Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Lip 2015 04:39 

Założyłem bratu konto właśnie bo widze że jest fajna promocja na start dla każdej ze stron najpierw dla nowego klienta to nawet do 500 PLN za korzystanie z konta i karty.

Image

Cytuj:
mBank w mariażu z Allegro przygotował nową ofertę promocyjną dla osób, które zdecydują się na otwarcie konta osobistego. Do wzięcia jest aż 500 zł. Dużo, całkiem efektywnie, bo moneyback może przekroczyć 20%, ale nie tak łatwo. Musisz dać się wciągnąć w wir zakupów na Allegro.

To kolejna propozycja mBanku przygotowana we współpracy z największą polską platformą e-commerce. Organizatorzy akcji coraz bardziej rozdrabniają się jednak w sposobie premiowania, ale zliberalizowali za to zapis definiujący osoby, które z promocji mogą skorzystać.
"Przez nowego Klienta Banku dla potrzeb niniejszej Promocji rozumie się osobę fizyczną o pełniej zdolności do czynności prawnych, która w dniu przystąpienia do promocji nie jest stroną umowy z Bankiem na mocy której Bank prowadzi na jej rzecz indywidualny lub wspólny rachunek oszczędnościowo-rozliczeniowy. Udziału w Promocji, o której mowa w zdaniu poprzedzającym, nie może wziąć pełnomocnik strony a także przedstawiciel ustawowy"

Cytuj:
Udział w promocji trwającej w okresie 13-26.07.2015 r. zapewnia:
złożenie wniosku i zawarcie umowy o eKonto mobilne (w promocji nie biorą udziału wnioski o konto wspólne)
zaakceptowanie regulaminu promocji
I odtąd możesz zacząć zarabiać. Zaczyna się dość łatwo:

mOkazja nr 1 "mOkazja za mTransfer mobilny"

W ciągu 7 dni roboczych od momentu zawarcia umowy, w Twoim systemie bankowości internetowej mBanku pojawi się "mOkazja za mTransfer mobilny" ważna aż przez 150 dni kalendarzowych. Dzięki niej otrzymasz 100 zł pod warunkiem spełnienia we wspomnianym okresie następujących warunków:
aktywacji mOkazji zainstalowania aplikacji mobilnej Allegro (dostępnej na urządzenia z systemami Android, iOS lub Windows Phone)
aktywacji usługi mTransfer mobilny powiązanej z Twym nowo otwartym kontem w mBanku
dokonaniu za pomocą aplikacji zakupów na Allegro na dowolną kwotę oraz płatności za ten zakup za pośrednictwem usługi mTransfer mobilny
Wypłatę 100 zł otrzymasz w ciągu 4 dni roboczych od spełnienia powyższych wytycznych.

mOkazja nr 2 "mOkazja za zakupy na Allegro"

Prosto już było. Teraz zaczynają się zakupowe wyzwanie. Po otwarciu konta, w ciągu 7 dni roboczych otrzymasz również "mOkazję za zakupy na Allegro". Tu wymogi dotyczące realizacji mOkazji zaczynają się od instalacji aplikacji, co jest tożsame z wyżej już wspomnianym warunkiem przy mOkazji nr 1. W ciągu 150 dni kalendarzowych od chwili otrzymania mOkazji należy także:
za pomocą aplikacji dokonać zakupów na Allegro na sumę min. 100 zł (wraz z kosztami dostawy)
zapłacić za transakcję mTransferem, kartą debetową wydaną do konta lub kartą kredytową mBanku
nie anulować transakcji w terminie do 14 dni kalendarzowych od jej wykonania
Po spełnieniu powyższych warunków zwrot 20 zł zostanie zrealizowany w ciągu 4 dni roboczych. Z mOkazji nr 2 możesz skorzystać aż 10 razy, ale osobno dla każdych zakupów na sumę co najmniej 100 zł każde. Czyli cały możliwy do wzięcia zwrot 200 zł (tj. 10 x 20 zł) otrzymasz dopiero wtedy gdy w ciągu 150 dni kalendarzowych na Allegro obkupisz się na co najmniej 1000 zł.

mOkazja nr 3 "mOkazja za transakcje"

Ostatnia z mOkazji udowadnia, że świat nie kończy się wyłącznie na Allegro ;) Tu wymagane jest aktywne wykazanie się w płaceniu kartą. Powyższa mOkazja zostanie udostępniona w terminie identycznym jak powyższe. Zwroty po 20 zł będziesz otrzymywać za płatności kartą wykonane w punktach handlowo-usługowych o wartości co najmniej 100 zł (za jednorazowe zakupy). W okresie 150 dni kalendarzowych ze zwrotu również możesz skorzystać 10-krotnie. Do wzięcia jest więc nawet 200 zł, ale dopiero przy minimum 10 zakupach na kwoty co najmniej 100 zł.

Promocje powyżej opisano na bankobranie.pl. Teraz moje zebrane informacje:

Potrzebna rejestracja profilu na https://www.polecambank.pl i potwierdzić linkiem z e-maila.

Jak wspomniałem jest też korzyść dla osób które już posiadają konto w mbanku jest to korzyść jednorazowa dokładnie to dostaniemy premię 100 PLN za polecenie konta osobie która składa wniosek o otwarcie konta przykładowo z tej promocji. Normalnie aby polecić komuś konto przez nasze polecenie musimy podać link do formularza który zostanie wygenerowany z polecambank.pl. Ale trzeba założyć w tym przypadku przez http://mbank.allegro.pl/dlaciebie/ w takim razie tak robimy. Po wypełnieniu danych osobowych w (kolejnym) trzecim kroku będzie pytanie o osobę polecającą tutaj wpisujemy 10 ostatnich CYFR KONTA BANKOWEGO osoby która poleca konto do otwarcia. Jeżeli ktoś otwiera bez polecenia konto można podać mój nr 0275530521.

Image

I już dostaniemy premię jak ktoś założy konto?! Otóż niestety nie. Pozostało żeby nowa osoba po założeniu konta zrobiła płatność bezgotówkową kartą na min 200 zł w ciągu 60 dni, kwota może być łączna (osoba powyżej 26 roku życia), a inne osoby wystarczy za 1.00 zł (osoby do 26 roku życia). W podanej powyżej sytuacji warunek aby dostać premię łączy się z obowiązkami mokazji nr 2 i 3 :)

Więcej informacji już nie mam siły pisać i odsyłam do programu http://www.polecambank.pl bo trwa edycja od 15.06.2015 r. do 31.08.2015r.

P.S Założone ekonto mobilne allegro można w każdej chwili zamknąć nawet po spełnieniu pierwszego łatwego warunku mOkazji 1. Oraz z programu polecenia. (gdy dostaniemy wpływy z tego). Z tego co widać po spełnieniu warunków z mOkazji allegro kasa będzie na koncie juz w ciagu 4 dni :))

Linki: http://mbank.allegro.pl/dlaciebie/ http://www.polecambank.pl
qras uważa post za pomocny.

#2 PostWysłany: 17 Lip 2015 11:47 

Dla tych co mają konto w mbanku, a chcieliby skorzystać z promocji dla nowych klinetów:

Konto można zamknąć natychmiastowo (trwa to maksymalnie 7 dni) i zmieścić się w promocji, która trwa 26.07.
Wystarczy po zalogowaniu się do konta złożyć wniosek o wypowiedzenie umowy, podczas składania tego wniosku wybrać NATYCHMIASTOWO i zaznaczyć pierwszy punkt: "Regulamin otwierania i prowadzenia rachunków bankowych..."

Nie wiem czy uda się to każdemu, ale u mnie poszło bezproblemowo. Po złożeniu wniosku momentalnie oddzwoniła konsultantka i potwierdziła przyjęcie dyspozycji i zamknięcie konta natychmiastowo.
ps. 5 min wcześniej jak dzwoniłem na infolinię prosząc o natychmiastowe zamknięcie konta dostałem odmowę :)
 Profil Relacje PM off
luka89waw lubi ten post.

#3 PostWysłany: 22 Lip 2015 01:07 

Ja wykonałem pierwszą płatność na kwotę 120 zł (z kuponem VISA) także miałem dylemat którą mokazję mi zwróci i się dowiedziałem że nr 1 a nie tą zwrot 20zł na szczęście. Także to prawda że w mokazji przy aktywacji Transfer Mobilny może być dowolna kwota. Ja tez dostałem smsa zwrotnego (…) Kwota zwrotu trafi na twoje konto w ciągu 60 dni” … chociaż mokazje mają do 4 dni czasu zwrotu. A na chat mówią że mokazje nr 2 i nr 3 zwracają się do 60 dni.. inaczej niż regulamin. (15 min póżniej…) Potem inna Pani powiedziała mi że pierwszeństwo ma mokazja nr 1. I wg regulaminu wszystko zwraca do 4 dni. Sugerowała że mogła mi się wbić inna mokazja lecz posiadam tylko z tych allegrowych. :) Zobaczymy co wyjdzie z tego.(15 min póżniej…) Potem inna Pani powiedziała mi że pierwszeństwo ma mokazja nr 1. I wg regulaminu wszystko zwraca do 4 dni. Sugerowała że mogła mi się wbić inna mokazja lecz posiadam tylko z tych allegrowych. :) Zobaczymy co wyjdzie z tego. Promocja jest bardziej pokręcona niż na to wyglądało.

#4 PostWysłany: 22 Lip 2015 12:40 
Awatar użytkownika

Zbanowany
To w końcu 1 mokazja to może być zakup za dowolną kwotę czy musi być za 100?

#5 PostWysłany: 22 Lip 2015 13:37 

Może być dowolna kwota. Jeżeli zwrot nie wróci do 4 dni roboczych warto się zainteresować i zadzwonić na mLinie

#6 PostWysłany: 30 Lip 2015 19:42 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Info z czata (nie dostałem zwrotu za operacje z 22.07):
Cytuj:
Proszę złożyć reklamację. Reklamację może Pan przesłać mailem na adres kontakt@mbank.pl . Proszę podać imię i nazwisko oraz numer rachunku, nazwę mOkazji na którą się Pan zapisał, oraz 4 ostatnie cyfry numeru karty.

#7 PostWysłany: 31 Lip 2015 08:21 
Awatar użytkownika

tabo89 napisał(a):
To w końcu 1 mokazja to może być zakup za dowolną kwotę czy musi być za 100?

Dopiero 2 płatność na allegro zalicza się do tej mOkazji.

Pierwszy zakup jet tylko aktywacją mPrzelewu Mobilnego - którym później musimy zapłacić aby dostać zwrot.

Zakupy mogą być za dowolną kwotę.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 31 Lip 2015 08:31 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Miałem 2 zakupy. Złożyłem reklamacje telefonicznie.

#9 PostWysłany: 02 Sie 2015 10:07 

Loty: 2
Kilometry: 3 632
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
witam

może ktoś bedzie w stanie mi pomóc. a mianowicie chciałam skorzystać z mokazji nr 1 i po zakupieniu przedmiotu poprzez aplikację mobilną nie moge zrobić przelew poprzez mbank, jest tak chce zapłacic wybieram opcje wysyłki i wybieram mbank przekierowuje mnie na mtranfer wpisuje login hasło i wyskakuje komunikat ze sesja wygasła i zapłac ponownie.
próbowałam odinstalować allegro, próbowałam z innego konta allegro, również probowalam zapłacic z innego telefonu i cały czas ten sam komunikat.

pzdr

#10 PostWysłany: 05 Sie 2015 10:10 
Awatar użytkownika

niebieski
Co ciekawe mokazje łączą się. Zapłaciłem na allegro kartą mbank i dostałem zwrot zarówno za zakupy na allegro jak i za zakupy kartą. Czyli przykładowy scenariusz:
zakup na allegro za 125zł
Kupon allegro -20zł
Do zapłaty 105zł
Płatność kartą mbank
-20zł mokazja karta
-20zł mokazja allegro
ostatecznie koszt 65zł
 Profil Relacje PM off
3 ludzi uważa post za pomocny.

#11 PostWysłany: 18 Sie 2015 21:20 
Awatar użytkownika

Loty: 31
Kilometry: 52 322
Krajów: 14 / 6.5%
Wie ktoś co to są te punkty handlowo usługowe? Żona płaciła za 100 zł na stacji benzynowej, nie uznało, stwierdziliśmy, że no dobra może nie jest to punkt handlowo usługowy. W ten weekend robiliśmy zakupy w markecie i znowu nie uznało mOkazji.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 18 Sie 2015 21:25 
Awatar użytkownika

niebieski
qras napisał(a):
Wie ktoś co to są te punkty handlowo usługowe? Żona płaciła za 100 zł na stacji benzynowej, nie uznało, stwierdziliśmy, że no dobra może nie jest to punkt handlowo usługowy. W ten weekend robiliśmy zakupy w markecie i znowu nie uznało mOkazji.

punkt handlowo usługowy = dowolne miejsce z terminalem (czasami jest doprecyzowane czy liczą się transakcje w sieci czy nie - jeśli nic o tym nie ma to liczą się wszystkie). I stacja i market powinny się liczyć - reklamuj ;)
 Profil Relacje PM off
qras uważa post za pomocny.

#13 PostWysłany: 18 Sie 2015 21:40 

qras, a czy blokada z karty zeszła? i czy sprawdziłeś zaplanowane zyski w mokazje?
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 18 Sie 2015 21:57 
Awatar użytkownika

Loty: 31
Kilometry: 52 322
Krajów: 14 / 6.5%
W zaplanowanych transakcjach nic nie ma, a pieniądze za zakupy już "poszły" z konta. Nie są zablokowane. Skoro powinno zostać zaliczone to zadzwonimy jutro.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 19 Sie 2015 00:18 

Czasem nie przychodzi smsa i wiadomości o mOkazji, i cashback przychodzi, ale warto zadzwonić czy uznało.

#16 PostWysłany: 19 Sie 2015 09:21 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 179 182
Krajów: 29 / 13.5%
srebrny
@qras poczekaj te magiczne 4 dni i śmiało reklamuj. Ja musiałem się upominać o 100 zł za płatność mtransferem mobilnym. Natomiast pierwsze 20 zł za płatność kartą wpadło bez problemu-była to płatność internetowa.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 19 Sie 2015 11:49 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Stacja benzynowa na pewno przechodzi, pewnie cos zamuliło i musisz reklamować.

#18 PostWysłany: 19 Sie 2015 23:13 

niebieski
luka89waw pojawił Ci się fakt polecenia kogoś na polecambank ?

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 23 Sie 2015 22:43 

Zbanowany
Ostatnio pisałem z bok mbank bo nie mam żadnej informacji o poleconych i zwrotach. Kompletnie pusto... Okazało się że jest awaria w systemie polecambank i dlatego nie ma informacji... Nawet nie wiedzą kiedy będzie naprawione. A wy macie coś?
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 23 Sie 2015 23:54 

niebieski
polecenie w lipcu
warunki otrzymania premii za polecenie spełnione przez poleconego w lipcu
premia ma być wypłacona pomiędzy 20 a 31 sierpnia
jak nie będzie to reklamacja

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off
guest_luka uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 24 gości