzisz możliwość płacenia punktami?

Załączniki:
Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG [ 34.8 KiB | Obejrzany 1364 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#942 PostWysłany: 01 Cze 2015 09:40 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
Krajów: 27 / 12.6%
srebrny
mashacra napisał(a):
Sporo terminów także na wakacje (stawka pojawia się do końca grudnia, widocznie pokoje im nie schodzą :) )

Nic dziwnego, bo jest położony hektary za miastem. ;)
 Profil Relacje PM off
myca007 lubi ten post.

#943 PostWysłany: 01 Cze 2015 09:48 

Loty: 551
Kilometry: 1 234 871
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
Misiatek napisał(a):
maxima napisał(a):

A gdzie widzisz możliwość płacenia punktami?

jak przejdziesz dalej to pojawia sie opcja - sprawdzałam pullman i novotel
być może w ibisach się nie da... te po 25 GBP to pewnie nie, bo 40 EUR to trochę więcej niz 25 GBP

Załączniki:
nov.jpg
nov.jpg [ 81.45 KiB | Obejrzany 1330 razy ]

Ostatnio edytowany przez maxima 01 Cze 2015 09:55, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#944 PostWysłany: 01 Cze 2015 09:49 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
@sranda wiem, w sumie nie napisałem, że szukałem czegoś w "pobliżu" FCO.
Komunikacją miejską chyba da się dotrzeć do centrum ;)
 Profil Relacje PM off  

#945 PostWysłany: 01 Cze 2015 09:49 

niebieski
Zanim przeczytałem Twój post zarezerwowałem ibis London Luton Airport z piątku na sobotę za 25 funtów. Niskie ceny w Londynie właściwie tylko na weekend.
maxima napisał(a):
maxima napisał(a):
Korzystał może ktoś z Was z tej promo?
http://www.accorhotels.com/gb/hotels-of ... xtor=AL-40

jak jest z dostępnością hoteli??

może komuś się przyda :) Dzisiejsze hotele na weekend w Londynie - sprawdzam noc z sob na nd
- po 25 GBP
ibis London Barking
ibis London Gatwick Airport
ibis London Luton Airport
ibis London Thurrock M25
ibis Stevenage Centre
- po 40GBP
ibis London Blackfriars
ibis London City
ibis London Docklands
ibis London Euston St Pancras
Mercure Dorking White Horse Hotel
Mercure London Watford Hotel
Novotel London Excel
Novotel Stevenage
- po 90 GBP
Novotel London Tower Bridge - w tej cenie Superior Premium Room with Queen bed + convertible Sofa
Pullman London St Pancras

Profil Relacje PM off  

#946 PostWysłany: 01 Cze 2015 15:43 

krzysztof.ka napisał(a):
Skusiłem się na kartę Ibis Business wraz z przedłużeniem ważności statusu Gold. Niby karta miała kosztować 90 euro, jednak po wypełnieniu wniosku okazało się, że Accor chce ode mnie 60 euro i na taką kwotę pojawiła się autoryzacja.
Numer karty przydzielono mi automatycznie, tak więc teraz w systemie rezerwacyjnym na swoim koncie widzę dwie karty.
Z ciekawości próbowałem sprawdzić jak jest naliczany bonus 10% od cen standardowych i 5% od cen promocyjnych. Stawki nie drgnęły. Nie wiem jeszcze jak się korzysta z tych rabatów rezerwując noclegi on-line.

Było napisane, że w niektórych krajach jest pobierany VAT przy opłacie za kartę Business, a w innych jest bez VAT. Może dlatego zapłaciłeś tylko 60 EUR.

-- 01 Cze 2015 16:06 --

mashacra napisał(a):
Wczoraj rezerwowałem, nocleg w Rzymie w czerwcu, i okazało się że Mercure ze śniadaniem/upgradem/transferem wychodził 4 EUR drożej niż Ibis w promocji za 45 EUR, a po promocji jest najtańszym z Accora ;)

Sporo terminów także na wakacje (stawka pojawia się do końca grudnia, widocznie pokoje im nie schodzą :) ):

http://www.accorhotels.com/gb/hotel-851 ... ndex.shtml

Na stronie hotelu jest napisane, że jest bus hotelowy do stacji metra EUR Fermi. Z EUR Fermi jedziesz do Termini tam się przesiadasz na drugą linię metra i jedziesz do stacji Flaminio i zaczynasz zwiedzanie od Piazza del Popolo. Jak napisała Kredka " idąc od Piazza del Popolo będziesz mijał kolejno Ara Pacis (i mauzoleum Augusta) po prawej, Schody Hiszpańskie (Via dei Condotti) po lewej, dalej Montecitorio (Parlament) po prawej, Piazza di Pietra (budynek Giełdy ze starożytnymi kolumnami na fasadzie, zwykle ładnie oświetlony), Fontanna Di Trevi mniej więcej na tej samej wysokości, ale po lewej, później możesz iść prosto do Piazza Venezia, a stamtąd do Koloseum." Przy Koloseum wsiadasz do metra i jedziesz metrem z powrotem do hotelu stacja EUR Fermi (tym razem bez przesiadek).
Mi zwiedzanie od placu Popolo do Koloseum zajęła około 4 godziny. Z wycieczką do Watykanu będzie sporo dłużej.
 PM off
mashacra lubi ten post.
mashacra uważa post za pomocny.

#947 PostWysłany: 01 Cze 2015 16:31 
Awatar użytkownika

Loty: 130
Kilometry: 249 917
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
Do doświadczonych klubowiczów mam pytanie. Po raz pierwszy korzystałem ze statusu Silver. Rezerwowałem dwa pokoje dwuosobowe (oba na moje nazwisko). Według recepcji "napój powitalny" był tylko przypisany do pokoju, w którym zostałem zameldowany, choć drugi - tak jak pisałem - też był na moje nazwisko i w jednej rezerwacji.
Nie chciałem się kłócić, bo też nie wiedziałem czy mam rację.
A chciałbym, by ze statusu klubowicza (niebawem gold) korzystali nie tylko ja i osoba mi towarzysząca, ale osoby z drugiego pokoju (zazwyczaj robię rezerwacje 2 razy 2).

#948 PostWysłany: 01 Cze 2015 16:34 

złoty
Tjw1978 napisał(a):
Do doświadczonych klubowiczów mam pytanie. Po raz pierwszy korzystałem ze statusu Silver. Rezerwowałem dwa pokoje dwuosobowe (oba na moje nazwisko). Według recepcji "napój powitalny" był tylko przypisany do pokoju, w którym zostałem zameldowany, choć drugi - tak jak pisałem - też był na moje nazwisko i w jednej rezerwacji.
Nie chciałem się kłócić, bo też nie wiedziałem czy mam rację.
A chciałbym, by ze statusu klubowicza (niebawem gold) korzystali nie tylko ja i osoba mi towarzysząca, ale osoby z drugiego pokoju (zazwyczaj robię rezerwacje 2 razy 2).

Tydzień temu też nocowałem w hotelu w którym na moje nazwisko miałem zarezerwowane trzy pokoje.
Podobnie jak u ciebie tylko jeden pokój otrzymał drink powitalny.
Widac że, jest to jednak norma.
 Profil Relacje PM off  

#949 PostWysłany: 01 Cze 2015 16:37 

srebrny
Z regulaminu Accor Le Club:
"Członkowie programu o statusie Silver lub wyższym, poza zbieraniem
punktów, korzystają z dodatkowych przywilejów związanych z ich statusem
członkowskim. Tylko członek programu posiadający kartę może korzystać
z dodatkowych przywilejów związanych z kartą lojalnościową
."

Zatem tylko jedna osoba (Ty) powinna dostać vouchera na drinka, choć często w hotelach zdarza się, że dają voucher również osobie towarzyszącej i nawet dzieciom (miałem taką sytuację w Portugalii). Ale zależy to już wyłącznie od uprzejmności recepcjonisty, zgodnie z zasadami tylko Ty powinieneś dostać napój powitalny.
Zresztą podobnie jest w przypadku ew. upgrade przy statusie gold, należy się tylko w przypadku Twojego pokoju, a drugiego już nie.
 Profil Relacje PM off  

#950 PostWysłany: 01 Cze 2015 16:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Czyli jeśli mam opcję rezerwacji pokoju i dylemat 2*2-osobowe czy 1*4-osobowy, to w praktyce oznacza, że lepiej mi wziąć pokój dla 4 osób (przy najbliższym pobycie mam taką opcję), choćby dla upgradu czy korzyści?

#951 PostWysłany: 01 Cze 2015 16:42 

srebrny
Tak, choć ja nie spotkałem się w Accorach z pokojami 4-osobowymi (dla 4 dorosłych), z reguły maksymalnym obsadzeniem jest 2 dorosłych + 2 dzieci, a najczęściej nawet tylko 2+1.
 Profil Relacje PM off
Tjw1978 lubi ten post.

#952 PostWysłany: 01 Cze 2015 16:43 

niebieski
Chyba w Wiśle w Mercury jest taki jeden :) ale mogę się mylić
 Profil Relacje PM off
Tjw1978 lubi ten post.

#953 PostWysłany: 01 Cze 2015 16:44 

niebieski
Z doświadczenia mogę powiedzieć, że w Ibisach drink powitalny jest na osobę (posiadacza karty), w Mercure i Novotelach drink jest na pokój, w którym mieszka posiadacz karty (w zależności od rezerwacji na 1 lub 2 osoby).
 Profil Relacje PM off
Tjw1978 lubi ten post.

#954 PostWysłany: 01 Cze 2015 16:47 
Awatar użytkownika

niebieski
sranda napisał(a):
Tak, choć ja nie spotkałem się w Accorach z pokojami 4-osobowymi (dla 4 dorosłych), z reguły maksymalnym obsadzeniem jest 2 dorosłych + 2 dzieci, a najczęściej nawet tylko 2+1.

Nie wiem jak traktować dwa podwójne łóżka - ja rozumiem to jako dwa łóżka dwuosobowe, czyli opcja dla 4 osób (nie łóżko i sofa, bo i taka opcja jest w Novotelu) :) Szukam pokoju w Ameryce Środkowej, ale nie zaszkodzi napisać przed rezerwacją.

#955 PostWysłany: 01 Cze 2015 16:47 

Loty: 551
Kilometry: 1 234 871
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
to różnie bywa - w zeszłym roku rezerwowałam ibis Luton - 2 pokoje, osobne rezerwacje, wpisałam dane drugiej osoby przy tej drugiej rezerwacji i wszyscy dostaliśmy drinka, więc nie ma reguły
Tjw1978 lubi ten post.

#956 PostWysłany: 01 Cze 2015 16:48 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 402
Kilometry: 577 747
Krajów: 59 / 27.6%
U mnie ostatnio na objazdówce po Andaluzji, gdzie nocowaliśmy w trzech Accorach, w każdym dawali wszystkim 4 osobom drinki. Jednak zarówno ja jak i moja luba mamy Silver (teraz już Gold) i zazwyczaj bierzemy ja 1 pokój a ona drugi. Jednak na pewno nie w każdym hotelu tak było, jeden z nich był rezerwowany tylko na mojej karcie (2 pokoje). Drinki zaś w tej Andaluzji były tylko bezalkoholowe (w warszawskim Novotelu i w rotterdamskim Ibisie dawali wino, chociaż raczej to tańsze). Jak widać reguły nie ma.
 Profil Relacje PM off
Tjw1978 lubi ten post.

#957 PostWysłany: 01 Cze 2015 16:51 

niebieski
Jak każde z Was bierze jeden pokój na siebie to jest zupełnie inna sytuacja.
 Profil Relacje PM off
Tjw1978 lubi ten post.

#958 PostWysłany: 01 Cze 2015 17:38 
Awatar użytkownika

Loty: 133
Kilometry: 252 707
Krajów: 35 / 16.4%
srebrny
A jak powinno być, jeśli osoba X robi rezerwację na 1 pokój, mieszkają w nim dwie osoby, X i Y, przy czym zarówno X jak też Y mają kartę "Gold" ? 1 drink czy 2 ?

#959 PostWysłany: 01 Cze 2015 18:01 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
Michy napisał(a):
Z doświadczenia mogę powiedzieć, że w Ibisach drink powitalny jest na osobę (posiadacza karty), w Mercure i Novotelach drink jest na pokój, w którym mieszka posiadacz karty (w zależności od rezerwacji na 1 lub 2 osoby).
Mercure Lublin, 1 szt drinku, ale tam bardzo rygorystyczni są jesli chodzi o regulamin...
 Profil Relacje PM off  

#960 PostWysłany: 01 Cze 2015 19:54 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
sranda napisał(a):

Trafiają się take pokoje i w Ibisach, rzadko ale są ;)
Najczęściej są to pokoje podwójne łączone drzwiami (często jeden z nich jest dostosowany dla osób niepełnosprawnych), problem jest tylko jeden, często nie widać ich w systemie, a na OTA zdarza się sprzedają takowe 2x2=4.

Sam sprawdzam w Accorze rezerwując dla rodziny 2+2 wersje 2+2, 3+1 i 4 osoby dorosłe, czasem to pomaga w znalezieniu noclegu :D
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14094 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 705  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości