Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Wrz 2014 10:37 

Wizzair wraca z regularną siatką lotów do Tel Avivu od grudnia 2014r. (wcześniej były, ale od IV.2015r.), wrzucił kilka terminów OW w cenie 154 zł OW z wdc:

Warszawa - Tel Aviv, 154 zł OW z wdc w cenie tylko mały podręczny:
grudzień 2014r.: 16,20
styczeń 2015r.: 3,6,10,13,20

Tel Aviv - Warszawa, 154 zł OW z wdc w cenie tylko mały podręczny:
grudzień 2014r.: 16,20,23
styczeń 2015r.: 10,13,20
 PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 23 Wrz 2014 11:14 

Dzięki, od dawna czekałem na Izrael w tej cenie - chętnie powtórzę wizytę w tym kraju :)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 23 Wrz 2014 14:14 

http://www.fly4free.pl/wizz-air-przywra ... tel-awiwu/
 PM off  

#4 PostWysłany: 23 Wrz 2014 14:20 

W sumie to dość słaby termin (izraelska deszczowa zima), no ale cena naprawdę dobra.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 23 Wrz 2014 14:26 

moof napisał(a):
W sumie to dość słaby termin (izraelska deszczowa zima), no ale cena naprawdę dobra.

równie dobrze można napisać, że termin idealny by za stosunkowo fajne pieniądze np. tuż przed świętami odwiedzić miejsca z nimi związane
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 23 Wrz 2014 14:44 

Też racja, choć pewnie ceny odpowiednio wówczas wzrastają ;)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 24 Wrz 2014 10:54 

Bardzo dobra cena. Ale mam pytanie do osób, które podróżują do Izraela: Czy jeśli w paszporcie mam wizy; libańską, iracką i irańską to wpuszczą mnie do tego kraju? Podczas mojego ostatniego pobytu (10 lat temu) był z tym ogromny problem.

#8 PostWysłany: 24 Wrz 2014 10:58 

Jest na forum, mocno rozbudowany wątek nt temat.
Szukaj :D
 PM off  

#9 PostWysłany: 24 Wrz 2014 15:20 

Loty: 1121
Kilometry: 1 114 676
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Astur napisał(a):
Bardzo dobra cena. Ale mam pytanie do osób, które podróżują do Izraela: Czy jeśli w paszporcie mam wizy; libańską, iracką i irańską to wpuszczą mnie do tego kraju? Podczas mojego ostatniego pobytu (10 lat temu) był z tym ogromny problem.

Wpuścić to wpuszczą, ale licz się z dodatkowymi pytaniami i czasem spędzonym na lotnisku.

Ja wjeżdżałem z wizą irańską i spędziłem 1,5 godziny extra na Ben Gurionie, zanim mogłem wjechać.

#10 PostWysłany: 24 Wrz 2014 15:29 
Awatar użytkownika

Loty: 501
Kilometry: 839 409
Krajów: 77 / 36.0%
srebrny
Malezyjska pieczątka też zwraca uwagę strażników i dostajesz specjalną odprawę w ramach wyróżnienia ;)

#11 PostWysłany: 24 Wrz 2014 15:32 

niebieski
A jak ma się to z Duajem? Jak mam wizę ZEA to bedzie podobnie?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 24 Wrz 2014 15:35 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
seba napisał(a):
Malezyjska pieczątka też zwraca uwagę strażników i dostajesz specjalną odprawę w ramach wyróżnienia ;)

Ja miałem coś z 5 wjazdowych pieczątek malezyjskich i nikt o nic nie pytał ;)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 24 Wrz 2014 15:45 

A więc podsumujmy po raz tysięczny.
Mając w paszporcie pieczątkę lub wizę z kraju muzułmańskiego ( lista tych krajów dostępna np. w google) istnieje b.duże prawdopodobieństwo, dodatkowego przesłuchania na lotnisku w Izraelu.
Jedynym sposobem uniknięcia ewentualnego, powyższego przesłuchania na 100% jest wymiana paszportu na nowy. Chociaż i tak nie jest wykluczone, z jakichś innych nie znanych zainteresowanemu względów.
Amen
 PM off
bonieq2 lubi ten post.

#14 PostWysłany: 24 Wrz 2014 15:50 
Awatar użytkownika

niebieski
Możemy jeszcze po raz tysięczny dodać, że znacznie bardziej problematyczna jest potem pieczątka izraelska, dlatego też nie bierzemy pieczątek, ale karteczki - na Ben Gurionie chyba już z automatu takie dają ;)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 24 Wrz 2014 15:55 

Może nie po raz tysięczny, ale co najmniej piąty, ja sam o tym piszę ( 3 pobyty w Izraelu w latach 2009, 2012, 2013) , że dają tylko karteczki. Paszport jest czysty.
 PM off  

#16 PostWysłany: 24 Wrz 2014 15:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Również 100% racji, chyba, że wjeżdżamy przejściem lądowym np. z Jordanii. Wtedy trzeba dogadać się z Jordańczykami by nie wstawiali pieczątki, bo jest to równoznaczne z pieczątką izraelską. Trzeba też dogadać się tak samo przy przejeździe w drugą stronę. Nie wiem czy po raz tysięczny czy piąty, ale przypomnieć chyba można :)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 24 Wrz 2014 16:05 

Czy jak przed kontrolą bezpieczeństwa przechodziliście wstępny wywiad, to dostał ktoś tą żółtą karteczkę, co to ją nalepiają na okładkę paszportu, z cyfrą wyższą niż 5? Skala jest od 1 do 6 i ciekawi mnie jaki jest "serwis" przy 6-stce. Sam miałem 5-tkę i od tej pory zamierzam przylatywać do TA i z niego wylatywać bez bagażu, jedynie w kąpielówkach, koszulce i paszporcie wraz z kartą pokładową w zębach :)
 PM off  

#18 PostWysłany: 24 Wrz 2014 16:14 

Anonymous napisał(a):
Czy jak przed kontrolą bezpieczeństwa przechodziliście wstępny wywiad, to dostał ktoś tą żółtą karteczkę, co to ją nalepiają na okładkę paszportu, z cyfrą wyższą niż 5? Skala jest od 1 do 6 i ciekawi mnie jaki jest "serwis" przy 6-stce. Sam miałem 5-tkę i od tej pory zamierzam przylatywać do TA i z niego wylatywać bez bagażu, jedynie w kąpielówkach, koszulce i paszporcie wraz z kartą pokładową w zębach :)

Faktycznie. Było coś takiego. Mam 6 i nie miałem otwieranego plecaczka, z którym podróżowałem. Tylko rutynowe prześwietlenie i wio. Ale to już za 3 razem. Chyba traktowali mnie już jak "swojego" i pewniaka.
Bo zdecydowana większość miała trzepane dokľadnie wszystko.
Edit.
Z ciekawostek dodam, że po raz pierwszy w 2009 roku leciałem izraelskim El Alem.
Przy powrocie, było jakieś zamieszanie z miejscami i ostatecznie posadzili mnie i 3 znajomych w business class. :mrgreen:
W towarzystwie 2 agentów Mossadu, którzy ZAWSZE są na pokładzie tych linii.
Ze spokojem spoglądali, zza ciemnych okularów, na nasze wędrówki po powietrznym VIP rommie, z "butelczyną" w dłoni i kolejne toasty za Polaków i Żydów. :D
 PM off  

#19 PostWysłany: 25 Wrz 2014 10:25 
Awatar użytkownika

Loty: 769
Kilometry: 1 308 541
Krajów: 98 / 45.8%
srebrny
To ja jeszcze dodam, że szczegółowa kontrola może się zdarzyć nie tylko przy wjeździe. Z wizą irańską w paszporcie wjechałem do Izraela bezproblemowo, zadano mi 2 pytania o Iran: 1. co tam robiłem 2. czemu byłem tak długo (3 tygodnie) i tyle. Aha, poprosiłem wtedy o niewbijanie pieczątki. Za to przy wylocie do Polski: długa rozmowa pytaniami dość intymnymi (to nie ja zadawałem te pytania ;) , potem trzepanie bagażu głównego a potem bardzo długie oczekiwanie w kolejce do bardzo dokładnej kontroli bagażu podręcznego (2012).
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 25 Wrz 2014 10:52 

Też mam podobne doświadczenia - wjazd do kraju bez większych problemów, za to wyjazd z dokładnym przeszukaniem plecaka (pani w gumowych rękawiczkach wyciągała rzecz po rzeczy, wszystkie brudne ubrania, po czym wszystkie przejeżdżała tym próbnikiem materiałów wybuchowych). Trochę mnie to zdziwiło - czy wjazd nie powinien być większym problemem dla władz Izraela?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości