Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek poświęcony opiniom i wrażeniom z pobytów w hotelach sieci Accor: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921

adres kontaktowy do BOK:
accor.customercare.pl@acc.accor-customercare.com
ewentualnie customercare@accor.com
zwrotnie odpisują (po polsku) ze skrzynki:
Guestrelations.Coordinator.en@acc.accor ... ercare.com
jako dalsza linia ewentualnie
guestexperience.gb@accor.com

Linki do kalendarzy miesiąca z cenami: viewtopic.php?p=914692#p914692
Lub jeśli znany jest kod hotelu, to link
Kod:
http://www.ibis.com/pl/booking/dispo-calendar.shtml?tarsCode=XXXX
gdzie XXXX to ten kod

Hotele ibis Budget biorące udział w programie Le Club Accorhotels (można płacić punktami i otrzymywać punkty za noclegi)
[+] Pokaż
Wszystkie w Polsce, Korei Płd, Japonii, Chile, Rosji, Meksyku, Kolumbii, Peru, Gruzji, Kambodży,
W Belgii tylko: Knokke, Gent Centrum Dampoort, Oostende airport, Blankenberge.
W Holandii tylko: Rotterdam The Hague Airport, Stein Maastricht, Amsterdam City South.
W UK tylko: Newport, Bromsgrove, Bishops Stortford London Stansted Airport, Burton Upon Trent Centre, Portishead Marina, Lancaster Centre, Dundee Camperdown, London Bromley Centre, Glasgow Cumbernauld, Sheffield Centre St Marys Gate.
W Brazylii wszystkie, oprócz Santos Gonzaga, Belo Horizonte Afonso Pena, SP Centro São João, Sertaozinho i SP Frei Caneca.
W Australii wszystkie, oprócz Sydney Airport, Melbourne Airport, Gosford, Perth Airport, Melbourne CBD, Windsor Brisbane.
W Hiszpanii, Niemczech, Portugalii, Francji, Austrii, Indonezji, Szwajcarii, Nowej Zelandii, Luksemburgu, Singapurze żaden.

Hotele Accor z salonikiem dla Platinum
https://www.accorhotels.com/leclub/user ... x.en.shtml
[+] Pokaż
Chiny
+ Novotel Citygate Hong Kong
+ Novotel Beijing Xinqiao (codziennie śniadania i kolacje gratis dla Platinum, w ciągu dnia przekąski)
+ Pullman Shanghai Jing An (Jedzenia nie jest za dużo w porze "free" czyli 18-20, ale za to bardzo smaczne i wymyślne kompozycje. Oczywiście nie mając wykupionych śniadań, mając dostęp do saloniku masz śniadania w saloniku.)
+ Sofitel Shanghai Hyland

Czechy:
+ Mercure Ostrava Center

Grecja:
+ Sofitel Athens Airport

Malezja:
+Novotel Kuala Lumpur City Centre
+ Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Niemcy:
+ Sofitel Berlin Kurfürstendamm
+ Novotel Muenchen City
+ Novotel Muenchen Airport

Tajlandia:
+ Novotel Phuket Vintage Park Resort
+ Pullman Bangkok Hotel G
+ Novotel Bangkok Siam
+ Novotel Bangkok Platinum Pratunam
+ Novotel Bangkok Sukhumvit 20
+ Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort and SPA

Węgry:
+ Novotel Budapest Centrum
+ Sofitel Budapest Chain Bridge

Wielka Brytania:
+Pullman Liverpool

Gwarancja dostępności pokoju: https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/bod.html

Pokoje hotelowe w ciągu dnia, bez nocy, tzw. "day use":
https://all.accor.com/hotels-services-d ... x.en.shtml

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14104 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130 ... 706  Następna
Autor Wiadomość
#2521 PostWysłany: 13 Lis 2015 22:24 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
ile trwa realizacja voucherów - tzn jak dziś zamówię to fizycznie kiedy one mogą być u mnie?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2522 PostWysłany: 13 Lis 2015 22:27 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
klimas napisał(a):
ile trwa realizacja voucherów - tzn jak dziś zamówię to fizycznie kiedy one mogą być u mnie?

Na mailu za minutę :)
klimas uważa post za pomocny.

#2523 PostWysłany: 14 Lis 2015 21:20 

niebieski
Rozumiem, że jeśli w trakcie robienia rezerwacji możliwość płacenia punktami nie jest dostępna a nie jest wymagana płatność z góry to mogę wygenerować vouchery i zapłacić nimi (plus ewentualna dopłata) w hotelu? Jak to w praktyce wygląda? Czy trzeba uprzedzić hotel, że będzie płatność voucherami lub wcześniej zapytać, czy taka płatność jest możliwa? Chciałbym uniknąć niespodzianek, zwłaszcza za granicą. Ktoś ma doświadczenia w tym temacie?
 Profil Relacje PM off  

#2524 PostWysłany: 14 Lis 2015 21:41 

Na stronie Accor jest taka informacja o sytuacji w Paryżu:
SITUATION IN PARIS - FOLLOWING THE EVENTS WHICH TOOK PLACE IN PARIS LAST NIGHT, THE FRENCH GOVERNMENT HAS INSTATED A STATE OF HEIGHTENED SECURITY. BORDER CONTROLS HAVE BEEN HEIGHTENED AND TRAVELLERS SHOULD PLAN FOR LONGER TRAVEL TIMES. OUR GUESTS WISHING TO ALTER THEIR TRAVEL PLANS SHOULD CONTACT THIS NUMBER : 0871 663 0624. OUR THOUGHTS ARE WITH THE FAMILIES AND THE LOVED ONES OF THE VICTIMS OF THESE BARBARIC ACTS

-- 14 Lis 2015 21:45 --

egg napisał(a):
Rozumiem, że jeśli w trakcie robienia rezerwacji możliwość płacenia punktami nie jest dostępna a nie jest wymagana płatność z góry to mogę wygenerować vouchery i zapłacić nimi (plus ewentualna dopłata) w hotelu? Jak to w praktyce wygląda? Czy trzeba uprzedzić hotel, że będzie płatność voucherami lub wcześniej zapytać, czy taka płatność jest możliwa? Chciałbym uniknąć niespodzianek, zwłaszcza za granicą. Ktoś ma doświadczenia w tym temacie?

Po prostu przychodziłem do hotelu z wydrukowanym voucherem i mówiłem, że chcę część zapłacić w ten sposób. Nie pamiętam czy przy rezerwacji była możliwa płatność punktami.
 PM off  

#2525 PostWysłany: 15 Lis 2015 19:22 

Loty: 186
Kilometry: 274 419
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
spałem w Mercure Koln z HotelTonight, uznali platynę, ale punkty się nie pojawiły, nie mam uznanej także plakietki , czy jest szansa z odwołania zatwierdzić przynajmniej Places ?? gdzie pisać odwołanie na stronę Accor??
 Profil Relacje PM off  

#2526 PostWysłany: 15 Lis 2015 19:29 

niebieski
Ja spałem tak w sofitelu w Berlinie tez uznali platyne a jedyne co na koncie się pojawiło to ze pobyt był z tych co się nie kwalifikują. Wątpię żeby pisanie cokolwiek dało. Ale zawsze można, najwyżej odpowiedzą ze nie.
 Profil Relacje PM off  

#2527 PostWysłany: 15 Lis 2015 19:36 

Loty: 186
Kilometry: 274 419
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
dlatego nawet nie pisze o punktach a o uznaniu meldunku w Places
 Profil Relacje PM off  

#2528 PostWysłany: 15 Lis 2015 19:52 

niebieski
Napisz co szkodzi. Mi nie uznali ale to było w sierpniu 2014. Może się coś zmieniło na lepsze
 Profil Relacje PM off  

#2529 PostWysłany: 16 Lis 2015 19:48 

Higflyer napisał(a):
Ibis obiecał, że wystawi voucher bezpłatnie ale gdybym nie przyjechał do hotelu to pobiorą za taką usługę 2000 rubli i jako zabezpieczenie chcą mieć skan karty kredytowej. Mając taki skan ktoś może sobie porobić dowolne zakupy w internecie.

Zadzwoniłem do banku i powiedzieli, że regulamin banku zabrania wysyłania skanu karty kredytowej. Jeśli wyślę to takie postępowanie może być powodem nieuznania reklamacji.
Opisałem Ibisowi całą sytuację i przysłali voucher bez wysyłania skanu karty kredytowej.
Wniosek z tego jest taki, że nawet w zaufane miejsce lepiej nie wysyłać skanu karty, bo może to być pretekst dla banku żeby nie uznać reklamacji (nawet jeśli kod cvc będzie zamazany).
 PM off
digger uważa post za pomocny.

Temat postu: Re: Promocje w Accor
#2530 PostWysłany: 17 Lis 2015 07:59 

I Accorowe IT znowu się popisało - pod promocję hoteli we wschodniej Europie i Szwecji podpięta jest Australia.
 PM off  

#2531 PostWysłany: 17 Lis 2015 08:49 

obserwaolem ceny na styczen do barcelony..nocleg ze sniadaniem..no i nie widze duzej obnizki..szkoda
 Profil Relacje PM off  

#2532 PostWysłany: 18 Lis 2015 00:20 

Loty: 321
Kilometry: 573 245
Krajów: 56 / 26.2%
srebrny
Image
1 NIGHT FREE + THERMAL BATH TICKETS + EXCLUSIVE 300 BONUS POINTS FOR YOU
http://www.accorhotels.com/gb/leclub/ho ... xtor=AL-40
 Profil Relacje PM off  

#2533 PostWysłany: 18 Lis 2015 11:34 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
Zauważyłem, że coraz więcej taryf ma informację o braku możliwości wykorzystania punktów, np "DŁUŻSZY POBYT – WIĘKSZA OSZCZĘDNOŚĆ "
 Profil Relacje PM off  

#2534 PostWysłany: 18 Lis 2015 11:45 

niebieski
Narobili promocji,porozdawali punktów to teraz każdy śpi za darmo wiec wprowadzają ograniczenia.
 Profil Relacje PM off  

#2535 PostWysłany: 18 Lis 2015 11:47 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
Sposobem na obejście jest czasem rozbicie pobytu na kilka krótszych np. na taki w który jest w weekend. Trafiają się wtedy inne taryfy których nie ma przy długim pobycie.
Co do zasady, warto sprawdzać rożne konfiguracje ilości dni i dat rozpoczęcia noclegu ;)
Planowałem kiedyś pobyt 4-dniowy i wyskakiwała mi taryfa 4za3, ale gdy wybierałem 3-dniowy pokazywało 3za2 czyli większa zniżka :D i kto zrozumie LCA?
 Profil Relacje PM off  

#2536 PostWysłany: 18 Lis 2015 13:21 

złoty
Jakby ktoś chciał wymienić punkty na Aviosy to najlepiej to zrobić najpierw posyłając punkty do Iberii a potem z Iberii do BA. Jeśli ślemy prosto z LCAH do BA to w stosunku 2:1 a do Iberii 1:1.

Więcej o Aviosach znajdziecie w odpowiednich wątkach na forum, ale w skrócie: przydają się na trasy wewnętrzne w AmPłd, USA i Japonii. Oraz na loty airberlin z uwagi na niskie podatki.
4 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#2537 PostWysłany: 18 Lis 2015 15:34 

srebrny
Nowy mailing z private sales. Rezerwacje od 17 do 26 listopada.
http://www.accorhotels.com/gb/promotion ... ales.shtml
 Profil Relacje PM off  

#2538 PostWysłany: 18 Lis 2015 18:11 

niebieski
Widzicie jakies obnizki? Ja nic nie moge na razie znalezc.... Znow nie powrzucali jeszcze promocyjnych cen?
 Profil Relacje PM off  

#2539 PostWysłany: 18 Lis 2015 21:38 

srebrny
Widzimy. W Niemczech.
 Profil Relacje PM off  

#2540 PostWysłany: 18 Lis 2015 22:31 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 1 126
Krajów: 2 / 0.9%
Działa wam link Private sale?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14104 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130 ... 706  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości