Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 53 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Wrz 2012 15:58 
Awatar użytkownika

Proponuje wspólny temat dotyczący lotów do/z Rzymu Fiumicino, promocji na noclegi itp. :D

Proszę podawać daty, dokąd, ile osób leci :)

Proponowane trasy zwiedzania, miejsca warte uwagi, porady...

Lecę do:

SYD, 02.03 - 23.03, 2 osoby (26 i 29 lat)

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 23 Wrz 2012 22:44 
Awatar użytkownika

niebieski
witam
ja piszę odnośnie nz
nie mogę wysłać do Ciebie priva :)
albo nie umiem ale raczej dlatego że jestem nowy albo coś zepsułem :)
w Australii już byłem dlatego jadę ze względu na ograniczony czas do nz
rozmawiałem jakiś miesiąc temu w turcji z nowozelandką i namówiła mnie na wyspę południową
zresztą i tak planowałem tylko 1 bo będę tylko 12 dni
2-14.03
jakby się ktoś zdecydował to możecie jechać na resztę okresu na północną albo poświęcić kilka dni na australię
chodzi mi głównie o koszty wynajęcia samochodu które rozbiją się na 3-4 osoby no i oczywiście o towarzystwo
zawsze to w grupie raźniej :)
grzesiek lat 27 ...jeszcze do następnego tygodnia
jestem z krakowa
pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 23 Wrz 2012 23:09 
Awatar użytkownika

wiadomosci prywatne automatycznie sie aktywuja, gdy zamiescisz na forum 3 (?) 5 (?) postow :)

nas bedzie interesowac NZ tylko na tydzien, bo w Sydney i okolicy nie bylismy. Na pobyt w AUS mamy 3 tyg. (w tym NZ), wiec czas chcemy max. wykorzystac...

Z Sydney moglby jeszcze jeden kolega do nas na NZ dolaczyc, ale jeszcze nie mam potwierdzenia od niego...

Interesowac nas beda doloty do Rzymu Wizzairem (mamy punkty do wykorzystania), a wiec z Katowic. :)

Wynajecie auta - jestesmy jak najbardziej ZA! :D nowe znajomosci i ciekawe towarzystwo to jestesmy ZA!ZA! :lol:

#4 PostWysłany: 24 Wrz 2012 08:40 
Awatar użytkownika

niebieski
to się musicie zdecydować, jeszcze na spokojnie parę dni
ja już wynająłem samochód ale tylko na 4 dni
resztę czasu miałem zamiar jeździć autobusem i mały odcinek stopem
ale wolałbym wynająć samochód ponieważ mam mało czasu a dużo do zobaczenia :)
jak coś to Was mogę zabrać 4 z Christchurch albo 5 z Queenstwon bo 7 też będę w tym mieście ale będę zwracał samochód
przemyślcie to sobie i dajce mi znać w ciągu kilku dni
pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 24 Wrz 2012 08:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Witam!
Jestem chetna pomoc w planowaniu waszej wycieczki do Australii. Mieszkalam w Sydney i zwiedzialam Nowa Zelandie.

Jezeli chodzi o Nowa Zelandie, obie wyspy sa piekne ale jezeli jestescie ograniczeni czasowo polecam wyspe poludniowa. Moja trasa biegla nasteoujaco: Christchurch- Dunedin - Invercargill -Fiordland National Park (Milford Sound) - Mount Cook - Queenstown
Samochod wynajelismy (2 osoby) z http://www.spaceshipsrentals.co.nz/
Swietna opcja bo mozecie spac w samochodzie gdziekolwiek chcecie! A do tego dostalismy darmowe vouchery na skok na bungy na Kawarau moscie niedaleko Queenstown.
Oczywiscie w Queenstown mozecie spedzic najwiecej czasu jezeli jestescie fanami sportow ekstrymalnych.
Jezeli chcecie wiecej informacji dot. Nowej Zelandii. Dajcie wiadomosc na priv.

Co do Sydney... Polecam:

1. Taronga Zoo http://www.taronga.org.au/taronga-zoo
2. Manly oraz http://oceanworld.myfun.com.au/
3. Cliff walk od Bondi do Coogee
4. Daling Harbour
5. Harbour Bridge i Harbour Bridge Climb
6. Opera House i Royal Botanical Gardens
7. Watsons Bay
8. Gdzie kupic pamiatki: http://www.paddysmarkets.com.au/

Jezeli chodzi o nocleg moge polecic:
Coogee Beach http://www.sydneybeachside.com.au/location.php
lub
Bondi Beach http://www.bondibackpackers.com.au/
Obie lokalizacje sa swietne. Z szybkim dojazdem do centrum miasta (autobusami).

Jezeli jestescie zainteresowani i chcecie wiecej informacji piszcie!

#6 PostWysłany: 24 Wrz 2012 10:42 
Awatar użytkownika

@ grzesiek:

ok. jak tylko bede miec odp. od kolegi z Sydney, zaraz sie odezwe co i jak :)

#7 PostWysłany: 24 Wrz 2012 12:19 

Cześć :)

Lecimy z Warszawy dwie: Monika (34) i Iwona (29)
Sydney 2 - 23 marca

Póki co setka pomysłów, ale ogarniemy się - tak żeby wyprawa była przyjemna i nie na wariata.
Będziemy wrzucać na bieżąco informacje - przeróżne - o wizach, o znalezionych ofertach dolotów do Rzymu i z powrotem, o ofertach wynajmu samaochodów, o tym, co nam do głowy wpadnie, a może się przydać w tej podróży.

Pozdrawiamy serdecznie
Monika
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 24 Wrz 2012 12:48 
Awatar użytkownika

niebieski
à propos Wizy do Australii, aplikujecie online o tzw. eVisitor najpozniej 2 tygodnie przed wyjazdem
http://www.immi.gov.au/e_visa/evisitor.htm
szybko i bezproblemo dostaniecie wize bezplatnie na email, trzeba ja wydrukowac i koniecznie wziasc ze soba
wiza uprawnia do 3 miesiecznego pobytu na terenie Australii

#9 PostWysłany: 24 Wrz 2012 12:50 

witam
mam bilet od 6 do 23
jedna osoba :)

może ktoś jedzie w podobnym terminie. zawsze raźniej jak jest kilka osób

pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez Roku, 11 Lut 2016 01:41, edytowano w sumie 1 raz
usunięcie emaila
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 24 Wrz 2012 16:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Jezeli chodzi o Nowa Zelandie, obie wyspy sa piekne ale jezeli jestescie ograniczeni czasowo polecam wyspe poludniowa. Moja trasa biegla nasteoujaco: Christchurch- Dunedin - Invercargill -Fiordland National Park (Milford Sound) - Mount Cook - Queenstown
Samochod wynajelismy (2 osoby) z http://www.spaceshipsrentals.co.nz/
Swietna opcja bo mozecie spac w samochodzie gdziekolwiek chcecie! A do tego dostalismy darmowe vouchery na skok na bungy na Kawarau moscie niedaleko Queenstown.
Oczywiscie w Queenstown mozecie spedzic najwiecej czasu jezeli jestescie fanami sportow ekstrymalnych.
Jezeli chcecie wiecej informacji dot. Nowej Zelandii. Dajcie wiadomosc na priv.

dzięki za podpowiedzi
ja akurat trasę już mam i konsultowałem ją ostatnio z osobą, która była w nz na wakacjach
będę się przemieszczał po całej wyspie a nie tylko południowym skrawku
jestem fanem sportów ekstremalnych ale o mało nie przypłaciłem tego inwalidztwem :) więc teraz staram się być bardziej rozważny :) poza tym jadę do nz dla krajobrazów a nie dla sportów ekstremalnych

co do wizy to jej nie miałem w formie papierkowej tylko była przyporządkowana do paszportu, nie powinni się czepiać ale zawsze lepiej mieć
ważne są przepisy fitosanitarne i deklaracje zgodne z prawdą gdyż można się załapać na solidną karę :)

dzięki jeszcze raz za podpowiedzi, jakby coś się jeszcze pojawiło niejasnego to zapytam
pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 24 Wrz 2012 19:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Życzę ci super podróży :) NZ to cudze miejsce, jestem pewna ze znajdziesz tam wspaniale miejsca których szukasz.
Co do bungy, to było jedyne ekstremalne przeżycie jakie mam na koncie :) Ale warto było. Byłam tam w czerwcu więc zima i śnieg po uszy troszkę mnie ograniczył. Ale za to moglam poszalec na snowboardzie. Ty będziesz miał fajne lato i wiecej opcji. Jeżeli jednak zdecydujesz się na North Island tam jest tez wiele rzeczy do zrobienia! Daj znać!
Gratuluje i cieszę się ze nasi wybierają się w tamte regiony.

Kia ora.

Ostatnio edytowany przez Roku, 11 Lut 2016 01:45, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 24 Wrz 2012 23:05 
Awatar użytkownika

niebieski
Życzę ci super podróży :) NZ to cudze miejsce, jestem pewna ze znajdziesz tam wspaniale miejsca których szukasz.
Co do bungy, to było jedyne ekstremalne przeżycie jakie mam na koncie :) Ale warto było. Byłam tam w czerwcu więc zima i śnieg po uszy troszkę mnie ograniczył. Ale za to moglam poszalec na snowboardzie. Ty będziesz miał fajne lato i wiecej opcji. Jeżeli jednak zdecydujesz się na North Island tam jest tez wiele rzeczy do zrobienia! Daj znać!
Gratuluje i cieszę się ze nasi wybierają się w tamte regiony.

Kia ora.[/quote]

Jadę tylko na południową ale z jej północną częścią Abel Tasman i Picton. Północ odpada ze względu na ograniczający mnie czas. Może się jeszcze kiedyś uda przyjechać a może nawet jak mi coś odbije :) to rzucę wszystko i się przeprowadze ale prędzej do Australii niż NZ.
dzięki jeszcze raz
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 25 Wrz 2012 23:46 
Awatar użytkownika

Jeśli chodzi o SpaceShipsRentals:

Otoż pisałam w sprawie wynajęcia campervana w NZ, bo zaciekawiła mnie oferta na wynajęcie auta za 1 $ / dzien (sic!) do tego gratis przejazd promem z wyspy pld na pn (Relocation Specials)... No super, ALE... niestety oferta ważna tylko na ten miesiąc, w marcu niestety można tylko będzie liczyć na ofertę BETA, a więc 69 $ / dzień. To i tak nieźle jak na transport z noclegiem na parę osób... ;)

Zamieszczam te informacje, gdyby ktoś był zainteresowany. Dość szybko wymieniłam nawet maile w tej sprawie. Rezerwować ta ofertę można telefonicznie lub po kontakcie mailowym. Cena może się jeszcze zmienić, wiadomo... Ciężko im było mi napisać co mają w planie za promocje na marzec 2013 :mrgreen: Prawdopodobnie oferta BETA pozostanie, ale trzeba będzie jeszcze poczekać na konkrety...

Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły jeśli chodzi o wynajęcie auta: SYD może?

#14 PostWysłany: 26 Wrz 2012 09:06 
Awatar użytkownika

niebieski
Wynajęcie auta w Australii nie jest żaden problemem, w jednym mieście bierzesz samochód w drugim oddajesz. W Sydney kozystalam z http://www.australiarentcar.com/ Pamietam ze koszt na 4 osoby był mega niski. Jeżeli naprzyklad chcecie jechać do Blue Mountains to jest dobra opcja zamiast pociągu. Ale jeżeli chcecie tylko kręcić sie po Sydney to zapomnijcie o samochdzie, komunikacja w tym mieście jest rewelacyjna: pociągi, metro, autobusy (sa tez bezplatne autobusy) ferry. Pamietajcie tez z w Australii jeździ sie po lewej stronie... Acha co do Blue Mointains my kiedyś tez byliśmy na zorganizowanej wycieczce z
http://oztrek.com.au/ Było rewelacyjnie!

#15 PostWysłany: 26 Wrz 2012 13:15 

natka26 napisał(a):
Jeśli chodzi o SpaceShipsRentals:

Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły jeśli chodzi o wynajęcie auta: SYD może?

Natka - my, tzn. ja i Iwona jesteśmy otwarte na wspólne wypożyczenie samochodu - przynajmiej na jakiś czas.

Po 7 października będziemy wiedziały wstępnie, które miejsca nas interesują. Iwona aranżuje spotkanie ze znajomymi podróżnikami, którzy opowiedzą nam o swojej wyprawie po Australii i podzielą się sugestiami. Myślę, że nie będzie problemu, gdyby przyszły też inne zainteresowane osoby. Spotkanie będzie w jakiejś kawiarni w śródmieściu w Warszawie.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 26 Wrz 2012 13:19 
Awatar użytkownika

W tej chwili jestem poza Polska, i moj wspol-podroznik tez mieszka na pld Polski ehhh szkoda, bo bym sie wybrala... :( Nie planujecie czegos takiego w Krakowie albo Katowicach moze? :D

Ostatnio edytowany przez Roku, 11 Lut 2016 01:45, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 26 Wrz 2012 13:53 

jestem chętny na wspólne wypożyczenie samochodu

lecę w terminie 6-23. ze mną jest jeszcze jedna osoba.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 26 Wrz 2012 18:45 

W tej chwili jestem poza Polska, i moj wspol-podroznik tez mieszka na pld Polski ehhh szkoda, bo bym sie wybrala... :( Nie planujecie czegos takiego w Krakowie albo Katowicach moze? :D[/quote]

Mogę zaplanować spotkanie z Wami, przy okazji wizyty u rodziców właśnie w tych rejonach :)) Jesli się tylko dopasujemy terminem, to bardzo chętnie.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 28 Wrz 2012 17:19 
Awatar użytkownika

jestem na etapie wyrabiania sobie karty ISIC - ubezpieczenie świat nie obejmuje Australii.

dopłata za ubezp. w Australii to 90 zł...i tak się zastanawiam...

Czy ta dopłata 90zł się opłaca? Czy może na 3 tyg. wyjazd do AUS lepiej wykupić jakieś ubezp. np. w War**e czy innej firmie? Ma ktoś jakieś doświadczenia? Czytałam też n/t AUS Medicare... hm hm hm

#20 PostWysłany: 28 Wrz 2012 17:49 
Awatar użytkownika

niebieski
kup sobie po prostu ubezpieczenie euro 26
ja miałem w Australii "drobną" przygodę która kosztowała mnie 1300 AUD :) i zwrócili mi za wszystko
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 53 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość